Dziś propozycja dla lubiących świeżo wyciskane soki. Sok wieloowocowy to idealny dodatek do śniadania lub do lunchu. Co będzie potrzebne do przygotowania? Marchewka, grejpfrut, pomarańcze, banany i łodygi selera naciowego odrobina świeżych liści mięty i melisy. Wszystkie składnik wycisnąć w wyciskarce ślimakowej, cała operacja trwa kilka minut. Szybko, zdrowo i smaczne!
Sok wieloowocowy
Porcje 4
🥘 Składniki
- 2 duże marchewki
- 2 czerwone grejpfruty
- 2 małe łodygi selera naciowego
- 2 pomarańcze
- 4 łodygo mięty ok.12 cm długości
- kilka listków świeżej melisy
- 2 banany
🔪 Instrukcje
- Owoce umyć, obrać ze skórki
- Pokroić na kawałki, przepuścić przez wyciskarkę
- Gotowy sok pić najlepiej świeży
- Można przechowywać w lodówce do 2 dni
- Smacznego!
Monika napisał
mniam, mniam!!!!
Anna napisał
Łatwy, pyszny i zdrowy!!!