Sprawdzona Kuchnia

  • Wszystkie przepisy
  • Twoje przepisy
  • Przelicznik foremek
  • O mnie
  • Newsletter
menu icon
go to homepage
  • Wszystkie przepisy
  • Twoje przepisy
  • Przelicznik foremek
  • O mnie
  • Newsletter
search icon
Homepage link
  • Wszystkie przepisy
  • Twoje przepisy
  • Przelicznik foremek
  • O mnie
  • Newsletter
×
  • kapsułki z olejem
    Dlaczego warto podawać tran dzieciom?
  • ciastka czekoladowe przełamane przez środek ukazujące wilgotne wnętrze
    Ciastka czekoladowe z miękkim środkiem
  • kobieta podpierające boki na brzuchu zestaw warzyw i owoców probiotycznych
    Jak zadbać o mikroflorę jelitową?
  • lasagne w ceramicznym naczyniu ze smakowicie przyrumienionym wierzchem
    Lasagne
  • ugotowany makaron udon
    Makaron udon domowy
  • dieta pudełkowa w szklanym naczyniu
    Jak działa dostawa diety pudełkowej?
  • dżem z gruszek na podpieczonym rogaliku w tle słoiki z dżemem
    Dżem z gruszek
  • klopsy z tofu podane na patelni w pysznym sosie korma
    Klopsy z tofu w sosie
  • na fioletowym obrusie słoiczki z dżemem w otoczeniu kwiatów
    Dżem z jeżyn
  • ogórki w zalewie curry na białej miseczce
    Ogórki z curry
  • piękna czerwona galaretka w słoiczku na stole
    Galaretka z czerwonej porzeczki
  • ciasto na patrze widok z góry na czerwonym obrusie udekorowanym zielonym świerkiem
    Piernikowe ciasto do góry nogami
Strona główna » Chleby na drożdżach

Chleb tostowy

Aktualizacja: 7 lip, 2020 · Opublikowany: 24 sty, 2014 · przez Anna · 1 komentarz

Skocz do przepisu

Dziś przepis na chleb tostowy w stylu angielskim, a pochodzi z książki Jeffrey'a Hamelman'a " Chleb". Jak pisze autor chleb wiele zyskuje na smaku, kiedy opieczemy go w tosterze i jest to prawa, świeży tost z ulubionymi dodatkami, to prawdziwa uczta. Z chleba tostowego można również przygotować klasyczne kanapki, chleb jest delikatnie wilgotny i bardzo smaczny. Smak jest neutralny, więc psuje do wszelkiego rodzaju dodatków. Polecam go szczególnie dla początkujących piekarzy, ponieważ jest bardzo prosty w przygotowaniu i nie wymaga wiele pracy.

chleb tostowy
Chleb tostowy

📖 Przepis

chleb tostowy
Print Pin
5 z 1 głosu

Chleb tostowy

Najlepszy chleb tostowy.
Autor Anna
Kuchnia Angielska
Rodzaj Pieczywo
Porcji 1
Przygotowanie 30 minuty minuty
Gotowanie 35 minuty minuty
Całkowity czas 1 godzina godzina 5 minuty minuty
Autor Anna
Dodaj do kolekcji Idź do kolekcji

🥘 Składniki
 

  • 454 g mąki pszennej
  • 300 ml ciepłej wody
  • 1 łyżeczka cukru
  • 9 g masła
  • 5 g melasy
  • 9 g soli
  • 4 g suchych drożdży
Przelicznik foremek

🔪 Instrukcje
 

  • Do miski miksera włożyć wszystkie składniki, wyrabiać ciasto przez 4 minuty używając do tego końcówki typu - hak. Po wyrobieniu, przykryć ciasto folią spożywczą i odstawić do wyrośnięcia na około 2 godziny.
  • Po tym czasie wyjąć ciasto na bat, wygnieść ręcznie, a następnie uformować w w wałek, obsypać delikatnie mąka i pozostawić na 10 minut pod przykryciem. Następnie uformować z ciasta ścisły wałek, przełożyć do foremki wyłożonej papierem do pieczenia, przykryć ściereczką i folią spożywczą, odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na około 1 godzinę.
  • Piekarnik nagrzać do temperatury 220 st C, opcja górnej i dolnej grzałki.
  • Chleb piec przez 30 - 35 minut, po upieczeniu wyjąc z piekarnika, wystudzić na kratce.
  • Smacznego!
kromki chleba tostowego, opiekany

Więcej Przepisy na chleb na drożdżach

  • orkiszowy chleb z garnka
    Orkiszowy chleb z garnka
  • mleczny chleb hokkaido
    Mleczny chleb Hokkaido
  • chleb pszenny z czarnuszka
    Chleb pszenny z czarnuszką
  • Chleb pszenny z płatkami owsianymi
    Chleb pszenny z płatkami owsianymi

Komentarze

    5 from 1 vote (1 rating without comment)

    Skomentuj Anuluj pisanie odpowiedzi

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

    Ocena przepisu




  1. Marsyl napisał

    24 stycznia, 2014 at 8:58 am

    <3

    Odpowiedz

Mam na imię Ania. Gotuję dla swojej sporej rodziny i przyjaciół, i uwielbiam to. Moją pasją jest fotografia, tworzenie nowych i ulepszanie starych przepisów. Na blogu znajdziecie przepisy inspirowane kuchnią z całego świata, przepisy tradycyjne i najnowsze trendy kulinarne.
Więcej o mnie →

Wiosna

  • kawałek puszystego ciasta tiramisu na białymn talerzu
    Tiramisu
  • biszkopt idealny na paterze
    Biszkopt idealny na tort
  • Medaliki warzywne z sosem pomidorowym
    Medaliki warzywne z sosem pomidorowym
  • ciasto drozdzowe z truskawkami
    Ciasto drożdżowe z truskawkami

Więcej przepisów na wiosnę→

Footer

↑ Do góry

O stronie

  • O mnie
  • Polityka cookie
  • Regulamin i polityka prywatności

Newsletter

  • Zapisz się! na aktualności

Kontakt

  • Kontakt
DMCA.com Protection Status

Copyright © 2012 - 2024 Sprawdzona Kuchnia

Zarządzaj zgodami plików cookie
Używamy plików cookie w celu optymalizacji naszej witryny i usług.
Funkcjonalne Zawsze aktywne
Przechowywanie lub dostęp do danych technicznych jest ściśle konieczny do uzasadnionego celu umożliwienia korzystania z konkretnej usługi wyraźnie żądanej przez subskrybenta lub użytkownika, lub wyłącznie w celu przeprowadzenia transmisji komunikatu przez sieć łączności elektronicznej.
Preferencje
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest niezbędny do uzasadnionego celu przechowywania preferencji, o które nie prosi subskrybent lub użytkownik.
Statystyka
Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do celów statystycznych. Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do anonimowych celów statystycznych. Bez wezwania do sądu, dobrowolnego podporządkowania się dostawcy usług internetowych lub dodatkowych zapisów od strony trzeciej, informacje przechowywane lub pobierane wyłącznie w tym celu zwykle nie mogą być wykorzystywane do identyfikacji użytkownika.
Marketing
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest wymagany do tworzenia profili użytkowników w celu wysyłania reklam lub śledzenia użytkownika na stronie internetowej lub na kilku stronach internetowych w podobnych celach marketingowych.
Zarządzaj opcjami Zarządzaj serwisami Zarządzaj {vendor_count} dostawcami Przeczytaj więcej o tych celach
Preferencje
{title} {title} {title}

Rate This Recipe

Twój głos:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.