Sprawdzona Kuchnia

  • Wszystkie przepisy
  • Twoje przepisy
  • Przelicznik foremek
  • O mnie
  • Newsletter
menu icon
go to homepage
  • Wszystkie przepisy
  • Twoje przepisy
  • Przelicznik foremek
  • O mnie
  • Newsletter
search icon
Homepage link
  • Wszystkie przepisy
  • Twoje przepisy
  • Przelicznik foremek
  • O mnie
  • Newsletter
×
  • kapsułki z olejem
    Dlaczego warto podawać tran dzieciom?
  • ciastka czekoladowe przełamane przez środek ukazujące wilgotne wnętrze
    Ciastka czekoladowe z miękkim środkiem
  • kobieta podpierające boki na brzuchu zestaw warzyw i owoców probiotycznych
    Jak zadbać o mikroflorę jelitową?
  • lasagne w ceramicznym naczyniu ze smakowicie przyrumienionym wierzchem
    Lasagne
  • ugotowany makaron udon
    Makaron udon domowy
  • dieta pudełkowa w szklanym naczyniu
    Jak działa dostawa diety pudełkowej?
  • dżem z gruszek na podpieczonym rogaliku w tle słoiki z dżemem
    Dżem z gruszek
  • klopsy z tofu podane na patelni w pysznym sosie korma
    Klopsy z tofu w sosie
  • na fioletowym obrusie słoiczki z dżemem w otoczeniu kwiatów
    Dżem z jeżyn
  • ogórki w zalewie curry na białej miseczce
    Ogórki z curry
  • piękna czerwona galaretka w słoiczku na stole
    Galaretka z czerwonej porzeczki
  • ciasto na patrze widok z góry na czerwonym obrusie udekorowanym zielonym świerkiem
    Piernikowe ciasto do góry nogami
Strona główna » Ryby i owoce morza

Łosoś orientalny

Aktualizacja: 12 gru, 2018 · Opublikowany: 25 sie, 2014 · przez Anna · 8 komentarzy

Skocz do przepisu

Łosoś z grilla, patelni lub piekarnika sposób przygotowania dowolny zapewniam, że smak będzie wyborny bez względu na to, jak to zrobicie. Dziś przepis na łososia w marynacie orientalnej, która jest po prostu rewelacyjna! Mieszanka sosu sojowego, świeżego imbiru, czosnku, cebuli, limonki i miodu nawiązuje do smaku tajskich potraw. Mam informację dla mięsożerców, że marynata fantastycznie nadaje się do kurczaka moi domowi mięsożercy uwielbiają kurczaka w takiej wersji 🙂 Rybę należy marynować przynajmniej kilka godzin, aby przeszła smakami orientu, a najlepiej zanurzyć ją w przyprawach dzień przed podaniem, wtedy będzie najlepsza! Rybę podałam z ziemniakami w mundurkach i salsą pomidorową, choć świetnie smakuje z ryżem i surówką ze świeżej kapusty skropioną marynatą do ryby. Smacznego!

📖 Przepis

Print Pin
5 z 2 głosów

Łosoś orientalny

Aromatyczny łosoś z pieczonymi ziemniakami i świeżymi pomidorami, pycha!
Autor Anna
Kuchnia Polska
Rodzaj Obiad, sos sojowy
Porcji 2
Przygotowanie 10 minuty minuty
Gotowanie 15 minuty minuty
Całkowity czas 25 minuty minuty
Autor Anna
Dodaj do kolekcji Idź do kolekcji

🥘 Składniki
 

  • 600 g łososia (dzwonka lub filet ze skórą)

Składniki na marynatę

  • 30 ml sosu sojowego
  • 1 łyżka świeżo tartego imbiru
  • 1 duży ząbek czosnku
  • 1 mała cebula (pokrojona w drobną kostkę)
  • sok i skórka z ½ limonki
  • 30 ml oleju rzepakowego
  • 1 łyżeczka miodu

Dodatkowo

  • płatki chilli lub świeżo mielony czarny pieprz
Przelicznik foremek

🔪 Instrukcje
 

  • Rybę umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym.
  • W małej miseczce umieścić wszystkie składniki potrzebne do przygotowania marynaty, wymieszać. Rybę dokładnie posmarować z dwóch stron przygotowaną marynatą, ułożyć na talerzu i przykryć folią spożywczą, odstawić do lodówki na przynajmniej 3 godziny, najlepiej na całą noc.
  • Rybę grillować na suchej patelni grillowej z dwóch stron smarując ja pozostałą marynatą, czas grillowania zależy od grubości filetów.
  • Przed podaniem posypać płatkami chilli lub grubo mielonym czarnym pieprzem.
  • Smacznego!
losos orientalny
losos orientalny

Więcej Przepisy na ryby i owoce morza

  • tarta ze szpinakiem i lososiem
    Tarta ze szpinakiem i łososiem
  • sledzie w musztardzie
    Śledzie w musztardzie
  • ramen zupa japonska
    Ramen zupa japońska
  • tacos z ryba
    Tacos z rybą

Komentarze

    5 from 2 votes (1 rating without comment)

    Skomentuj Anuluj pisanie odpowiedzi

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

    Ocena przepisu




  1. Piotr z CV Szablony Team napisał

    16 września, 2014 at 12:53 pm

    5 gwiazdek
    Wygląda świetnie! Uwielbiam łososia, ostatnio robiłem zapiekanego w piekarniku z pomidoramia. Ziemniaki też robiłaś na grillu?

    Odpowiedz
    • Anna napisał

      16 września, 2014 at 10:45 pm

      Tak, ziemniaki również grillowałam, ale żeby nie trwało to wieki najpierw obgotowałam je, a następnie grillowałam owinięte w folię aluminiową na sam koniec wyjęłam je z foli i przypiekłam 🙂

      Odpowiedz
  2. kot napisał

    05 września, 2014 at 9:58 pm

    W tym sosie są pomidory?? .

    Odpowiedz
    • Anna napisał

      06 września, 2014 at 12:06 am

      W salsie którą podałam do ryby, tak są pomidory 🙂

      Odpowiedz
  3. Krzych napisał

    28 sierpnia, 2014 at 8:44 pm

    Ja wam dam , hakerzy!

    Żeby mi komentarze ginęły przez Was!

    A bodajżeście szczeźli! 😀

    Odpowiedz
    • Anna napisał

      28 sierpnia, 2014 at 10:52 pm

      O! i dobrze im powiedziałeś 🙂

      Odpowiedz
  4. Marcelina napisał

    28 sierpnia, 2014 at 8:05 pm

    Wygląda mega smakowicie! I pewnie smakował jak na łososia przystało - wybornie 🙂

    Odpowiedz
    • Anna napisał

      28 sierpnia, 2014 at 10:51 pm

      O tak! był pyszny! Zapraszam do wypróbowania 🙂

      Odpowiedz

Mam na imię Ania. Gotuję dla swojej sporej rodziny i przyjaciół, i uwielbiam to. Moją pasją jest fotografia, tworzenie nowych i ulepszanie starych przepisów. Na blogu znajdziecie przepisy inspirowane kuchnią z całego świata, przepisy tradycyjne i najnowsze trendy kulinarne.
Więcej o mnie →

Wiosna

  • kawałek puszystego ciasta tiramisu na białymn talerzu
    Tiramisu
  • biszkopt idealny na paterze
    Biszkopt idealny na tort
  • Medaliki warzywne z sosem pomidorowym
    Medaliki warzywne z sosem pomidorowym
  • ciasto drozdzowe z truskawkami
    Ciasto drożdżowe z truskawkami

Więcej przepisów na wiosnę→

Footer

↑ Do góry

O stronie

  • O mnie
  • Polityka cookie
  • Regulamin i polityka prywatności

Newsletter

  • Zapisz się! na aktualności

Kontakt

  • Kontakt
DMCA.com Protection Status

Copyright © 2012 - 2024 Sprawdzona Kuchnia

Zarządzaj zgodami plików cookie
Używamy plików cookie w celu optymalizacji naszej witryny i usług.
Funkcjonalne Zawsze aktywne
Przechowywanie lub dostęp do danych technicznych jest ściśle konieczny do uzasadnionego celu umożliwienia korzystania z konkretnej usługi wyraźnie żądanej przez subskrybenta lub użytkownika, lub wyłącznie w celu przeprowadzenia transmisji komunikatu przez sieć łączności elektronicznej.
Preferencje
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest niezbędny do uzasadnionego celu przechowywania preferencji, o które nie prosi subskrybent lub użytkownik.
Statystyka
Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do celów statystycznych. Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do anonimowych celów statystycznych. Bez wezwania do sądu, dobrowolnego podporządkowania się dostawcy usług internetowych lub dodatkowych zapisów od strony trzeciej, informacje przechowywane lub pobierane wyłącznie w tym celu zwykle nie mogą być wykorzystywane do identyfikacji użytkownika.
Marketing
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest wymagany do tworzenia profili użytkowników w celu wysyłania reklam lub śledzenia użytkownika na stronie internetowej lub na kilku stronach internetowych w podobnych celach marketingowych.
Zarządzaj opcjami Zarządzaj serwisami Zarządzaj {vendor_count} dostawcami Przeczytaj więcej o tych celach
Preferencje
{title} {title} {title}

Rate This Recipe

Twój głos:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.