• Przejdź do głównej nawigacji
  • Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Sprawdzona Kuchnia logo

  • Rodzaj dania
    • Zupy i kremy
    • Dania mięsne
    • Ryby i owoce morza
    • Dania mączne
    • Makarony
    • Naleśniki i placki
    • Zapiekanki i pizze
    • Sałatki i surówki
    • Pieczywo
      • Chleby na drożdżach
      • Chleb na zakwasie
      • Bułki
    • Sosy, dipy i pasty
    • Desery
      • Ciasta
      • Serniki
      • Torty
      • Ciastka i ciasteczka
      • Muffiny i babeczki
      • Tarty na słodko
      • Desery bez pieczenia
      • Lody i desery
    • Napoje i koktaile
    • Dodatki
  • Posiłki
    • Śniadanie
    • Do pracy
    • Obiad
      • Zupy i kremy
      • Dania mięsne
      • Ryby i owoce morza
      • Dania mączne
      • Zapiekanki i pizze
      • Makarony
      • Naleśniki i placki
      • Sałatki i surówki
    • Podwieczorek
    • Przekąski
    • Kolacja
  • Pory roku
    • Jesień
    • Zima
    • Wiosna
    • Lato
  • Okazje
    • Boże Narodzenie i Wigilia
    • Sylwester
    • Walentynki
    • Karnawał
    • Wielkanoc
    • Komunia Święta
    • Grill i piknik
    • Romantyczna kolacja
go to homepage
Homepage link
  • Wszystkie przepisy
    • Pieczywo
    • Ciasta
  • Newsletter
  • O mnie
×

Przepisy na brownie

Brownie, to jedno z najpopularniejszych ciasta Ameryki. Brownie tak, prawdę mówiąc jest czekoladowym zakalcem. Wypiek ten powstał przez przypadek, a dokładniej przez roztargnienie niejakiej pani Brown, która zapomniała dodać do ciasta proszku do pieczenia. Zakalec okazał się bardzo smaczny i szybko zdobył popularność i to na całym świecie.

Brownie, można upiec z dodatkiem owoców, orzechów, na bazie czekolady białek i tłuszczu. Na stronie znajdziecie przepisy na wersje bezglutenowe, jak i te z dodatkiem mąki pszennej lub migdałowej.

Jedna zasada, o której nie wolno zapomnieć to taka, że browie nie wolno przepiec. Brownie, powinno być wilgotne w środku, a czasami wręcz półpłynne, natomiast wierzch lekko chrupiący. Całkowicie przepieczone ciasto będzie suche i już nie tak smaczne jakby mogło być. Pamiętajcie o tym!

Brownie to, oczywiście bomba kaloryczna, ale od czasu do czasu można sobie pozwolić na kawałeczek.

brownie na białym talerzu ułożone jedno na drugim obok żółta cukinia i ciasto w blaszce

Brownie z cukinii

brownie z musem malinowym

Brownie z musem malinowym

brownie blyskawiczne

Brownie błyskawiczne

brownie-z-zurawina

Brownie z żurawiną

blondies toffee

Blondies toffee

ciasto czekoladowo-bananowe

Ciasto czekoladowo-bananowe

brownie i stout

Brownie i Stout

brownie ze sliwkami

Brownie ze śliwkami

ciasto czekoladowo - orzechowe

Ciasto czekoladowo-orzechowe

Oliwne ciasto czekoladowe

Oliwne ciasto czekoladowe

wilgotne ciastko czekoladowe

Wilgotne ciastko czekoladowe

brownie z malinami

Brownie z malinami

brownie z porzeczkami

Brownie z porzeczkami

Pierwszy Sidebar

Anna Małek blog Sprawdzona Kuchnia sprawdzonakuchnia.pl

Mam na imię Ania, uwielbiam gotować dla swojej sporej rodziny i przyjaciół. Moją pasją jest fotografia, tworzenie nowych i ulepszanie starych przepisów. Na blogu znajdziecie przepisy inspirowane kuchnią z całego świata, przepisy tradycyjne i najnowsze trendy kulinarne.

Więcej o mnie →

Wielkanocne przepisy

  • Babka drożdżowa z marcepanem i czekoladą
  • Sernik pomarańczowy na spodzie z figami
  • Orzechowe ciasto ucierane z malinami
  • Pasztet z królika

Footer

Informacje

  • O mnie
  • Polityka cookie

Newsletter

  • Zapisz się na aktualności i powiadomienia

Kontakt

  • Kontakt
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów
DMCA.com Protection Status

Copyright © 2012-2020 Sprawdzona Kuchnia