Sprawdzona Kuchnia

  • Wszystkie przepisy
  • Twoje przepisy
  • Przelicznik foremek
  • O mnie
  • Newsletter
menu icon
go to homepage
  • Wszystkie przepisy
  • Twoje przepisy
  • Przelicznik foremek
  • O mnie
  • Newsletter
search icon
Homepage link
  • Wszystkie przepisy
  • Twoje przepisy
  • Przelicznik foremek
  • O mnie
  • Newsletter
×
  • kapsułki z olejem
    Dlaczego warto podawać tran dzieciom?
  • ciastka czekoladowe przełamane przez środek ukazujące wilgotne wnętrze
    Ciastka czekoladowe z miękkim środkiem
  • kobieta podpierające boki na brzuchu zestaw warzyw i owoców probiotycznych
    Jak zadbać o mikroflorę jelitową?
  • lasagne w ceramicznym naczyniu ze smakowicie przyrumienionym wierzchem
    Lasagne
  • ugotowany makaron udon
    Makaron udon domowy
  • dieta pudełkowa w szklanym naczyniu
    Jak działa dostawa diety pudełkowej?
  • dżem z gruszek na podpieczonym rogaliku w tle słoiki z dżemem
    Dżem z gruszek
  • klopsy z tofu podane na patelni w pysznym sosie korma
    Klopsy z tofu w sosie
  • na fioletowym obrusie słoiczki z dżemem w otoczeniu kwiatów
    Dżem z jeżyn
  • ogórki w zalewie curry na białej miseczce
    Ogórki z curry
  • piękna czerwona galaretka w słoiczku na stole
    Galaretka z czerwonej porzeczki
  • ciasto na patrze widok z góry na czerwonym obrusie udekorowanym zielonym świerkiem
    Piernikowe ciasto do góry nogami
Strona główna » Tarty na słodko

Tarta migdałowo malinowa Bakewell

Aktualizacja: 19 wrz, 2020 · Opublikowany: 7 wrz, 2013 · przez Anna · Zostaw komentarz

Skocz do przepisu

Tarta migdałowo malinowa Bakewell! Migdały i maliny, to jeden z najwspanialszych duetów, połączenie tych smaków jest idealne. Spód tarty jest bardzo delikatny, przypomina troszkę ciasto ucierane. Na podpieczonym spodzie rozsmarowana jest warstwa dżemu malinowego, a na dżem nałożona jest spora ilość świeżych malin. Wierzch wykończyłam fantastyczną masą migdałową.

Tarta migdalowo malinowa Bakewell
Tarta migdałowo malinowa Bakewell

Ciasto można przygotować również bez malin w wielu przepisach, jest to tylko warstwa dżemu malinowego i masa migdałowa. Namawiam jednak gorąco do dodania malin, nadają one naprawdę wspaniałego smaku. Jeśli chodzi o masę migdałową, to najlepiej użyć gotowej mąki migdałowej. Jeśli nie macie możliwości kupienie jej w sklepie, możecie przygotować ją sami w domu. Wystarczy, że kupicie migdały blanszowane lub nie, z migdałów blanszowanych uzyskanie jaśniejszą mąkę i zmielicie je na drobny pył w młynku do kawy. To przepis, który trzeba koniecznie wypróbować! Tarta migdałowo-malinowa to jedno z najlepszych ciasta. Z wyglądu zupełne nie wyglada na tak smaczne, ale zapewniam, że jest obłędne!

📖 Przepis

Tarta migdalowo-malinowa Bakewell
Print Pin
5 z 4 głosów

Tarta migdałowo malinowa Bakewell

Fantastyczna tarta z mąki migdałowej i malin.
Autor Anna
Kuchnia Angielska
Rodzaj Ciasta
Porcji 15
Przygotowanie 15 minuty minuty
Gotowanie 40 minuty minuty
Całkowity czas 55 minuty minuty
Autor Anna
Dodaj do kolekcji Idź do kolekcji

🥘 Składniki
 

Składniki na ciasto

  • 225 g masła
  • 225 g mąki pszennej
  • 60 g cukru
  • 1 szczypta soli

Składniki na nadzienie

  • 150 g masła
  • 150 g mielonych migdałów
  • 150 g drobnego cukru
  • 70 g płatków migdałowych
  • 300 g dżemu malinowego
  • 4 średnie jajka
  • 400 g świeżych malin
Przelicznik foremek

🔪 Instrukcje
 

  • Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 st C.
  • Składniki na ciasto umieścić w mikserze lub malakserze, zagnieść ciasto.
  • Formę o wymiarach 22 x 32 cm (może być odrobinę mniejsza) wyłożyć papierem do pieczenia, rozwałkować ciasto, wyłożyć nim formę. Wstawić do nagrzanego piekarnika, piec 20 minut - opcja górnej i dolnej grzałki.
  • Do rondelka włożyć masło, rozpuścić je, a następnie delikatnie przestudzić.
  • Do miksera wbić jajka, dodać cukier i mielone migdały, zmiksować, następnie wlać cienkim strumieniem masło, miksować do połączenia się składników.
  • Na podpieczony spód wyłożyć dżem, rozsmarować na całej powierzchni, na dżem nałożyć maliny, zalać masą migdałową, górę posypać płatkami migdałowymi, wstawić do piekarnika, piec przez około 35-40 minut, wierzch ciasta powinien być złoty. Wystudzić.
  • Smacznego!
Tarta migdalowo-malinowa Bakewell
Tarta migdalowo-malinowa Bakewell
Tarta migdałowo malinowa Bakewell

Przepis od Nigelli Lawson.

Więcej Przepisy na tarty na słodko

  • Tarta owocowa bez cukru z kremem mascarpone i owocami
    Tarta owocowa bez cukru
  • tarta z mascarpone i owocami
    Tarta z mascarpone i owocami
  • Torta della Nonna kruche ciasto cytrynowe
    Torta della Nonna kruche ciasto cytrynowe
  • tarta-z-ciasta-serowego
    Tarta z ciasta serowego

Comments

No Comments

5 from 4 votes (4 ratings without comment)

Skomentuj Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Ocena przepisu




Mam na imię Ania. Gotuję dla swojej sporej rodziny i przyjaciół, i uwielbiam to. Moją pasją jest fotografia, tworzenie nowych i ulepszanie starych przepisów. Na blogu znajdziecie przepisy inspirowane kuchnią z całego świata, przepisy tradycyjne i najnowsze trendy kulinarne.
Więcej o mnie →

Wiosna

  • kawałek puszystego ciasta tiramisu na białymn talerzu
    Tiramisu
  • biszkopt idealny na paterze
    Biszkopt idealny na tort
  • Medaliki warzywne z sosem pomidorowym
    Medaliki warzywne z sosem pomidorowym
  • ciasto drozdzowe z truskawkami
    Ciasto drożdżowe z truskawkami

Więcej przepisów na wiosnę→

Footer

↑ Do góry

O stronie

  • O mnie
  • Polityka cookie
  • Regulamin i polityka prywatności

Newsletter

  • Zapisz się! na aktualności

Kontakt

  • Kontakt
DMCA.com Protection Status

Copyright © 2012 - 2024 Sprawdzona Kuchnia

Zarządzaj zgodami plików cookie
Używamy plików cookie w celu optymalizacji naszej witryny i usług.
Funkcjonalne Zawsze aktywne
Przechowywanie lub dostęp do danych technicznych jest ściśle konieczny do uzasadnionego celu umożliwienia korzystania z konkretnej usługi wyraźnie żądanej przez subskrybenta lub użytkownika, lub wyłącznie w celu przeprowadzenia transmisji komunikatu przez sieć łączności elektronicznej.
Preferencje
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest niezbędny do uzasadnionego celu przechowywania preferencji, o które nie prosi subskrybent lub użytkownik.
Statystyka
Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do celów statystycznych. Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do anonimowych celów statystycznych. Bez wezwania do sądu, dobrowolnego podporządkowania się dostawcy usług internetowych lub dodatkowych zapisów od strony trzeciej, informacje przechowywane lub pobierane wyłącznie w tym celu zwykle nie mogą być wykorzystywane do identyfikacji użytkownika.
Marketing
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest wymagany do tworzenia profili użytkowników w celu wysyłania reklam lub śledzenia użytkownika na stronie internetowej lub na kilku stronach internetowych w podobnych celach marketingowych.
Zarządzaj opcjami Zarządzaj serwisami Zarządzaj {vendor_count} dostawcami Przeczytaj więcej o tych celach
Preferencje
{title} {title} {title}

Rate This Recipe

Twój głos:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.