• Przejdź do głównej nawigacji
  • Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego
Sprawdzona Kuchnia logo
  • Rodzaj dania
    • Zupy i kremy
    • Dania mięsne
    • Ryby i owoce morza
    • Dania mączne
    • Makarony
    • Naleśniki i placki
    • Zapiekanki i pizze
    • Sałatki i surówki
    • Pieczywo
      • Chleby na drożdżach
      • Chleb na zakwasie
      • Bułki
    • Sosy, dipy i pasty
    • Desery
      • Ciasta
      • Serniki
      • Torty
      • Ciastka i ciasteczka
      • Muffiny i babeczki
      • Tarty na słodko
      • Desery bez pieczenia
      • Lody i desery
    • Napoje i koktaile
    • Dodatki
  • Posiłki
    • Śniadanie
    • Do pracy
    • Obiad
      • Zupy i kremy
      • Dania mięsne
      • Ryby i owoce morza
      • Dania mączne
      • Zapiekanki i pizze
      • Makarony
      • Naleśniki i placki
      • Sałatki i surówki
    • Podwieczorek
    • Przekąski
    • Kolacja
  • Pory roku
    • Jesień
    • Zima
    • Wiosna
    • Lato
  • Okazje
    • Boże Narodzenie i Wigilia
    • Sylwester
    • Walentynki
    • Karnawał
    • Wielkanoc
    • Komunia Święta
    • Grill i piknik
    • Romantyczna kolacja
menu icon
go to homepage
search icon
Homepage link
  • Wszystkie przepisy
  • Newsletter
  • Twoje przepisy
  • Przelicznik foremek
  • O mnie
×

Strona główna » Pierogi » Ravioli z dynią na słodko

Ravioli z dynią na słodko

Aktualizacja: 28 lip, 2020 · Opublikowany: 25 lis, 2012 · przez Anna · Zostaw komentarz

Skocz do przepisu

Ravioli z dynią na słodko powstały dla mojej córki, która lubi dynię, ale nie przepada za połączeniem dyni ze słonymi smakami. Ravioli wyszły bardzo dobre i posmakowały wszystkim domownikom mam nadzieję, że Wam również przypadną do gustu. Forma w jakiej je zrobicie jest dowolna, może to być klasyczny kształt pierogów, tortellini... Proponuję podać z klarowanym masłem i przypieczoną tartą bułką lub ze słodką śmietaną i cynamonem. Smacznego!

ravioli z dynia na slodko
Print Pin
5 z 1 głosu

Ravioli z dynią na słodko

Niecodzienne ravioli z nadzieniem dyniowym z dodatkiem twarożku.
Autor Anna
Kuchnia Międzynarodowa
Rodzaj Obiad
Porcji 4
Przygotowanie 1 hour 20 minutes
Gotowanie 20 minutes
Całkowity czas 1 hour 40 minutes
Autor Anna
Dodaj do kolekcji Idź do kolekcji

🥘 Składniki
 

Składniki na ciasto

  • 400 g mąki pszennej
  • 3 żółtka
  • 1 średnie jajko
  • 1 łyżka masła
  • ½ szklanki bardzo ciepłej wody + 2 łyżki

Składniki na farsz

  • 2 szklanki puree z dyni
  • 1 średnie jajko
  • 250 g serka ricotta
  • 3 łyżki mąki ziemniaczanej
  • ½ łyżeczki cynamony
  • 1 łyżka cukru waniliowego
  • 1 łyżka miodu

Dodatkowo do wyboru

  • śmietana
  • cynamon
  • bułka tarta
  • masło
Przelicznik foremek

🔪 Instrukcje
 

  • Składniki na ciasto umieścić w misce, zagnieść gładkie ciasto. Zawinąć w folię spożywczą i zostawić na około ½ godziny aby odpoczęło.
  • Pure z dyni umieścić w misce. Dodać ser, przyprawy, mąkę, jajko, wszystko dokładni wymieszać.
  • Ciasto rozwałkować na duży placek, pociąć go na pasy. Na przygotowane paski ciasta, nałożyć farsz i przykryć drugim takim samym plackiem.
  • Docisnąć ciasto wokół farszu, a następnie wyciąć kształt odpowiednią formą, może być szklanka lub wycinacz do pierogów.
  • W dużym garnku zagotować wodę z dodatkiem 3 łyżek oleju i 1 łyżeczki soli. Na wrzącą wodę wkładać przygotowane pierożki.
  • Gotować około 2 - 3 minut, pamiętajcie, aby woda gotowała się bardzo delikatnie. Po ugotowaniu wyjąć z garnka łyżką cedzakową.
  • Podawać z roztopionym masłem i przypieczoną tartą bułką lub słodką śmietaną i cynamonem.
  • Smacznego!
ravioli z dynia na słodko
Ravioli z dynia na słodko
« Placki z kaszy jęczmiennej
Jajecznica z suszonymi pomidorami »

Reader Interactions

Skomentuj Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Ocena przepisu




Pierwszy Sidebar

Mam na imię Ania. Gotuję dla swojej sporej rodziny i przyjaciół, i uwielbiam to. Moją pasją jest fotografia, tworzenie nowych i ulepszanie starych przepisów. Na blogu znajdziecie przepisy inspirowane kuchnią z całego świata, przepisy tradycyjne i najnowsze trendy kulinarne.
Więcej o mnie →

Zima

  • Uszka z grzybami
  • Pączki
  • Pączki na piwie
  • Piernikowe ciasto do góry nogami

Więcej przepisów na zima →

Footer

↑ Do góry

O stronie

  • O mnie
  • Polityka cookie
  • Regulamin i polityka prywatności

Newsletter

  • Zapisz się! na aktualności

Kontakt

  • Kontakt
DMCA.com Protection Status

Copyright © 2012 - 2021 Sprawdzona Kuchnia

  • Podziel się →
Zarządzaj zgodami plików cookie
Używamy plików cookie w celu optymalizacji naszej witryny i usług.
Funkcjonalne Zawsze aktywne
Przechowywanie lub dostęp do danych technicznych jest ściśle konieczny do uzasadnionego celu umożliwienia korzystania z konkretnej usługi wyraźnie żądanej przez subskrybenta lub użytkownika, lub wyłącznie w celu przeprowadzenia transmisji komunikatu przez sieć łączności elektronicznej.
Preferencje
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest niezbędny do uzasadnionego celu przechowywania preferencji, o które nie prosi subskrybent lub użytkownik.
Statystyka
Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do celów statystycznych. Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do anonimowych celów statystycznych. Bez wezwania do sądu, dobrowolnego podporządkowania się dostawcy usług internetowych lub dodatkowych zapisów od strony trzeciej, informacje przechowywane lub pobierane wyłącznie w tym celu zwykle nie mogą być wykorzystywane do identyfikacji użytkownika.
Marketing
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest wymagany do tworzenia profili użytkowników w celu wysyłania reklam lub śledzenia użytkownika na stronie internetowej lub na kilku stronach internetowych w podobnych celach marketingowych.
Zarządzaj opcjami Zarządzaj serwisami Zarządzaj dostawcami Przeczytaj więcej o tych celach
Preferencje
{title} {title} {title}