• Przejdź do głównej nawigacji
  • Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego
Sprawdzona Kuchnia logo
  • Rodzaj dania
    • Zupy i kremy
    • Dania mięsne
    • Ryby i owoce morza
    • Dania mączne
    • Makarony
    • Naleśniki i placki
    • Zapiekanki i pizze
    • Sałatki i surówki
    • Pieczywo
      • Chleby na drożdżach
      • Chleb na zakwasie
      • Bułki
    • Sosy, dipy i pasty
    • Desery
      • Ciasta
      • Serniki
      • Torty
      • Ciastka i ciasteczka
      • Muffiny i babeczki
      • Tarty na słodko
      • Desery bez pieczenia
      • Lody i desery
    • Napoje i koktaile
    • Dodatki
  • Posiłki
    • Śniadanie
    • Do pracy
    • Obiad
      • Zupy i kremy
      • Dania mięsne
      • Ryby i owoce morza
      • Dania mączne
      • Zapiekanki i pizze
      • Makarony
      • Naleśniki i placki
      • Sałatki i surówki
    • Podwieczorek
    • Przekąski
    • Kolacja
  • Pory roku
    • Jesień
    • Zima
    • Wiosna
    • Lato
  • Okazje
    • Boże Narodzenie i Wigilia
    • Sylwester
    • Walentynki
    • Karnawał
    • Wielkanoc
    • Komunia Święta
    • Grill i piknik
    • Romantyczna kolacja
menu icon
go to homepage
search icon
Homepage link
  • Wszystkie przepisy
  • Newsletter
  • Twoje przepisy
  • Przelicznik foremek
  • O mnie
×

Przepisy na brownie

Brownie, to jedno z najpopularniejszych ciasta Ameryki. Brownie tak, prawdę mówiąc jest czekoladowym zakalcem. Wypiek ten powstał przez przypadek, a dokładniej przez roztargnienie niejakiej pani Brown, która zapomniała dodać do ciasta proszku do pieczenia. Zakalec okazał się bardzo smaczny i szybko zdobył popularność i to na całym świecie.

Brownie, można upiec z dodatkiem owoców, orzechów, na bazie czekolady białek i tłuszczu. Na stronie znajdziecie przepisy na wersje bezglutenowe, jak i te z dodatkiem mąki pszennej lub migdałowej.

Jedna zasada, o której nie wolno zapomnieć to taka, że browie nie wolno przepiec. Brownie, powinno być wilgotne w środku, a czasami wręcz półpłynne, natomiast wierzch lekko chrupiący. Całkowicie przepieczone ciasto będzie suche i już nie tak smaczne jakby mogło być. Pamiętajcie o tym!

Brownie to, oczywiście bomba kaloryczna, ale od czasu do czasu można sobie pozwolić na kawałeczek.

  • brownie na białym talerzu ułożone jedno na drugim obok żółta cukinia i ciasto w blaszce
    Brownie z cukinii
  • brownie z musem malinowym
    Brownie z musem malinowym
  • brownie blyskawiczne
    Brownie błyskawiczne
  • brownie-z-zurawina
    Brownie z żurawiną
  • blondies toffee
    Blondies toffee
  • ciasto czekoladowo-bananowe
    Ciasto czekoladowo-bananowe
  • brownie i stout
    Brownie i Stout
  • brownie ze sliwkami
    Brownie ze śliwkami
  • ciasto czekoladowo - orzechowe
    Ciasto czekoladowo-orzechowe
  • Oliwne ciasto czekoladowe
    Oliwne ciasto czekoladowe
  • wilgotne ciastko czekoladowe
    Wilgotne ciastko czekoladowe
  • brownie z malinami
    Brownie z malinami
  • brownie z porzeczkami
    Brownie z porzeczkami

Pierwszy Sidebar

Mam na imię Ania. Gotuję dla swojej sporej rodziny i przyjaciół, i uwielbiam to. Moją pasją jest fotografia, tworzenie nowych i ulepszanie starych przepisów. Na blogu znajdziecie przepisy inspirowane kuchnią z całego świata, przepisy tradycyjne i najnowsze trendy kulinarne.
Więcej o mnie →

🌷 Wiosna

  • Syrop z pędów sosny II
  • Lemoniada rabarbarowa
  • Szaszłyki z łososia i ananasa
  • Kruche ciasto z malinami i kokosem - bezglutenowe

Więcej przepisów na wiosnę →

Footer

↑ Do góry

O stronie

  • O mnie
  • Polityka cookie
  • Regulamin i polityka prywatności

Newsletter

  • Zapisz się! na aktualności

Kontakt

  • Kontakt
DMCA.com Protection Status

Copyright © 2012 - 2021 Sprawdzona Kuchnia