• Przejdź do głównej nawigacji
  • Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego
Sprawdzona Kuchnia logo
  • Rodzaj dania
    • Zupy i kremy
    • Dania mięsne
    • Ryby i owoce morza
    • Dania mączne
    • Makarony
    • Naleśniki i placki
    • Zapiekanki i pizze
    • Sałatki i surówki
    • Pieczywo
      • Chleby na drożdżach
      • Chleb na zakwasie
      • Bułki
    • Sosy, dipy i pasty
    • Desery
      • Ciasta
      • Serniki
      • Torty
      • Ciastka i ciasteczka
      • Muffiny i babeczki
      • Tarty na słodko
      • Desery bez pieczenia
      • Lody i desery
    • Napoje i koktaile
    • Dodatki
  • Posiłki
    • Śniadanie
    • Do pracy
    • Obiad
      • Zupy i kremy
      • Dania mięsne
      • Ryby i owoce morza
      • Dania mączne
      • Zapiekanki i pizze
      • Makarony
      • Naleśniki i placki
      • Sałatki i surówki
    • Podwieczorek
    • Przekąski
    • Kolacja
  • Pory roku
    • Jesień
    • Zima
    • Wiosna
    • Lato
  • Okazje
    • Boże Narodzenie i Wigilia
    • Sylwester
    • Walentynki
    • Karnawał
    • Wielkanoc
    • Komunia Święta
    • Grill i piknik
    • Romantyczna kolacja
menu icon
go to homepage
search icon
Homepage link
  • Wszystkie przepisy
  • Newsletter
  • Twoje przepisy
  • Przelicznik foremek
  • O mnie
×

Strona główna » Biszkopty » Biszkopt kakaowy

Biszkopt kakaowy

Aktualizacja: 24 cze, 2020 · Opublikowany: 3 lis, 2016 · przez Anna · 39 komentarzy

Skocz do przepisu

Biszkopt idealny już znacie, a dziś przyszła pora na biszkopt kakaowy równie smaczny, puszysty i łatwy do przygotowania. Biszkopt kakaowy można przygotować na dwa sposoby. Pierwszy sposób to ubicie całych jajek z dodatkiem cukru na bardzo puszystą jasną masę. Masa  powinna przypominać bitą śmietanę i potroić swoja objętość to zapewni odpowiednie warunki do tego, żeby biszkopt odpowiednio urósł. Drugi sposób to ubicie samych białek z cukrem na sztywną bezę, a następnie połączenie jej z żółtkami oraz składnikami suchymi. Decydując się na pierwszy sposób, trzeba pamiętać, żeby jajka były naprawdę bardzo dobrze ubite. Najlepiej zrobić to przy pomocy miksera stacjonarnego, ponieważ trwa to kilkanaście minut.

biszkopt kakaowy
Biszkopt kakaowy
Przejdź do:
  • 🥘 Składniki
  • 🔪 Instrukcje
  • 💭 Porada
  • 🎂 Biszkoptowe wariacje
  • 📖 Przepis
  • 💬 Komentarze

🥘 Składniki

  • 120 g mąki tortowej
  • 150 g cukru pudru
  • 5 jajek dużych i koniecznie w temperaturze pokojowej
  • 30 g kakao bez żadnych dodatków

🔪 Instrukcje

  • Piekarnik rozgrzać do temperatury 170 st C.
  • Dno formy o średnicy 22-23 cm wyłożyć papierem do pieczenia, zapiąć obręcz, boki można posmarować masłem lub pozostawić suche bez smarowania.
  • Przesiać mąkę i kakao, odstawić do drugiej miseczki przesiać cukier puder.

Pierwszy sposób

  • Jajka wbić do miski miksera dodać przesiany cukier, ubić na puszystą gęstą i jasną masę, może trwać to 10-15 minut, na średnich obrotach, najlepiej sprawdzi się do tego typu pracy mikser stacjonarny.
  • Kiedy jajka potroją swoją objętość, a konsystencja będzie przypominała gęsty mus lub bitą śmietanę można dodać przesianą mąkę z kakaem.
  • Składniki suche dodajemy w dwóch porcjach mieszamy delikatnie rózgą lub łopatką zagarniając masę od spodu zróbcie to delikatnie, ale dokładnie tak, żeby składniki suche połączyły się z masą jajeczną, ciasto przelewamy do przygotowanej formy, wyrównać wierzch i wstawić do piekarnika.
  • Piec przez 35-40 minut, po około 30 minutach można sprawdzić czy biszkopt jest już gotowy, wbijając w środek patyczek do szaszłyków, jeśli po wyjęciu będzie suchy to znak, że biszkopt jest już upieczony.
  • Wyłączyć piekarnik pozostawić biszkopt na 15 minut w zamkniętym piekarniku. Po tym czasie uchylić drzwiczki i odczekać jeszcze 10 minut, aby przestygł.
  • Przełożyć formę z ciastem na kratkę i po całkowitym wystudzeniu przekroić na dwa lub trzy blaty.

Drugi sposób

  • Znany z przepisu na biszkopt idealny. Białka oddzielić od żółtek, z białek ubić sztywną pianę, a następnie dodawać cukier łyżka po łyżce ciągle ubijając, białka powinny być ubite tak jak na bezę czyli masa musi być sztywna i błyszcząca.
  • Kolejnym krokiem jest dodanie żółtek jedno po drugim - nie przerywając miksowania na średnich obrotach.
  • Dodać składnik suche w dwóch porcjach do masy jajecznej, delikatnie miksując na najniższych obrotach, choć lepiej jest wymieszać delikatnie szpatułką, tę czynność należy wykonywać naprawdę delikatnie, aby piana jak najmniej opadła.
  • Ciasto przelać do przygotowanej formy, wstawić do nagrzanego piekarnia na środkową półkę.
  • Biszkopt pieczemy bez termoobiegu przez 35-40 minut,  po około 30 minutach można sprawdzić czy biszkopt jest już gotowy, wbijając w środek patyczek do szaszłyków, jeśli po wyjęciu będzie suchy to znak, że biszkopt jest już upieczony.
  • Teraz można wyjąć formę z biszkoptem z piekarnika i upuścić z wysokości około 60 cm na podłogę, formę odstawić na kratkę całkowicie wystudzić, oddzielić brzegi biszkoptu od obręczy najlepiej odciąć delikatnie nożem, odpiąć obręcz, wyjąć biszkopt, przeciąć na dwa lub trzy blaty.
  • Teraz można przygotować tort 🙂

💭 Porada

Pamiętajcie również o tym, że jajka, których będziecie używać do przygotowania biszkoptu, muszą być w temperaturze pokojowej. W tym przepisie nie używamy proszku do pieczenia, zapewniam, że nie ma takiej potrzeby! Biszkopt można upiec na kilka dni przed planowanym przygotowaniem tortu, wystarczy po upieczeniu dobrze go wystudzić, a następnie owinąć w folię spożywczą, żeby nie obsychał.

🎂 Biszkoptowe wariacje

Biszkopt kakaowy jest bardzo smaczny, intensywnie kakaowy lekko wilgotny można więc jeść go bez nasączania, ale nasączony dobrym ponczem zyskuje na smaku. Na jego bazie można przygotować fantastyczne torty lub ciasta z kremem typu Wuzetka. Zachęcam do wypróbowania, smacznego!

  • Biszkopt idealny na tort
  • Biszkopt piernikowy z kremem
  • Biszkopt makowy
  • Wuzetka

📖 Przepis

biszkopt-kakaowy
Print Pin
5 z 7 głosów

Biszkopt kakaowy

Fantastyczny mocno kakaowy biszkopt.
Autor Anna
Kuchnia Polska
Rodzaj Desery
Porcji 1
Przygotowanie 20 minutes
Gotowanie 40 minutes
Całkowity czas 1 hour
Autor Anna
Dodaj do kolekcji Idź do kolekcji

🥘 Składniki
 

  • 120 g mąki tortowej
  • 150 g cukru pudru
  • 5 sztuk jaj (dużych i koniecznie w temperaturze pokojowej)
  • 30 g kakao (bez żadnych dodatków)
Przelicznik foremek

🔪 Instrukcje
 

  • Piekarnik rozgrzać do temperatury 170 st C.
  • Dno formy o średnicy 22-23 cm wyłożyć papierem do pieczenia, zapiąć obręcz, boki można posmarować masłem lub pozostawić suche bez smarowania.
  • Przesiać mąkę i kakao, odstawić do drugiej miseczki przesiać cukier puder.

Pierwszy sposób

  • Jajka wbić do miski miksera dodać przesiany cukier, ubić na puszystą gęstą i jasną masę, może trwać to 10-15 minut, na średnich obrotach, najlepiej sprawdzi się do tego typu pracy mikser stacjonarny.
  • Kiedy jajka potroją swoją objętość, a konsystencja będzie przypominała gęsty mus lub bitą śmietanę można dodać przesianą mąkę z kakaem.
  • Składniki suche dodajemy w dwóch porcjach mieszamy delikatnie rózgą lub łopatką zagarniając masę od spodu zróbcie to delikatnie, ale dokładnie tak, żeby składniki suche połączyły się z masą jajeczną, ciasto przelewamy do przygotowanej formy, wyrównać wierzch i wstawić do piekarnika.
  • Piec przez 35-40 minut, po około 30 minutach można sprawdzić czy biszkopt jest już gotowy, wbijając w środek patyczek do szaszłyków, jeśli po wyjęciu będzie suchy to znak, że biszkopt jest już upieczony.
  • Wyłączyć piekarnik pozostawić biszkopt na 15 minut w zamkniętym piekarniku. Po tym czasie uchylić drzwiczki i odczekać jeszcze 10 minut, aby przestygł.
  • Przełożyć formę z ciastem na kratkę i po całkowitym wystudzeniu przekroić na dwa lub trzy blaty.

Drugi sposób

  • Znany z przepisu na biszkopt idealny. Białka oddzielić od żółtek, z białek ubić sztywną pianę, a następnie dodawać cukier łyżka po łyżce ciągle ubijając, białka powinny być ubite tak jak na bezę czyli masa musi być sztywna i błyszcząca.
  • Kolejnym krokiem jest dodanie żółtek jedno po drugim - nie przerywając miksowania na średnich obrotach.
  • Dodać składnik suche w dwóch porcjach do masy jajecznej, delikatnie miksując na najniższych obrotach, choć lepiej jest wymieszać delikatnie szpatułką, tę czynność należy wykonywać naprawdę delikatnie, aby piana jak najmniej opadła.
  • Ciasto przelać do przygotowanej formy, wstawić do nagrzanego piekarnia na środkową półkę.
  • Biszkopt pieczemy bez termoobiegu przez 35-40 minut,  po około 30 minutach można sprawdzić czy biszkopt jest już gotowy, wbijając w środek patyczek do szaszłyków, jeśli po wyjęciu będzie suchy to znak, że biszkopt jest już upieczony.
  • Teraz można wyjąć formę z biszkoptem z piekarnika i upuścić z wysokości około 60 cm na podłogę, formę odstawić na kratkę całkowicie wystudzić, oddzielić brzegi biszkoptu od obręczy najlepiej odciąć delikatnie nożem, odpiąć obręcz, wyjąć biszkopt, przeciąć na dwa lub trzy blaty.
  • Teraz można przygotować tort 🙂
  • Smacznego!
  • biszkopt kakaowy
  • biszkopt-kakaowy
  • biszkopt-kakaowy
« Bułki z płatkami owsianymi
Czekoladowy tort z masłem orzechowym »

Reader Interactions

Komentarze

    Skomentuj Anuluj pisanie odpowiedzi

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

    Ocena przepisu




  1. Sylwia napisał

    05 maja, 2020 at 1:47 pm

    Czy biszkopt należy studzić w piekarniku?

    Odpowiedz
    • Anna napisał

      05 maja, 2020 at 8:46 pm

      Tak, jak opisane jest w 5 i 6 punkcie - Wyłączyć piekarnik pozostawić biszkopt na 15 minut w zamkniętym piekarniku. Po tym czasie uchylić drzwiczki i odczekać jeszcze 10 minut, aby przestygł.
      Przełożyć formę z ciastem na kratkę i po całkowitym wystudzeniu przekroić na dwa lub trzy blaty. Pozdrawiam 🙂

      Odpowiedz
  2. Tomasz napisał

    16 listopada, 2019 at 7:43 pm

    Zrobiłem biszkopt w obu wersjach. A to dlatego, że w tej drugiej (idealnej) bardzo słabo wyrósł i udało się wykroczenia tylko 2 blaty. Mimo to, że białka miałem ubite bardzo ładnie i mąkę łączyłem za pomocą spatułki. Z kolei pierwszy przepis gdzie ubijamy całe jaka masa była mega puszysta i biszkopt wyrosnął na spokojnie 3 blaty. Dodam że mąkę z masą jajeczną w tym przypadku wmiesałem mikserem na wolnych obrotach.

    Odpowiedz
    • Anna napisał

      16 listopada, 2019 at 10:14 pm

      Dziękuję za podzielenie się swoi doświadczeniem 😀 Ubicie białek to bardzo ważny etap, trzeba również pamiętać o temperaturze składników. Biszkopt bywa kaprysnym wypiekiem ale cieszę się, że drugi sposób sprawdził się u Ciebie. Pozdrawiam serdecznie

      Odpowiedz
  3. Agnieszka napisał

    23 listopada, 2018 at 6:44 am

    Przepraszam gdzie są proporcje na tortownicę 28 cm ?

    Odpowiedz
    • Anna napisał

      23 listopada, 2018 at 10:48 pm

      Na tak dużą formę (28 cm średnicy) potrzeba: Jajka duże - 7 szt, cukier - 225 g, mąka pszenna - 180 g, kakao - 45 g. Smacznego!

      Odpowiedz
  4. Karolina napisał

    02 sierpnia, 2018 at 10:11 am

    Witam, czy mogę upiec to bez dodawania kakao?

    Odpowiedz
  5. Fresa napisał

    12 lipca, 2018 at 9:43 am

    Biszkopt wyszedł idealny- puszysty, nie opadł, wilgotny! Robiłam korzystając ze sposobu nr 2 i proporcji z komentarza na tortownicę 28 cm. Przepis zapisuję do domowej księgi 🙂

    Odpowiedz
    • Anna napisał

      12 lipca, 2018 at 10:37 pm

      Bardzo cieszę się, że wszystko wyszło super! Życzę samych dobrych wypieków i wszystkiego dobrego 🙂

      Odpowiedz
      • Karolina napisał

        02 sierpnia, 2018 at 10:13 am

        Czy mogę upiec go bez dodawania kakao?

        Odpowiedz
        • Anna napisał

          02 sierpnia, 2018 at 11:42 am

          Oczywiście, ale trzeba w miejsce kakao dodać mąkę ziemniaczaną, a najlepiej skorzystać z tego przepisu 🙂

          Odpowiedz
          • Karolina napisał

            02 sierpnia, 2018 at 1:31 pm

            Właśnie chodzi o to że nie posiadam maki ziemniaczanej i tu gdzie mieszkam nie mam sposobności jej kupienia 🙁

          • Anna napisał

            02 sierpnia, 2018 at 5:53 pm

            To w takim razie proszę pominąć mąkę ziemniaczaną (przepis na biszkopt idealny) i dodać 20 g mąki pszennej więcej i powinno być dobrze 🙂

  6. Jula napisał

    11 marca, 2018 at 9:53 pm

    Upiekłam.Potwierdzam - jest bardzo kakaowy i naprawdę pyszny ? Upiekłam już wiele biszkoptów, ale tylko ten jest naprawdę super. POLECAM.

    Odpowiedz
    • Anna napisał

      11 marca, 2018 at 11:08 pm

      Super, bardzo dziękuję i cieszę się, że smakuje ?

      Odpowiedz
  7. Julia Wierzbicka napisał

    13 grudnia, 2017 at 1:46 pm

    czy mogę użyć ten przepis jako wkład do wuzetki. niestety ciasto które zrobił zgodnie z przepisem na Wuzetkę nie wyrosło, a bardzo bym chciała je zrobić. Czy mu być ciasto wg tamtego przepisu?

    Odpowiedz
    • Anna napisał

      13 grudnia, 2017 at 1:53 pm

      Oj , przykro mi, że ciasto na Wuzetkę nie wyrosło 🙁 może składniki nie były w temperaturze pokojowej lub białka zbyt słabo ubite... Jeśli chodzi o biszkopt z tego przepisu to oczywiście można użyć go do przygotowania Wuzetki. Proszę tylko pamiętać, aby jajka były w temperaturze pokojowej i białka dobrze ubite, a biszkopt na pewno się uda. Trzymam kciuki za udany i smaczny wypiek, pozdrawiam serdecznie.

      Odpowiedz
      • Julia Wierzbicka napisał

        13 grudnia, 2017 at 1:55 pm

        Bardzo dziękuje za odpowiedz. Dodam że przepis "biszkopt idealny" wychodzi rewelacyjnie - w domu nie mogą się nachwalić bo naprawdę zawsze wyszedł idealnie dlatego pomyślałam o wersji czekoladowej.

        Odpowiedz
        • Anna napisał

          13 grudnia, 2017 at 1:57 pm

          Wspaniale, w takim razie ma Pani doświadczenie w pieczeniu biszkoptów więc i ten wyjdzie super 🙂

          Odpowiedz
  8. Paula napisał

    01 lipca, 2017 at 5:54 am

    Witam Pani Aniu.
    Zamierzam upiec biszkopty kakaowy i idealny z Pani przepisu ale w większej prostokątnej formie 23x39. Myśli Pani że tez wyjdzie? I jak bardzo zwiększyć ilość składników?

    Odpowiedz
    • Anna napisał

      02 lipca, 2017 at 1:10 pm

      Biszkopt oczywiście wyjdzie trzeba tylko zwiększyć ilość składników :
      mąki tortowej - 259 g
      cukru pudru - 323 g
      kakao - 64 g
      jajka - 10 średniej wielkości
      Trzymam kciuki za udany wypiek 🙂 Pozdrawiam serdecznie!

      Odpowiedz
      • Paula napisał

        02 lipca, 2017 at 5:40 pm

        Bardzo dziękuję za odpowiedź 🙂 Dam znać jak mi poszło 😉 pozdrawiam

        Odpowiedz
  9. Paulina napisał

    27 czerwca, 2017 at 12:24 pm

    5 stars
    Świetny , świetny ?Często piekę ciasta ale raczej na kruchym cieście bo z biszkoptem zawsze był problem a tu taka miła niespodzianka . Udał się pięknie wyrósł i nie opadł . Niedługo chrzest syna wiec przepis się przyda a tort będzie napewno udany .

    Odpowiedz
    • Anna napisał

      27 czerwca, 2017 at 1:32 pm

      Cudowne, bardzo się ciesz, że biszkopt sprawdził się wspaniale. Tort będzie wspaniały 🙂 Pozdrawiam gorąco!

      Odpowiedz
  10. Aneta napisał

    04 marca, 2017 at 9:33 am

    Robiłam pierwszy raz. Pięknie wyrósł, al e jka wystygł to opadł 🙁 Co mogło być przyczyną? Robię jeszcze jeden 🙂

    Odpowiedz
    • Anna napisał

      04 marca, 2017 at 4:12 pm

      Oj, przykro mi, że tak się stało, to w zasadzie się nie zdarza z tym przepisem 😉
      Pierwsze co przychodzi mi do głowy, to że biszkopt mógł być niedopieczony tak, jak należy. W tym celu należy zrobić test tz. suchego patyczka, szczególnie piekąc po raz pierwszy, a to po to, aby wyczuć jak długo będzie się piekł w naszym piekarniku.
      Drugą sprawą to może być słabo ubita piana z białek lub "przebita" słaba piana nie utrzyma biszkoptu.
      Proszę dobrze ubić pianę, a następnie zacząć dodawać cukier ciągle ubijając...następnie żółtka i składniki suche i tutaj proszę mieszać delikatnie, żeby piana jak najmniej opadła.
      Trzymam kciuki za kolejny raz, pozdrawiam serdecznie 🙂

      Odpowiedz
  11. Małgorzata B. napisał

    16 lutego, 2017 at 9:40 pm

    Witam pani Aniu.
    Zamierzam upiec biszkopt kakaowy II sposobem, ale potrzebuję proporcji składników dla tortownicy o śr.28cm.
    Pozdrawiam

    Odpowiedz
    • Anna napisał

      16 lutego, 2017 at 10:03 pm

      Na tortownicę o średnicy 28 cm będzie potrzebne:
      mąka pszenna - 178 g
      cukier - 222 g
      jajka XL - 7 szt. lub 8 szt. jajek mniejszych/średnich
      kakao - 44 g
      Pozdrawiam serdecznie 🙂

      Odpowiedz
      • Małgorzata B. napisał

        17 lutego, 2017 at 12:38 pm

        Dziękuję bardzo za szybką odpowiedź 🙂
        Pochwalę się jeszcze 😉 ,że 2 dni temu piekłam Pani biszkopt idealny. Wyszedł fantastycznie.Nie nasączałam go żadnym ponczem ,a mimo to po przełożeniu bitą śmietaną stał się delikatnie wilgotny, Tort śmietanowy był przepyszny a ja" rozpływałam się" w pochwałach 😀 .Bardzo dziękuję za przepis, a Pani stronę polecam wszystkim znajomym 😉 . Życzę mnóstwa nowych pomysłów i serdecznie pozdrawiam 😀

        Odpowiedz
        • Anna napisał

          17 lutego, 2017 at 9:13 pm

          Fantastycznie, bardzo dziękuję za miłe słowa 🙂 Cieszę się bardzo, że biszkopt (tort) smakował i zapraszam do wypróbowania innych przepisów, zawsze służę radą. Pozdrawiam gorąco 🙂

          Odpowiedz
  12. Maciek napisał

    03 grudnia, 2016 at 8:32 pm

    brawo ty... zadałem normalnie pytanie a tym nie zlalas i usunelas komentarz...

    Odpowiedz
    • Anna napisał

      03 grudnia, 2016 at 9:34 pm

      Niczego nie usuwam i nikogo nie zlewam i przykro mi... czasami się tak zdarza, że po prostu nie mam dostępu do internetu 🙁 Mam nadzieję, że biszkopt się udał pięknie i tort będzie fantastyczny, pozdrawiam 🙂

      Odpowiedz
  13. Maciek napisał

    03 grudnia, 2016 at 7:55 pm

    Droga Aniu,

    Czy w tym przypadku również spuszczamy ciasto z wysokości 60 cm?

    Odpowiedz
    • Maciek napisał

      03 grudnia, 2016 at 7:56 pm

      Pytam, ponieważ właśnie jest w piekarniku 🙂

      Odpowiedz
    • Anna napisał

      03 grudnia, 2016 at 9:28 pm

      Można to zrobić to nigdy nie zaszkodzi 😉

      Odpowiedz
  14. Olaa napisał

    01 grudnia, 2016 at 4:24 pm

    Czy zamiast cukru pudru można użyć cukru kryształu?

    Odpowiedz
    • Anna napisał

      01 grudnia, 2016 at 5:22 pm

      Obawiam się, że cukier kryształ może być zbyt gruboziarnisty i podczas ucierania z jajkami lub, jak w sposobie drugim z białkami może się nie rozpuścić. Jeśli masz tylko cukier kryształ, to możesz delikatnie go rozdrobnić w młynku. Do biszkoptu najlepiej nadaje się cukier puder lub drobny cukier do wypieków.

      Odpowiedz
  15. Mariusz napisał

    03 listopada, 2016 at 11:52 am

    5 stars
    To ja już wiem o jaki tort urodzinowy poproszę moją żonę 🙂 I wygląda na to, że będzie pyszny 😀

    Odpowiedz
    • Anna napisał

      03 listopada, 2016 at 11:56 am

      Jestem przekonana, że tort będzie wspaniały tym bardziej, że upieczony będzie przez żonę 🙂 Pozdrawiam serdecznie!

      Odpowiedz

Pierwszy Sidebar

Mam na imię Ania. Gotuję dla swojej sporej rodziny i przyjaciół, i uwielbiam to. Moją pasją jest fotografia, tworzenie nowych i ulepszanie starych przepisów. Na blogu znajdziecie przepisy inspirowane kuchnią z całego świata, przepisy tradycyjne i najnowsze trendy kulinarne.
Więcej o mnie →

Zima

  • Uszka z grzybami
  • Pączki
  • Pączki na piwie
  • Piernikowe ciasto do góry nogami

Więcej przepisów na zima →

Footer

↑ Do góry

O stronie

  • O mnie
  • Polityka cookie
  • Regulamin i polityka prywatności

Newsletter

  • Zapisz się! na aktualności

Kontakt

  • Kontakt
DMCA.com Protection Status

Copyright © 2012 - 2021 Sprawdzona Kuchnia

  • Podziel się →
Zarządzaj zgodami plików cookie
Używamy plików cookie w celu optymalizacji naszej witryny i usług.
Funkcjonalne Zawsze aktywne
Przechowywanie lub dostęp do danych technicznych jest ściśle konieczny do uzasadnionego celu umożliwienia korzystania z konkretnej usługi wyraźnie żądanej przez subskrybenta lub użytkownika, lub wyłącznie w celu przeprowadzenia transmisji komunikatu przez sieć łączności elektronicznej.
Preferencje
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest niezbędny do uzasadnionego celu przechowywania preferencji, o które nie prosi subskrybent lub użytkownik.
Statystyka
Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do celów statystycznych. Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do anonimowych celów statystycznych. Bez wezwania do sądu, dobrowolnego podporządkowania się dostawcy usług internetowych lub dodatkowych zapisów od strony trzeciej, informacje przechowywane lub pobierane wyłącznie w tym celu zwykle nie mogą być wykorzystywane do identyfikacji użytkownika.
Marketing
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest wymagany do tworzenia profili użytkowników w celu wysyłania reklam lub śledzenia użytkownika na stronie internetowej lub na kilku stronach internetowych w podobnych celach marketingowych.
Zarządzaj opcjami Zarządzaj serwisami Zarządzaj dostawcami Przeczytaj więcej o tych celach
Preferencje
{title} {title} {title}