Sprawdzona Kuchnia

  • Wszystkie przepisy
  • Twoje przepisy
  • Przelicznik foremek
  • O mnie
  • Newsletter
menu icon
go to homepage
  • Wszystkie przepisy
  • Twoje przepisy
  • Przelicznik foremek
  • O mnie
  • Newsletter
search icon
Homepage link
  • Wszystkie przepisy
  • Twoje przepisy
  • Przelicznik foremek
  • O mnie
  • Newsletter
×
  • kapsułki z olejem
    Dlaczego warto podawać tran dzieciom?
  • ciastka czekoladowe przełamane przez środek ukazujące wilgotne wnętrze
    Ciastka czekoladowe z miękkim środkiem
  • kobieta podpierające boki na brzuchu zestaw warzyw i owoców probiotycznych
    Jak zadbać o mikroflorę jelitową?
  • lasagne w ceramicznym naczyniu ze smakowicie przyrumienionym wierzchem
    Lasagne
  • ugotowany makaron udon
    Makaron udon domowy
  • dieta pudełkowa w szklanym naczyniu
    Jak działa dostawa diety pudełkowej?
  • dżem z gruszek na podpieczonym rogaliku w tle słoiki z dżemem
    Dżem z gruszek
  • klopsy z tofu podane na patelni w pysznym sosie korma
    Klopsy z tofu w sosie
  • na fioletowym obrusie słoiczki z dżemem w otoczeniu kwiatów
    Dżem z jeżyn
  • ogórki w zalewie curry na białej miseczce
    Ogórki z curry
  • piękna czerwona galaretka w słoiczku na stole
    Galaretka z czerwonej porzeczki
  • ciasto na patrze widok z góry na czerwonym obrusie udekorowanym zielonym świerkiem
    Piernikowe ciasto do góry nogami
Strona główna » Faworki

Churros z przyprawą piernikową

Aktualizacja: 24 kwi, 2021 · Opublikowany: 9 gru, 2012 · przez Anna · 3 komentarze

Skocz do przepisu

Churros to jedna z najpopularniejszych przekąsek śniadaniowych w Hiszpanii. Dziś proponuję Wam upiec churros z przyprawą piernikową i podać je z cukrem pudrem z odrobiną przyprawy piernikowej. Przyprawione taką mieszanką churrosy smakują jakby były zrobione z dodatkiem dyni. Świetnie pasują do gorącej czekolady, kawy i herbaty. W niektórych krajach podawane są ze stopionym serem lub ciepłym sosem czekoladowym. Koniecznie spróbujcie przepis świetnie sprawdzi się na karnawał, ostatki, czy tłusty czwartek.

churros z przyprawą piernikową podane na talerzu obtoczone w cukrze z przyprawami
Churros z przyprawą piernikową

📖 Przepis

churros z przyprawa piernikowa
Print Pin
Bądź pierwszy!

Churros z przyprawą piernikową

Hiszpański przysmak karnawałowy chrupiące churros!
Autor Anna
Rodzaj Ciastka
Porcji 4
Przygotowanie 30 minuty minuty
Gotowanie 20 minuty minuty
Całkowity czas 50 minuty minuty
Autor Anna
Dodaj do kolekcji Idź do kolekcji

🥘 Składniki
 

  • 1 szklanka wody
  • 60 g masła
  • 1 szczypta soli
  • 1 łyżeczka przyprawy do pierników
  • 210 g mąki
  • 2 średnie jajka
  • ½ łyżeczki ekstraktu z wanilii

Do obtoczenie i smażenia

  • olej do smażenia
  • ½ szklanki dobrego cukru
  • 2 łyżki przyprawy do pierników
Przelicznik foremek

🔪 Instrukcje
 

  • W rondlu roztopić masło (na średnim ogniu), dodać wodę, sól. Następnie dosypać mąkę i przyprawę do pierników, całość mieszać dość intensywnie, do momentu uzyskania gęstej błyszczącej masy. Zdjąć z ognia i mieszać jeszcze przez dwie minuty, pozostawić do przestygnięcia. Kiedy masa jest jeszcze ciepła dodać jajka i wanilię, dokładnie wymieszać.
  • W rondlu rozgrzać olej.
  • Do szprycy cukierniczej wyposażonej w końcówkę w kształcie gwiazdki lub woreczka foliowego wlać masę. Na rozgrzany olej wyciskamy kawałki ciasta odcinając nożem lub palcem. Smażyć około 1 minuty z każdej strony.
  • Usmażony chrust wyjąć na ręcznik papierowy aby ociekł z nadmiaru tłuszczu.
  • Na talerzu wymieszać cukier i przyprawę do piernika, obtoczyć z każdej strony przestudzone churrosy.
  • Smacznego!
churros z przyprawą piernikową posypane cukrem
Churros z przyprawą piernikową

Więcej Przepisy na faworki

  • chrust
    Chrust
  • rozetki - bezglutenowe
    Rozetki - bezglutenowe
  • faworki
    Faworki

Komentarze

    Skomentuj Anuluj pisanie odpowiedzi

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

    Ocena przepisu




  1. MalgosiaZ napisał

    13 grudnia, 2012 at 9:37 pm

    a ja jeszcze ich nie jadłam i nie robiłam...czas to nadrobić myślę:)

    Odpowiedz
    • Anna napisał

      13 grudnia, 2012 at 10:36 pm

      Polecam! Łatwe i smaczne:)

      Odpowiedz
  2. Zuza napisał

    10 grudnia, 2012 at 9:48 am

    rozpłynęłam się:)

    Odpowiedz

Mam na imię Ania. Gotuję dla swojej sporej rodziny i przyjaciół, i uwielbiam to. Moją pasją jest fotografia, tworzenie nowych i ulepszanie starych przepisów. Na blogu znajdziecie przepisy inspirowane kuchnią z całego świata, przepisy tradycyjne i najnowsze trendy kulinarne.
Więcej o mnie →

Wiosna

  • kawałek puszystego ciasta tiramisu na białymn talerzu
    Tiramisu
  • biszkopt idealny na paterze
    Biszkopt idealny na tort
  • Medaliki warzywne z sosem pomidorowym
    Medaliki warzywne z sosem pomidorowym
  • ciasto drozdzowe z truskawkami
    Ciasto drożdżowe z truskawkami

Więcej przepisów na wiosnę→

Footer

↑ Do góry

O stronie

  • O mnie
  • Polityka cookie
  • Regulamin i polityka prywatności

Newsletter

  • Zapisz się! na aktualności

Kontakt

  • Kontakt
DMCA.com Protection Status

Copyright © 2012 - 2024 Sprawdzona Kuchnia

Zarządzaj zgodami plików cookie
Używamy plików cookie w celu optymalizacji naszej witryny i usług.
Funkcjonalne Zawsze aktywne
Przechowywanie lub dostęp do danych technicznych jest ściśle konieczny do uzasadnionego celu umożliwienia korzystania z konkretnej usługi wyraźnie żądanej przez subskrybenta lub użytkownika, lub wyłącznie w celu przeprowadzenia transmisji komunikatu przez sieć łączności elektronicznej.
Preferencje
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest niezbędny do uzasadnionego celu przechowywania preferencji, o które nie prosi subskrybent lub użytkownik.
Statystyka
Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do celów statystycznych. Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do anonimowych celów statystycznych. Bez wezwania do sądu, dobrowolnego podporządkowania się dostawcy usług internetowych lub dodatkowych zapisów od strony trzeciej, informacje przechowywane lub pobierane wyłącznie w tym celu zwykle nie mogą być wykorzystywane do identyfikacji użytkownika.
Marketing
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest wymagany do tworzenia profili użytkowników w celu wysyłania reklam lub śledzenia użytkownika na stronie internetowej lub na kilku stronach internetowych w podobnych celach marketingowych.
Zarządzaj opcjami Zarządzaj serwisami Zarządzaj {vendor_count} dostawcami Przeczytaj więcej o tych celach
Preferencje
{title} {title} {title}

Rate This Recipe

Twój głos:




A rating is required
A name is required
An email is required