• Przejdź do głównej nawigacji
  • Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego
Sprawdzona Kuchnia logo
  • Rodzaj dania
    • Zupy i kremy
    • Dania mięsne
    • Ryby i owoce morza
    • Dania mączne
    • Makarony
    • Naleśniki i placki
    • Zapiekanki i pizze
    • Sałatki i surówki
    • Pieczywo
      • Chleby na drożdżach
      • Chleb na zakwasie
      • Bułki
    • Sosy, dipy i pasty
    • Desery
      • Ciasta
      • Serniki
      • Torty
      • Ciastka i ciasteczka
      • Muffiny i babeczki
      • Tarty na słodko
      • Desery bez pieczenia
      • Lody i desery
    • Napoje i koktaile
    • Dodatki
  • Posiłki
    • Śniadanie
    • Do pracy
    • Obiad
      • Zupy i kremy
      • Dania mięsne
      • Ryby i owoce morza
      • Dania mączne
      • Zapiekanki i pizze
      • Makarony
      • Naleśniki i placki
      • Sałatki i surówki
    • Podwieczorek
    • Przekąski
    • Kolacja
  • Pory roku
    • Jesień
    • Zima
    • Wiosna
    • Lato
  • Okazje
    • Boże Narodzenie i Wigilia
    • Sylwester
    • Walentynki
    • Karnawał
    • Wielkanoc
    • Komunia Święta
    • Grill i piknik
    • Romantyczna kolacja
menu icon
go to homepage
search icon
Homepage link
  • Wszystkie przepisy
  • Newsletter
  • Twoje przepisy
  • Przelicznik foremek
  • O mnie
×

Strona główna » Zapiekanki i pizze » Tarta z łososiem i mozzarellą

Tarta z łososiem i mozzarellą

Aktualizacja: 8 lip, 2020 · Opublikowany: 20 gru, 2013 · przez Anna · 4 komentarze

Skocz do przepisu

Brak czasu zabieganie, kto tego nie doświadcza szczególnie przed świętami, a jeść trzeba! Mam przepis na błyskawiczny obiad i to bardzo, bardzo dobry. Ciasto francuskie zawsze mam w lodówce i proponuję zaopatrzyć się w jedną porcje, taką na wszelki wypadek. Na początek należy rozgrzać piekarnik, to najdłuższy etap pracy. Teraz  ciasto francuskie, kulka mozzarelli, jajka i wędzony łosoś, mieszamy, kroimy... Po około 25 minutach obiad gotowy! Delikatne i chrupiące ciasto francuskie z farszem jajeczno śmietanowym, a na wierzchu aromatyczny wędzony łosoś z mozzarellą jeszcze tylko odrobina zieleniny, kilka kropel cytryny i uczta gotowa, smacznego!

tarta z lososiem i mozarella
Print Pin
5 z 3 głosów

Tarta z łososiem i mozzarellą

Szybki obiad dla zapracowanych.
Autor Anna
Kuchnia Polska
Rodzaj Obiad
Porcji 4
Przygotowanie 10 minutes
Gotowanie 25 minutes
Całkowity czas 35 minutes
Autor Anna
Dodaj do kolekcji Idź do kolekcji

🥘 Składniki
 

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 4 duże jajka
  • 8 sztuk koktajlowych
  • 100 g łososia wędzonego
  • 80 g śmietany - dałam 18 %
  • 1 kulka mozzarelli
  • pieprz (do smaku)
  • sól (do smaku)
  • świeży szczypiorek lub koperek
Przelicznik foremek

🔪 Instrukcje
 

  • Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 st C, góra - dół. Pomidorki umyć, przekroić na pół, jajka wymieszać w misce z dodatkiem śmietany, dodać sól i pieprz.
  • Przygotować płaty łososia, można pokroić je na paski. Mozzarellę pokroić na plasterki.
  • Ciastem francuskim wyłożyć formę do tarty. Na ciasto wylać masę jajeczną, posypać częścią pokrojonego szczypiorku lub kopru. Na wierz tarty ułożyć plastry łososia i mozzarelli, na przemian. Na koniec położyć pomidorki, całość posypać solą i pieprzem.
  • Tartę pieczemy przez 20 - 25 minut.
  • Po upieczeniu posypujemy siekanym szczypiorkiem lub koperkiem, podajemy na ciepło lub zimno.
  • Smacznego!
tarta z lososiem i mozarella
« Chrupiące ciasteczka kokosowe
Ciasteczka cytrynowe »

Reader Interactions

Komentarze

    Skomentuj Anuluj pisanie odpowiedzi

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

    Ocena przepisu




  1. katarzyna napisał

    29 grudnia, 2013 at 10:10 am

    5 stars
    super pomysł:) Wypróbuje na sylwestra 🙂

    Odpowiedz
    • Anna napisał

      30 grudnia, 2013 at 8:38 pm

      Z pewnością będziesz zachwycona 🙂 tarta jest pyszna! Pozdrawiam :)))

      Odpowiedz
      • katarzyna napisał

        11 stycznia, 2014 at 10:32 am

        Masz racje, tarta jest przepyszna, tylko ma jedna wadę, za szybko zniknęła 😀

        Odpowiedz
        • Anna napisał

          11 stycznia, 2014 at 8:15 pm

          Bardzo się cieszę, że smakowała 🙂 ja również miałam takie wrażenie, że zbyt szybkie zniknięcie ze stołu jest jej niewielką wadą :))) Pozdrawiam

          Odpowiedz

Pierwszy Sidebar

Mam na imię Ania. Gotuję dla swojej sporej rodziny i przyjaciół, i uwielbiam to. Moją pasją jest fotografia, tworzenie nowych i ulepszanie starych przepisów. Na blogu znajdziecie przepisy inspirowane kuchnią z całego świata, przepisy tradycyjne i najnowsze trendy kulinarne.
Więcej o mnie →

Zima

  • Uszka z grzybami
  • Pączki
  • Pączki na piwie
  • Piernikowe ciasto do góry nogami

Więcej przepisów na zima →

Footer

↑ Do góry

O stronie

  • O mnie
  • Polityka cookie
  • Regulamin i polityka prywatności

Newsletter

  • Zapisz się! na aktualności

Kontakt

  • Kontakt
DMCA.com Protection Status

Copyright © 2012 - 2021 Sprawdzona Kuchnia

  • Podziel się →
Zarządzaj zgodami plików cookie
Używamy plików cookie w celu optymalizacji naszej witryny i usług.
Funkcjonalne Zawsze aktywne
Przechowywanie lub dostęp do danych technicznych jest ściśle konieczny do uzasadnionego celu umożliwienia korzystania z konkretnej usługi wyraźnie żądanej przez subskrybenta lub użytkownika, lub wyłącznie w celu przeprowadzenia transmisji komunikatu przez sieć łączności elektronicznej.
Preferencje
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest niezbędny do uzasadnionego celu przechowywania preferencji, o które nie prosi subskrybent lub użytkownik.
Statystyka
Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do celów statystycznych. Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do anonimowych celów statystycznych. Bez wezwania do sądu, dobrowolnego podporządkowania się dostawcy usług internetowych lub dodatkowych zapisów od strony trzeciej, informacje przechowywane lub pobierane wyłącznie w tym celu zwykle nie mogą być wykorzystywane do identyfikacji użytkownika.
Marketing
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest wymagany do tworzenia profili użytkowników w celu wysyłania reklam lub śledzenia użytkownika na stronie internetowej lub na kilku stronach internetowych w podobnych celach marketingowych.
Zarządzaj opcjami Zarządzaj serwisami Zarządzaj dostawcami Przeczytaj więcej o tych celach
Preferencje
{title} {title} {title}