Bagietka z grillowaną gruszką, kozim serem, suszonymi pomidorami, chrupiącą sałatą i figami... Taką właśnie bagietkę proponuję dziś na śniadanie, ale może też pojawić się na lunch lub na kolację. Fantastyczne pieczywo wypiekane w domu do tego grillowana soczysta gruszka. Poza gruszką przyda się kilka innych dodatków. Do kanapki dodałam figi, sałatę, kozi ser oraz świeżą szałwię, a Wy możecie dołożyć to, co lubicie najbardziej. Koniecznie spróbujcie, polecam!!!
📖 Przepis
Bagietka z grillowaną gruszką
Propozycja na śniadanie lub lunch.
Dodaj do kolekcji
🥘 Składniki
- 1 bagietka przepis tutaj
- 4 połówki suszonych pomidorów
- ½ małej cebuli
- 4 plasterki twardego sera koziego
- 2 plastry sera pleśniowego
- 1 duża gruszka
- kilka listków świeżej szałwii
- 1 duża figa (świeża)
- kilka listków świeżej kolendry
- 1 średnia zielona papryka
- 4 łyżki majonezu
- pieprz
🔪 Instrukcje
- Bagietkę przeciąć wzdłuż na pół. Gruszkę obrać ze skórki, pokroić na plastry około 7 mm.
- Patelnię grillową rozgrzać. Grillować gruszki po około 2 minuty z każdej strony, powinny zmięknąć i przyrumienić.
- Bagietkę posmarować majonezem. Położyć sałatę, ser, gruszkę, zrobić kilka małych kleksów z majonezu na gruszce. Następnie, figę, suszone pomidory, cienko pokroić i rozłożyć równomiernie na kanapce. Posypać listkami ziół i cienko pokrojona cebulą. Na górze kanapki położyć przekrojoną na pół paprykę. Posypać świeżo mielonym pieprzem. Dwie części bagietki złożyć razem, przekroić na dwie części.
- Smacznego!
Comments
No Comments