• Przejdź do głównej nawigacji
  • Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego
Sprawdzona Kuchnia logo
  • Rodzaj dania
    • Zupy i kremy
    • Dania mięsne
    • Ryby i owoce morza
    • Dania mączne
    • Makarony
    • Naleśniki i placki
    • Zapiekanki i pizze
    • Sałatki i surówki
    • Pieczywo
      • Chleby na drożdżach
      • Chleb na zakwasie
      • Bułki
    • Sosy, dipy i pasty
    • Desery
      • Ciasta
      • Serniki
      • Torty
      • Ciastka i ciasteczka
      • Muffiny i babeczki
      • Tarty na słodko
      • Desery bez pieczenia
      • Lody i desery
    • Napoje i koktaile
    • Dodatki
  • Posiłki
    • Śniadanie
    • Do pracy
    • Obiad
      • Zupy i kremy
      • Dania mięsne
      • Ryby i owoce morza
      • Dania mączne
      • Zapiekanki i pizze
      • Makarony
      • Naleśniki i placki
      • Sałatki i surówki
    • Podwieczorek
    • Przekąski
    • Kolacja
  • Pory roku
    • Jesień
    • Zima
    • Wiosna
    • Lato
  • Okazje
    • Boże Narodzenie i Wigilia
    • Sylwester
    • Walentynki
    • Karnawał
    • Wielkanoc
    • Komunia Święta
    • Grill i piknik
    • Romantyczna kolacja
menu icon
go to homepage
search icon
Homepage link
  • Wszystkie przepisy
  • Newsletter
  • Twoje przepisy
  • Przelicznik foremek
  • O mnie
×

Strona główna » Sosy, dipy i pasty » Salsa arbuzowa

Salsa arbuzowa

Aktualizacja: 25 sie, 2020 · Opublikowany: 12 lip, 2012 · przez Anna · Zostaw komentarz

Skocz do przepisu

Salsa arbuzowa w wersji pikantnej z dużą ilością aromatycznej kolendry oraz mięty. Salsa arbuzowa, to smak gorącego lata i zapach wakacji. Arbuz, zazwyczaj spożywamy jako deser, a dziś proponuję go w wersji na ostro jako dodatek do dania głównego lub ryby z grilla. Słodycz arbuza została przełamana ostrością papryczki chilli, a całości dopełniają, cebula, seler naciowy i pomidory. Salasa najlepiej smakuje w upalne dni i z daniami z grilla.

salsa arbuzowa
salsa arbuzowa
Print Pin
Bądź pierwszy!

Salsa arbuzowa

Salsa arbuzowa, wspaniały egzotyczny dodatek do dań na przykład z grilla.
Autor Anna
Kuchnia Karaibska
Rodzaj Dodatki
Porcji 4
Przygotowanie 10 minutes
Całkowity czas 10 minutes
Autor Anna
Dodaj do kolekcji Idź do kolekcji

🥘 Składniki
 

  • 400 g miąższu z arbuza
  • 1 mała cebula (najlepiej cukrowa)
  • 1 garść świeżej kolendry
  • 1 garść świeżej mięty
  • 2 małe pomidory
  • sól (do smaku)
  • płatki chilli lub 1 świeża papryczka
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1 duża łodyga selera naciowego
Przelicznik foremek

🔪 Instrukcje
 

  • Miąższ z arbuza wypestkować, pomidory sparzyć i obrać ze skórki, pokroić w bardzo drobną kosteczkę, przełożyć na sitko, aby ociekł nadmiar soku.
  • Cebulę i seler naciowy, również pokroić w drobną kostkę.
  • Wszystko umieścić w misce, doprawić solą, papryczką chilli i cytryną, posypać posiekaną kolendrą i miętą.
  • Schłodzić przed podaniem.
  • Smacznego!
salsa arbuzowa
« Pstrąg z piekarnika
Medaliki warzywne z sosem pomidorowym »

Reader Interactions

Skomentuj Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Ocena przepisu




Pierwszy Sidebar

Mam na imię Ania. Gotuję dla swojej sporej rodziny i przyjaciół, i uwielbiam to. Moją pasją jest fotografia, tworzenie nowych i ulepszanie starych przepisów. Na blogu znajdziecie przepisy inspirowane kuchnią z całego świata, przepisy tradycyjne i najnowsze trendy kulinarne.
Więcej o mnie →

Zima

  • Uszka z grzybami
  • Pączki
  • Pączki na piwie
  • Piernikowe ciasto do góry nogami

Więcej przepisów na zima →

Footer

↑ Do góry

O stronie

  • O mnie
  • Polityka cookie
  • Regulamin i polityka prywatności

Newsletter

  • Zapisz się! na aktualności

Kontakt

  • Kontakt
DMCA.com Protection Status

Copyright © 2012 - 2021 Sprawdzona Kuchnia

  • Podziel się →
Zarządzaj zgodami plików cookie
Używamy plików cookie w celu optymalizacji naszej witryny i usług.
Funkcjonalne Zawsze aktywne
Przechowywanie lub dostęp do danych technicznych jest ściśle konieczny do uzasadnionego celu umożliwienia korzystania z konkretnej usługi wyraźnie żądanej przez subskrybenta lub użytkownika, lub wyłącznie w celu przeprowadzenia transmisji komunikatu przez sieć łączności elektronicznej.
Preferencje
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest niezbędny do uzasadnionego celu przechowywania preferencji, o które nie prosi subskrybent lub użytkownik.
Statystyka
Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do celów statystycznych. Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do anonimowych celów statystycznych. Bez wezwania do sądu, dobrowolnego podporządkowania się dostawcy usług internetowych lub dodatkowych zapisów od strony trzeciej, informacje przechowywane lub pobierane wyłącznie w tym celu zwykle nie mogą być wykorzystywane do identyfikacji użytkownika.
Marketing
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest wymagany do tworzenia profili użytkowników w celu wysyłania reklam lub śledzenia użytkownika na stronie internetowej lub na kilku stronach internetowych w podobnych celach marketingowych.
Zarządzaj opcjami Zarządzaj serwisami Zarządzaj dostawcami Przeczytaj więcej o tych celach
Preferencje
{title} {title} {title}