• Przejdź do głównej nawigacji
  • Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego
Sprawdzona Kuchnia logo
  • Rodzaj dania
    • Zupy i kremy
    • Dania mięsne
    • Ryby i owoce morza
    • Dania mączne
    • Makarony
    • Naleśniki i placki
    • Zapiekanki i pizze
    • Sałatki i surówki
    • Pieczywo
      • Chleby na drożdżach
      • Chleb na zakwasie
      • Bułki
    • Sosy, dipy i pasty
    • Desery
      • Ciasta
      • Serniki
      • Torty
      • Ciastka i ciasteczka
      • Muffiny i babeczki
      • Tarty na słodko
      • Desery bez pieczenia
      • Lody i desery
    • Napoje i koktaile
    • Dodatki
  • Posiłki
    • Śniadanie
    • Do pracy
    • Obiad
      • Zupy i kremy
      • Dania mięsne
      • Ryby i owoce morza
      • Dania mączne
      • Zapiekanki i pizze
      • Makarony
      • Naleśniki i placki
      • Sałatki i surówki
    • Podwieczorek
    • Przekąski
    • Kolacja
  • Pory roku
    • Jesień
    • Zima
    • Wiosna
    • Lato
  • Okazje
    • Boże Narodzenie i Wigilia
    • Sylwester
    • Walentynki
    • Karnawał
    • Wielkanoc
    • Komunia Święta
    • Grill i piknik
    • Romantyczna kolacja
menu icon
go to homepage
search icon
Homepage link
  • Wszystkie przepisy
  • Newsletter
  • Twoje przepisy
  • Przelicznik foremek
  • O mnie
×

Strona główna » Lody i desery » Truskawki z mascarpone

Truskawki z mascarpone

Aktualizacja: 15 lip, 2020 · Opublikowany: 8 cze, 2013 · przez Anna · Zostaw komentarz

Skocz do przepisu

Pewnie nie raz byliście w sytuacji " zaraz będą goście", a my nie mamy nic do kawy! To już nie problem, polecam błyskawiczny deser z ciastek amaretti, truskawek i kremu przygotowanego na bazie serka mascarpone. W 10 minut deser będzie gotowy i wspólnie z przyjaciółmi będziecie mogli rozkoszować się jego smakiem. Połączenie delikatnego kremu z chrupiącymi migdałowymi ciastkami oraz porcja soczystych truskawek jest bardzo smaczne! Jeśli deser maiłby spędzić dłużej w lodówce niż 5 godzin to pamiętajcie o przykryciu wierzchu pucharków folią spożywcza, aby nie obsychał. Zamiast truskawek można dodać jagody, borówki lub maliny. Deser najlepiej smakuje schłodzony!

truskawki z mascarpone
Print Pin
5 z 1 głosu

Truskawki z mascarpone

Autor Anna
Kuchnia Włoska
Rodzaj Desery
Porcji 4
Przygotowanie 10 minutes
Całkowity czas 10 minutes
Autor Anna
Dodaj do kolekcji Idź do kolekcji

🥘 Składniki
 

  • 250 g serka mascarpone
  • 100 ml śmietany 36 %
  • 4 łyżki cukru pudru
  • 20 sztuk ciasteczek amaretti
  • 1 szklanka truskawek
  • kilka listków świeżej mięty
Przelicznik foremek

🔪 Instrukcje
 

  • Śmietanę przed ubiciem dobrze schłodzić, a następnie ubić ją na sztywno.
  • Do miski włożyć serek mascarpone, zmiksować z cukrem na średnich obrotach, dodać skórkę startą z cytryny, połączyć z bitą śmietaną.
  • Truskawki umyć i pokroić na kawałki. Ciastka pokruszyć na średniej wielkości cząstki. Do pucharków warstwami nakładać, ciastka, krem mascarpone, truskawki. Wierzch deseru udekorować listkami mięty.
  • Smacznego!
truskawki z mascarpone
 
truskawki z mascarpone
 
« Tarta z kremem brulee
Kluseczki chiang mai »

Reader Interactions

Skomentuj Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Ocena przepisu




Pierwszy Sidebar

Mam na imię Ania. Gotuję dla swojej sporej rodziny i przyjaciół, i uwielbiam to. Moją pasją jest fotografia, tworzenie nowych i ulepszanie starych przepisów. Na blogu znajdziecie przepisy inspirowane kuchnią z całego świata, przepisy tradycyjne i najnowsze trendy kulinarne.
Więcej o mnie →

🌷 Wiosna

  • Syrop z pędów sosny II
  • Lemoniada rabarbarowa
  • Szaszłyki z łososia i ananasa
  • Kruche ciasto z malinami i kokosem - bezglutenowe

Więcej przepisów na wiosnę →

Footer

↑ Do góry

O stronie

  • O mnie
  • Polityka cookie
  • Regulamin i polityka prywatności

Newsletter

  • Zapisz się! na aktualności

Kontakt

  • Kontakt
DMCA.com Protection Status

Copyright © 2012 - 2021 Sprawdzona Kuchnia

  • Podziel się →