• Przejdź do głównej nawigacji
  • Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego
Sprawdzona Kuchnia logo
  • Rodzaj dania
    • Zupy i kremy
    • Dania mięsne
    • Ryby i owoce morza
    • Dania mączne
    • Makarony
    • Naleśniki i placki
    • Zapiekanki i pizze
    • Sałatki i surówki
    • Pieczywo
      • Chleby na drożdżach
      • Chleb na zakwasie
      • Bułki
    • Sosy, dipy i pasty
    • Desery
      • Ciasta
      • Serniki
      • Torty
      • Ciastka i ciasteczka
      • Muffiny i babeczki
      • Tarty na słodko
      • Desery bez pieczenia
      • Lody i desery
    • Napoje i koktaile
    • Dodatki
  • Posiłki
    • Śniadanie
    • Do pracy
    • Obiad
      • Zupy i kremy
      • Dania mięsne
      • Ryby i owoce morza
      • Dania mączne
      • Zapiekanki i pizze
      • Makarony
      • Naleśniki i placki
      • Sałatki i surówki
    • Podwieczorek
    • Przekąski
    • Kolacja
  • Pory roku
    • Jesień
    • Zima
    • Wiosna
    • Lato
  • Okazje
    • Boże Narodzenie i Wigilia
    • Sylwester
    • Walentynki
    • Karnawał
    • Wielkanoc
    • Komunia Święta
    • Grill i piknik
    • Romantyczna kolacja
menu icon
go to homepage
search icon
Homepage link
  • Wszystkie przepisy
  • Newsletter
  • Twoje przepisy
  • Przelicznik foremek
  • O mnie
×

Przepisy na pierogi

Tutaj znajdziecie kilka przepisów na pierogi w różnych odsłonach. Ciasto na pierogi można przygotować z różnego rodzaju mąk, bez jajek, albo bezglutenowe. Nieważne, jaki rodzaj wybierzemy najważniejsze, żeby ciasto było elastyczne, a po ugotowaniu smaczne.

Jakie pierogi możemy ulepić? Mogą to być najpopularniejsze pierogi w Polsce, czyli pierogi ruskie z farszem ziemniaczano-twarogowym albo z soczewicą i grzybami, z kapustą, mięsem czy z soczewicą. Pierogi, które dzieci kochają najbardziej to pierogi z serem na słodko lub z owocami takimi, jak jagody czy truskawki.

Smaków farszu jest tak wiele, jak wiele jest sposobów na ich formowanie. Pierogi z reguły przyjmują kształt półksiężyca, ale brzegi mogą mieć najróżniejsze ozdobne brzegi fantazyjnie zlepiane ręcznie lub przy pomocy specjalnych maszynek.
Pierogi możemy gotować, smażyć lub piec, choć najpopularniejszą formą podania jest wersja gotowana.

  • pierogi z jagodami i malinami
    Pierogi z jagodami i malinami
  • pierogi z kurkami
    Pierogi z kurkami
  • pierogi z serem
    Pierogi z serem
  • pierogi ze szpinakiem II
    Pierogi ze szpinakiem II
  • pierogi bezglutenowe
    Pierogi bezglutenowe
  • pierogi z borowkami i serem
    Pierogi z borówkami i serem
  • Gyoza - pierozki z nadzieniem wege
    Gyoza - pierożki z nadzieniem wege
  • pierogi ze szpinakiem
    Pierogi ze szpinakiem
  • pierogi z soczewica i grzybami
    Pierogi z soczewicą i grzybami
  • uszka z grzybami
    Uszka z grzybami
  • ravioli ze szpinakiem i grzybami
    Ravioli ze szpinakiem i grzybami
  • pierogi z truskawkami
    Pierogi z truskawkami
  • Ruskie pierogi II
    Ruskie pierogi z majerankiem
  • ravioli z dynia na slodko
    Ravioli z dynią na słodko
  • Tortellini z dynią i szałwią
  • pierogi z borowkami
    Pierogi z borówkami
  • ruskie pierogi
    Ruskie pierogi
  • Gnocchi ze szpinaku i ricotty
    Gnocchi ze szpinaku i ricotty

Pierwszy Sidebar

Mam na imię Ania. Gotuję dla swojej sporej rodziny i przyjaciół, i uwielbiam to. Moją pasją jest fotografia, tworzenie nowych i ulepszanie starych przepisów. Na blogu znajdziecie przepisy inspirowane kuchnią z całego świata, przepisy tradycyjne i najnowsze trendy kulinarne.
Więcej o mnie →

🌷 Wiosna

  • Syrop z pędów sosny II
  • Lemoniada rabarbarowa
  • Szaszłyki z łososia i ananasa
  • Kruche ciasto z malinami i kokosem - bezglutenowe

Więcej przepisów na wiosnę →

Footer

↑ Do góry

O stronie

  • O mnie
  • Polityka cookie
  • Regulamin i polityka prywatności

Newsletter

  • Zapisz się! na aktualności

Kontakt

  • Kontakt
DMCA.com Protection Status

Copyright © 2012 - 2021 Sprawdzona Kuchnia