• Przejdź do głównej nawigacji
  • Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego
Sprawdzona Kuchnia logo
  • Rodzaj dania
    • Zupy i kremy
    • Dania mięsne
    • Ryby i owoce morza
    • Dania mączne
    • Makarony
    • Naleśniki i placki
    • Zapiekanki i pizze
    • Sałatki i surówki
    • Pieczywo
      • Chleby na drożdżach
      • Chleb na zakwasie
      • Bułki
    • Sosy, dipy i pasty
    • Desery
      • Ciasta
      • Serniki
      • Torty
      • Ciastka i ciasteczka
      • Muffiny i babeczki
      • Tarty na słodko
      • Desery bez pieczenia
      • Lody i desery
    • Napoje i koktaile
    • Dodatki
  • Posiłki
    • Śniadanie
    • Do pracy
    • Obiad
      • Zupy i kremy
      • Dania mięsne
      • Ryby i owoce morza
      • Dania mączne
      • Zapiekanki i pizze
      • Makarony
      • Naleśniki i placki
      • Sałatki i surówki
    • Podwieczorek
    • Przekąski
    • Kolacja
  • Pory roku
    • Jesień
    • Zima
    • Wiosna
    • Lato
  • Okazje
    • Boże Narodzenie i Wigilia
    • Sylwester
    • Walentynki
    • Karnawał
    • Wielkanoc
    • Komunia Święta
    • Grill i piknik
    • Romantyczna kolacja
menu icon
go to homepage
search icon
Homepage link
  • Wszystkie przepisy
  • Newsletter
  • Twoje przepisy
  • Przelicznik foremek
  • O mnie
×
Strona główna » Brownie

Przepisy na brownie

Brownie, to jedno z najpopularniejszych ciasta Ameryki. Brownie tak, prawdę mówiąc jest czekoladowym zakalcem. Wypiek ten powstał przez przypadek, a dokładniej przez roztargnienie niejakiej pani Brown, która zapomniała dodać do ciasta proszku do pieczenia. Zakalec okazał się bardzo smaczny i szybko zdobył popularność i to na całym świecie.

Brownie, można upiec z dodatkiem owoców, orzechów, na bazie czekolady białek i tłuszczu. Na stronie znajdziecie przepisy na wersje bezglutenowe, jak i te z dodatkiem mąki pszennej lub migdałowej.

Jedna zasada, o której nie wolno zapomnieć to taka, że browie nie wolno przepiec. Brownie, powinno być wilgotne w środku, a czasami wręcz półpłynne, natomiast wierzch lekko chrupiący. Całkowicie przepieczone ciasto będzie suche i już nie tak smaczne jakby mogło być. Pamiętajcie o tym!

Brownie to, oczywiście bomba kaloryczna, ale od czasu do czasu można sobie pozwolić na kawałeczek.

  • Brownie z cukinii
  • Brownie z malinami
  • Brownie z porzeczkami
  • Oliwne ciasto czekoladowe
  • Ciasto czekoladowo-orzechowe
  • Brownie ze śliwkami
  • Brownie i Stout
  • Ciasto czekoladowo-bananowe
  • Blondies toffee
  • Brownie z żurawiną
  • Brownie błyskawiczne
  • Brownie z musem malinowym
  • Wilgotne ciastko czekoladowe

Pierwszy Sidebar

Mam na imię Ania. Gotuję dla swojej sporej rodziny i przyjaciół, i uwielbiam to. Moją pasją jest fotografia, tworzenie nowych i ulepszanie starych przepisów. Na blogu znajdziecie przepisy inspirowane kuchnią z całego świata, przepisy tradycyjne i najnowsze trendy kulinarne.
Więcej o mnie →

Zima

  • uszka z grzybami
    Uszka z grzybami
  • paczki
    Pączki
  • Pączki na piwie
  • ciasto na patrze widok z góry na czerwonym obrusie udekorowanym zielonym świerkiem
    Piernikowe ciasto do góry nogami

Więcej przepisów na zima→

Footer

↑ Do góry

O stronie

  • O mnie
  • Polityka cookie
  • Regulamin i polityka prywatności

Newsletter

  • Zapisz się! na aktualności

Kontakt

  • Kontakt
DMCA.com Protection Status

Copyright © 2012 - 2021 Sprawdzona Kuchnia

Zarządzaj zgodami plików cookie
Używamy plików cookie w celu optymalizacji naszej witryny i usług.
Funkcjonalne Zawsze aktywne
Przechowywanie lub dostęp do danych technicznych jest ściśle konieczny do uzasadnionego celu umożliwienia korzystania z konkretnej usługi wyraźnie żądanej przez subskrybenta lub użytkownika, lub wyłącznie w celu przeprowadzenia transmisji komunikatu przez sieć łączności elektronicznej.
Preferencje
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest niezbędny do uzasadnionego celu przechowywania preferencji, o które nie prosi subskrybent lub użytkownik.
Statystyka
Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do celów statystycznych. Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do anonimowych celów statystycznych. Bez wezwania do sądu, dobrowolnego podporządkowania się dostawcy usług internetowych lub dodatkowych zapisów od strony trzeciej, informacje przechowywane lub pobierane wyłącznie w tym celu zwykle nie mogą być wykorzystywane do identyfikacji użytkownika.
Marketing
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest wymagany do tworzenia profili użytkowników w celu wysyłania reklam lub śledzenia użytkownika na stronie internetowej lub na kilku stronach internetowych w podobnych celach marketingowych.
Zarządzaj opcjami Zarządzaj serwisami Zarządzaj dostawcami Przeczytaj więcej o tych celach
Preferencje
{title} {title} {title}