Sprawdzona Kuchnia

  • Wszystkie przepisy
  • Twoje przepisy
  • Przelicznik foremek
  • O mnie
  • Newsletter
menu icon
go to homepage
  • Wszystkie przepisy
  • Twoje przepisy
  • Przelicznik foremek
  • O mnie
  • Newsletter
search icon
Homepage link
  • Wszystkie przepisy
  • Twoje przepisy
  • Przelicznik foremek
  • O mnie
  • Newsletter
×
  • kapsułki z olejem
    Dlaczego warto podawać tran dzieciom?
  • ciastka czekoladowe przełamane przez środek ukazujące wilgotne wnętrze
    Ciastka czekoladowe z miękkim środkiem
  • kobieta podpierające boki na brzuchu zestaw warzyw i owoców probiotycznych
    Jak zadbać o mikroflorę jelitową?
  • lasagne w ceramicznym naczyniu ze smakowicie przyrumienionym wierzchem
    Lasagne
  • ugotowany makaron udon
    Makaron udon domowy
  • dieta pudełkowa w szklanym naczyniu
    Jak działa dostawa diety pudełkowej?
  • dżem z gruszek na podpieczonym rogaliku w tle słoiki z dżemem
    Dżem z gruszek
  • klopsy z tofu podane na patelni w pysznym sosie korma
    Klopsy z tofu w sosie
  • na fioletowym obrusie słoiczki z dżemem w otoczeniu kwiatów
    Dżem z jeżyn
  • ogórki w zalewie curry na białej miseczce
    Ogórki z curry
  • piękna czerwona galaretka w słoiczku na stole
    Galaretka z czerwonej porzeczki
  • ciasto na patrze widok z góry na czerwonym obrusie udekorowanym zielonym świerkiem
    Piernikowe ciasto do góry nogami
Strona główna » Torty

Tort bezowy z kremem kawowym

Aktualizacja: 26 sie, 2020 · Opublikowany: 3 wrz, 2012 · przez Anna · 4 komentarze

Skocz do przepisu

Tort bezowy z kremem kawowym jest rewelacyjny! Pyszny kawowy krem na bazie mascarpone z dodatkiem likieru Amaretto i kawy, to świetne uzupełnienie dla pysznej bezy. Beza z wierzchu jest chrupiąca, a w środku leciutko wilgotna, troszkę klejąca i dobrze byłoby, aby beza nie wysuszyła się całkowicie. Tort bezowy z kremem kawowym, to idealna propozycja na wykwintne przyjęcie. Taki deser zawsze robi ogromne wrażenie!  Przed podaniem  proponuję schłodzić tort, smacznego!

📖 Przepis

Tort bezowy z kremem kawowym z truskawkami i borówkami
Print Pin
Bądź pierwszy!

Tort bezowy z kremem kawowym

Klasyczna beza z fantastycznym kremem i owocami
Autor Anna
Kuchnia Polska
Rodzaj Deser
Porcji 12
Przygotowanie 25 minuty minuty
Gotowanie 1 godzina godzina 40 minuty minuty
Całkowity czas 2 godziny godziny 5 minuty minuty
Autor Anna
Dodaj do kolekcji Idź do kolekcji

🥘 Składniki
 

Składniki na bezę

  • 6 białek
  • 300 g cukru pudru
  • 1 łyżka octu winnego
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej (+2 łyżki do posypania blachy)
  • 1 łyżka skórki otartej z cytryny
  • 2 łyżki masła

Składniki na krem

  • 300 g serka mascarpone
  • 225 ml śmietany do ubijania
  • sok z połowy cytryny
  • 4 łyżki kawy rozpuszczalnej
  • 6 łyżek likieru Amaretto
  • 3 łyżki cukru pudru

Dodatkowo

  • ¾ szklanki borówek amerykańskich
  • kilka truskawek
Przelicznik foremek

🔪 Instrukcje
 

  • Wykonanie bezy jest w moim przepisie na
    tort bezowy z truskawkami
  • Serek mascarpone włożyć do miski, dodać cukier, likier, sok z cytryny, kawę rozpuszczoną w 2 łyżkach gorącej wody.
  • Wszystko zmiksować na wolnych obrotach, dodać wcześniej ubitą śmietanę i jeszcze raz delikatnie zmiksować na wolnych obrotach.
  • Na zimny blat bezowy nakładam ⅓ kremu i przykrywam go drugim blatem.
  • Ponownie nakładam krem i przykrywam trzecim blatem, resztę kremu nakładam na wierzch tortu i dekoruję owocami.
  • Smacznego!
Tort bezowy z kremem kawowym
Tort bezowy z kremem kawowym

Więcej Przepisy na torty

  • kostka biszkoptowa z pianka jezynowa
    Kostka biszkoptowa z pianką jeżynową
  • biszkopt z pianka matcha i malinami
    Biszkopt z pianką matcha i malinami
  • Biszkopt piernikowy z kremem
    Biszkopt piernikowy z kremem
  • tort czekoladowo-malinowy
    Tort czekoladowo malinowy

Komentarze

    Skomentuj Anuluj pisanie odpowiedzi

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

    Ocena przepisu




  1. kornik napisał

    03 września, 2012 at 3:06 pm

    cudo!

    Odpowiedz
  2. Kasia napisał

    03 września, 2012 at 11:33 am

    delicja! mam nadzieję, ze takim tortem przekonam Onego do bezy 😀

    Odpowiedz
    • Anna napisał

      03 września, 2012 at 5:22 pm

      Nie ma takiej możliwości, żeby się nie przekonał.To jest pyszne:)
      Pozdrawiam Ania

      Odpowiedz
  3. Droczilka napisał

    03 września, 2012 at 11:07 am

    Połączenie smaku kawy z bezami wprost uwielbiam!!!!! Twój tort wygląda wspaniale! 🙂

    Odpowiedz

Mam na imię Ania. Gotuję dla swojej sporej rodziny i przyjaciół, i uwielbiam to. Moją pasją jest fotografia, tworzenie nowych i ulepszanie starych przepisów. Na blogu znajdziecie przepisy inspirowane kuchnią z całego świata, przepisy tradycyjne i najnowsze trendy kulinarne.
Więcej o mnie →

Wiosna

  • kawałek puszystego ciasta tiramisu na białymn talerzu
    Tiramisu
  • biszkopt idealny na paterze
    Biszkopt idealny na tort
  • Medaliki warzywne z sosem pomidorowym
    Medaliki warzywne z sosem pomidorowym
  • ciasto drozdzowe z truskawkami
    Ciasto drożdżowe z truskawkami

Więcej przepisów na wiosnę→

Footer

↑ Do góry

O stronie

  • O mnie
  • Polityka cookie
  • Regulamin i polityka prywatności

Newsletter

  • Zapisz się! na aktualności

Kontakt

  • Kontakt
DMCA.com Protection Status

Copyright © 2012 - 2024 Sprawdzona Kuchnia

Zarządzaj zgodami plików cookie
Używamy plików cookie w celu optymalizacji naszej witryny i usług.
Funkcjonalne Zawsze aktywne
Przechowywanie lub dostęp do danych technicznych jest ściśle konieczny do uzasadnionego celu umożliwienia korzystania z konkretnej usługi wyraźnie żądanej przez subskrybenta lub użytkownika, lub wyłącznie w celu przeprowadzenia transmisji komunikatu przez sieć łączności elektronicznej.
Preferencje
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest niezbędny do uzasadnionego celu przechowywania preferencji, o które nie prosi subskrybent lub użytkownik.
Statystyka
Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do celów statystycznych. Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do anonimowych celów statystycznych. Bez wezwania do sądu, dobrowolnego podporządkowania się dostawcy usług internetowych lub dodatkowych zapisów od strony trzeciej, informacje przechowywane lub pobierane wyłącznie w tym celu zwykle nie mogą być wykorzystywane do identyfikacji użytkownika.
Marketing
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest wymagany do tworzenia profili użytkowników w celu wysyłania reklam lub śledzenia użytkownika na stronie internetowej lub na kilku stronach internetowych w podobnych celach marketingowych.
Zarządzaj opcjami Zarządzaj serwisami Zarządzaj {vendor_count} dostawcami Przeczytaj więcej o tych celach
Preferencje
{title} {title} {title}

Rate This Recipe

Twój głos:




A rating is required
A name is required
An email is required