• Przejdź do głównej nawigacji
  • Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego
Sprawdzona Kuchnia logo
  • Rodzaj dania
    • Zupy i kremy
    • Dania mięsne
    • Ryby i owoce morza
    • Dania mączne
    • Makarony
    • Naleśniki i placki
    • Zapiekanki i pizze
    • Sałatki i surówki
    • Pieczywo
      • Chleby na drożdżach
      • Chleb na zakwasie
      • Bułki
    • Sosy, dipy i pasty
    • Desery
      • Ciasta
      • Serniki
      • Torty
      • Ciastka i ciasteczka
      • Muffiny i babeczki
      • Tarty na słodko
      • Desery bez pieczenia
      • Lody i desery
    • Napoje i koktaile
    • Dodatki
  • Posiłki
    • Śniadanie
    • Do pracy
    • Obiad
      • Zupy i kremy
      • Dania mięsne
      • Ryby i owoce morza
      • Dania mączne
      • Zapiekanki i pizze
      • Makarony
      • Naleśniki i placki
      • Sałatki i surówki
    • Podwieczorek
    • Przekąski
    • Kolacja
  • Pory roku
    • Jesień
    • Zima
    • Wiosna
    • Lato
  • Okazje
    • Boże Narodzenie i Wigilia
    • Sylwester
    • Walentynki
    • Karnawał
    • Wielkanoc
    • Komunia Święta
    • Grill i piknik
    • Romantyczna kolacja
menu icon
go to homepage
search icon
Homepage link
  • Wszystkie przepisy
  • Newsletter
  • Twoje przepisy
  • Przelicznik foremek
  • O mnie
×

Strona główna » Przekąski » Chrupiąca ciecierzyca

Chrupiąca ciecierzyca

Aktualizacja: 21 lip, 2020 · Opublikowany: 21 lut, 2013 · przez Anna · 3 komentarze

Skocz do przepisu

Chrupiąca ciecierzyca, to bardzo smaczna i zdrowa przekąska, może  być alternatywą dla chipsów i innych "zapychaczy" ze sklepu. Świetnie smakuje na ostro, słono czy słodko, wystarczy wymieszać ulubione przyprawy obtoczyć w nich ciecierzycę i upiec. Chrupiąca delikatnie słodka z nutą ostrej papryki pasuje jako dodatek do różnego rodzaju sałatek. Polecam!

Print Pin
5 z 1 głosu

Chrupiąca ciecierzyca

Zdrowa domowa przekąska
Autor Anna
Kuchnia Polska
Rodzaj Przekąski
Porcji 2
Przygotowanie 5 minutes
Gotowanie 40 minutes
Całkowity czas 45 minutes
Autor Anna
Dodaj do kolekcji Idź do kolekcji

🥘 Składniki
 

  • 1 puszka ciecierzycy 400 g
  • sól (do smaku)
  • 2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku
  • ¼ łyżeczki ostrej papryczki chilli
  • 2 łyżki miodu
  • 2 łyżki oleju słonecznikowego
Przelicznik foremek

🔪 Instrukcje
 

  • Ciecierzycę odsączyć z zalewy. Następnie osuszyć ręcznikiem papierowym.
  • W małej miseczce umieścić wszystkie przyprawy, olej i miód, wymieszać - miód powinien być płynny.
  • Ciecierzycę umieścić w misce, wlać do niej przygotowany sos, dokładnie wymieszać tak aby ziarenka pokryły się marynatą. Piekarnik nagrzać do temperatury 180 st C.
  • Na blachę położyć papier do pieczenia. Ciecierzycę wyjąć z marynaty, rozłożyć na papierze, wstawić do piekarnika. Piec 30 - 40 minut mieszając co 10 minut, aby ziarenka równo się piekły. Po upieczeniu wystudzić, powinny być chrupiące.
  • Smacznego!
Chrupiaca ciecierzyca
« Szyszki lukrecjowe
Chleb na zakwasie błyskawiczny »

Reader Interactions

Komentarze

    Skomentuj Anuluj pisanie odpowiedzi

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

    Ocena przepisu




  1. Luka Li napisał

    21 lutego, 2013 at 11:58 am

    Uwielbiam taką ciecierzycę!:)

    Odpowiedz
  2. Sylwia napisał

    21 lutego, 2013 at 4:08 am

    Super pomysl, na pewno wkrotce zrobie.Pozdrawiam Sylwia

    Odpowiedz
    • Anna napisał

      21 lutego, 2013 at 12:36 pm

      Cieciorkę można wykorzystać na wiele sposobów, a to może być dobry pomysł na podsunięcie czegoś zdrowego naszym maluchom. Pozdrawiam Ania

      Odpowiedz

Pierwszy Sidebar

Mam na imię Ania. Gotuję dla swojej sporej rodziny i przyjaciół, i uwielbiam to. Moją pasją jest fotografia, tworzenie nowych i ulepszanie starych przepisów. Na blogu znajdziecie przepisy inspirowane kuchnią z całego świata, przepisy tradycyjne i najnowsze trendy kulinarne.
Więcej o mnie →

Zima

  • Uszka z grzybami
  • Pączki
  • Pączki na piwie
  • Piernikowe ciasto do góry nogami

Więcej przepisów na zima →

Footer

↑ Do góry

O stronie

  • O mnie
  • Polityka cookie
  • Regulamin i polityka prywatności

Newsletter

  • Zapisz się! na aktualności

Kontakt

  • Kontakt
DMCA.com Protection Status

Copyright © 2012 - 2021 Sprawdzona Kuchnia

  • Podziel się →
Zarządzaj zgodami plików cookie
Używamy plików cookie w celu optymalizacji naszej witryny i usług.
Funkcjonalne Zawsze aktywne
Przechowywanie lub dostęp do danych technicznych jest ściśle konieczny do uzasadnionego celu umożliwienia korzystania z konkretnej usługi wyraźnie żądanej przez subskrybenta lub użytkownika, lub wyłącznie w celu przeprowadzenia transmisji komunikatu przez sieć łączności elektronicznej.
Preferencje
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest niezbędny do uzasadnionego celu przechowywania preferencji, o które nie prosi subskrybent lub użytkownik.
Statystyka
Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do celów statystycznych. Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do anonimowych celów statystycznych. Bez wezwania do sądu, dobrowolnego podporządkowania się dostawcy usług internetowych lub dodatkowych zapisów od strony trzeciej, informacje przechowywane lub pobierane wyłącznie w tym celu zwykle nie mogą być wykorzystywane do identyfikacji użytkownika.
Marketing
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest wymagany do tworzenia profili użytkowników w celu wysyłania reklam lub śledzenia użytkownika na stronie internetowej lub na kilku stronach internetowych w podobnych celach marketingowych.
Zarządzaj opcjami Zarządzaj serwisami Zarządzaj dostawcami Przeczytaj więcej o tych celach
Preferencje
{title} {title} {title}