Sprawdzona Kuchnia

  • Wszystkie przepisy
  • Twoje przepisy
  • Przelicznik foremek
  • O mnie
  • Newsletter
menu icon
go to homepage
  • Wszystkie przepisy
  • Twoje przepisy
  • Przelicznik foremek
  • O mnie
  • Newsletter
search icon
Homepage link
  • Wszystkie przepisy
  • Twoje przepisy
  • Przelicznik foremek
  • O mnie
  • Newsletter
×
  • kapsułki z olejem
    Dlaczego warto podawać tran dzieciom?
  • ciastka czekoladowe przełamane przez środek ukazujące wilgotne wnętrze
    Ciastka czekoladowe z miękkim środkiem
  • kobieta podpierające boki na brzuchu zestaw warzyw i owoców probiotycznych
    Jak zadbać o mikroflorę jelitową?
  • lasagne w ceramicznym naczyniu ze smakowicie przyrumienionym wierzchem
    Lasagne
  • ugotowany makaron udon
    Makaron udon domowy
  • dieta pudełkowa w szklanym naczyniu
    Jak działa dostawa diety pudełkowej?
  • dżem z gruszek na podpieczonym rogaliku w tle słoiki z dżemem
    Dżem z gruszek
  • klopsy z tofu podane na patelni w pysznym sosie korma
    Klopsy z tofu w sosie
  • na fioletowym obrusie słoiczki z dżemem w otoczeniu kwiatów
    Dżem z jeżyn
  • ogórki w zalewie curry na białej miseczce
    Ogórki z curry
  • piękna czerwona galaretka w słoiczku na stole
    Galaretka z czerwonej porzeczki
  • ciasto na patrze widok z góry na czerwonym obrusie udekorowanym zielonym świerkiem
    Piernikowe ciasto do góry nogami
Strona główna » Biszkopty

Biszkopt bezglutenowy

Aktualizacja: 19 cze, 2020 · Opublikowany: 30 mar, 2015 · przez Anna · 110 komentarzy

Skocz do przepisu

Przepis na biszkopt idealny już poznaliście teraz przyszła kolej na biszkopt bezglutenowy. O przepis na wersję bezglutenową zostałam poproszona przez jedną z mam dziecka uczulonego na gluten, jajka kurze i nabiał! To dość duże wyzwanie, ale udało się! Muszę przyznać, że biszkopt jest wspaniały lekko wilgotny i puszysty pięknie rośnie. Rośnie równiutko bez pagórków i ten jego cudownie żółty kolor. W przepisie tym zastosowała tę samą sztuczkę co w przepisie na biszkopt idealny. Jest sztuczka polegająca na rzuceniu formy z ciastem na podłogę zaraz po upieczeni. Dzięki czemu jest równiutki, jak blat stołu. To bardzo prosty zabieg i zawsze się sprawdza. Po wyjęciu z piekarnika rzucamy biszkopt (w formie) z wysokości około 60 cm na podłogę. Rzucanie sprawia, że jego wierzch jest równiutki i nie opada.

Do przygotowania ciasta można użyć jajek kurzych, jeśli nie macie uczulenia na nie, a będziecie potrzebować ich 5 sztuk. Natomiast osoby mające uczulenie na jajka kurze zastępują je 17 jajeczkami przepiórczymi.

Pamiętajcie, aby biszkopt bezglutenowy pięknie się udał, jajka muszą być w temperaturze pokojowej. Należy więc wyjąć je odpowiednio wcześniej, aby się ogrzały. Można też zastosować błyskawiczną metodę, a mianowicie jajka ocieplić poprzez umieszczenie w misce z ciepłą wodą, kilkanaście minut wystarczy. Białka powinny być dobrze ubite, zanim zaczniemy dodawać do nich cukier, a cukier należy dodawać łyżka po łyżce, ciągle ubijając pianę. Jeszcze jedna ważna sprawa! Na samym końcu, kiedy mieszamy mąkę z ubitą masą, trzeba zrobić to bardzo ostrożnie i delikatnie, ale sprawnie, aby piana opadła jak najmniej. Życzę smacznego!

📖 Przepis

biszkopt bezglutenowy
Print Pin
4,74 z 19 głosów

Biszkopt bezglutenowy

Biszkopt bezglutenowy z opcją bez jaj kurzych, pyszny, lekko wilgotny idealna baza do tortu.
Autor Anna
Kuchnia Polska
Rodzaj Desery
Porcji 1
Przygotowanie 15 minuty minuty
Gotowanie 35 minuty minuty
Całkowity czas 50 minuty minuty
Autor Anna
Dodaj do kolekcji Idź do kolekcji

🥘 Składniki
 

  • 5 sztuk jajek kurzych (lub 17 jajeczek przepiórczych, koniecznie w temperaturze pokojowej)
  • ¾ szklanki drobnego cukru
  • ¾ szklanki mąki kukurydzianej
  • ⅓ szklanki mąki ziemniaczanej
Przelicznik foremek

🔪 Instrukcje
 

  • Piekarnik rozgrzać do temperatury 160 st C.
  • Białka oddzielić od żółtek, w przypadku rozdzielania jajek przepiórczych jest to dość pracochłonne i niełatwe, ponieważ maleńkie skorupki są bardzo twarde i trzeba pomóc sobie nożem.
  • Białka ubić na sztywną pianę do której należy zacząć dodawać łyżka po łyżce cukier nie przerywając ubijania. Po dodaniu ostatniej łyżki cukru ubijać całość jeszcze przez 2 minuty.
  • Następnie dodać żółtka, jedno po drugim (w przypadku jajek przepiórczych dodać je w kilku turach), dalej miksować na średnich obrotach.
  • Na końcu dodać wymieszane mąki w dwóch porcjach, najlepiej zrobić to przy pomocy szpatułki delikatnie mieszając do połączenia się składników. Zróbcie to bardzo delikatnie aby piana jak najmniej opadła.
  • Dno formy (23 cm średnicy) wyłożyć papierem do pieczenia, boków niczym nie smarować, ciasto wylać do formy, wyrównać wierzch, wstawić do piekarnika.
  • Biszkopt pieczemy przez około 35 minut lub do tz. suchego patyczka.
  • Po upieczeniu wyjmujemy biszkopt z piekarnika, upuszczamy na podłogę z wysokości koło 60 cm (w formie), odstawiamy do całkowitego wystudzenia.
  • Kiedy biszkopt jest już zimny odkrawamy brzegi nożem i odpinamy obręcz, wyjmujemy biszkopt z formy, przekrawamy poziomo na 2 lub 3 blaty, to zależy jaki tort chcecie przygotować 🙂
  • Smacznego!

📋 Notatki

Biszkopt można mrozić.
biszkopt bezglutenowy

Więcej Przepisy na biszkopty i ciasta biszkoptowe

  • kostka biszkoptowa z pianka jezynowa
    Kostka biszkoptowa z pianką jeżynową
  • biszkopt z pianka matcha i malinami
    Biszkopt z pianką matcha i malinami
  • Biszkopt piernikowy z kremem
    Biszkopt piernikowy z kremem
  • mleczna kanapka
    Mleczna kanapka

Komentarze

    4,74 from 19 votes (8 ratings without comment)

    Skomentuj Anuluj pisanie odpowiedzi

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

    Ocena przepisu




  1. lija napisał

    23 maja, 2023 at 2:07 pm

    Jeśli robię biszkopt na 2 porcje, to czy należy wydłużyć czas pieczenia?

    Odpowiedz
    • Anna napisał

      23 maja, 2023 at 4:36 pm

      Jeśli będzie pieczony w dużej formie to raczej nie, tak czy inaczej proszę zawsze sprawdzać stan wypieczenia biszkoptu i po 30 minutach sprawdzić patyczkiem, czy jest już gotowy. W razie potrzeby odpowiednio go dopiec. Każdy piekarnik piecze inaczej, więc czasy pieczenia różnią się między domami 😀

      Odpowiedz
  2. Iga napisał

    30 lipca, 2021 at 8:26 pm

    5 gwiazdek
    Wspaniały przepis! Kocham piec, lecz nie zawsze mi to wychodzi, ten przepis wyszedł mi rewelacyjnie. Zrobiłam ten przepis na urodziny mojej babci z powodu nietolerancji glutenu, sama nie wierzyła że ja go upiekłam, gdyż wiele razy była świadkiem moich nieudolnych prób upieczenia choćby zwykłego biszkoptu, wspaniale komponuje się z kremem budyniowym! 😍
    Pozdrawiam 😊

    Odpowiedz
    • Anna napisał

      30 lipca, 2021 at 8:47 pm

      To wspaniała wiadomość i niespodzianka dla babci 🙂 Mam nadzieję, że to początek dobrej passy, wypieki są kapryśne, ale kiedy można to opanować do perfekcji. Pozdrawiam serdecznie 🙂

      Odpowiedz
  3. Anna napisał

    13 maja, 2021 at 5:18 pm

    A biszkopt na firmę 26 cm? Którą wersję powiększenia wybrać? I jak długo piec?

    Odpowiedz
    • Anna napisał

      13 maja, 2021 at 5:44 pm

      Proszę kliknąć w kafelek "przelicznik foremek" i tam wszystko Pani przeliczy, należy zacząć od zaznaczenia wielkości foremki jaka jest w przepisie, następnie wpisać rozmiar formy jaką Pani chce użyć, uzupełnić składniki i wszystko się przeliczy 🙂 Poniżej wklejam bezpośredni link lub można wejść do tego z danego przepisu.
      https://sprawdzonakuchnia.pl/przelicznik-foremek/

      Odpowiedz
  4. Marta napisał

    31 stycznia, 2021 at 8:53 am

    Witam
    Biszkopt bardzo dobry ale niestety strasznie się sypie

    Odpowiedz
    • Anna napisał

      31 stycznia, 2021 at 10:27 am

      To prawda, biszkopt jest bardzo dobry, a będzie się sypał, kiedy będzie krojony nawet lekko ciepły. Przed krojeniem musi dobrze wystygnąć, wtedy podczas odcinania warstw unikniemy nadmiernego kruszenia, bo oczywiście odrobinę kruszyć się będzie ;), no i koniecznie używamy ostrego noża!
      Pozdrawiam serdecznie 🙂

      Odpowiedz
  5. Natalia napisał

    23 listopada, 2019 at 8:48 am

    Czy piekłaś na termoobiegu czy grzałka góra-dół?

    Odpowiedz
    • Anna napisał

      23 listopada, 2019 at 11:19 am

      Piekę z termoobiegiem, ale możesz też piec z opcją "góra-dół" trzeba tylko troszkę wydłużyć czas pieczenia lub zwiększyć temperaturę o 10 st C. Oczywiście trzeba pamiętać, że każdy piekarnik piecze inaczej, więc piekąc ciasto po raz pierwszy, trzeba szczególnie pilnować i obserwować ciasto jak zachowuje się w naszym piekarniku. Przed końcem zalecanego czasu najlepiej zrobić test tz. suchego patyczka. Pozdrawiam i życzę udanego wypieku 🙂

      Odpowiedz
  6. Natalia napisał

    29 sierpnia, 2019 at 2:36 pm

    Ile kalorii ma taki biszkopt?

    Odpowiedz
    • Anna napisał

      29 sierpnia, 2019 at 9:33 pm

      Porcja 100 g biszkoptu pewnie będzie miała około 240 kalorii, ale głowy nie dam 😉

      Odpowiedz
  7. Iwona napisał

    03 sierpnia, 2019 at 7:55 am

    Czy zamiast cukru mogę dodać erytrolu ?

    Odpowiedz
    • Anna napisał

      03 sierpnia, 2019 at 10:47 am

      Obawiam się, że erytrol nie nadaje się do biszkoptów i nigdy nie piekłam biszkoptu z jego dodatkiem. Przeczytałam gdzieś, że ciast, ciast drożdżowych i chlebów nie pieczemy na poliolach, ciasto z dodatkiem erytrolu urośnie w piekarniku, ale nie dopieka się jest glutowate, ciężkie i zakalcowate, po wyjęciu z piekarnika opada nie stosuję więc erytrolu do tego typu wypieków.

      Odpowiedz
  8. Paula napisał

    14 czerwca, 2019 at 9:51 am

    Witam, czym można zastąpić mąkę kukurydziana?

    Odpowiedz
    • Anna napisał

      14 czerwca, 2019 at 10:43 am

      Dzień dobry, można pokusić się zamianę na gotową mieszankę mąk bezglutenowych.

      Odpowiedz
  9. Karolina napisał

    06 kwietnia, 2019 at 6:25 pm

    Drugi raz w życiu robię biszkopt, pierwszy raz bezglutenowy. Rozpadł mi sie i jest nieco zbyt puszysty, czy mogę voś dodać by byľ bardziej zwary? Więcej żółtek, trochę oleju? W smaku b dobry, smakuje jak "normalny" biszkopt.

    Odpowiedz
    • Anna napisał

      07 kwietnia, 2019 at 12:19 am

      Hmm, zastanawiam się, dlaczego się rozpadł? Czy rozpadł się przy krojeniu, czy przed, czy był wtedy zimny? Biszkopt przed krojeniem powinien dobrze wystygnąć, oczywiście przed wyjęciem z formy należy odkroić biszkopt nożem od brzegów.
      Nie spotkałam się z tym problemem, zastanawiam się, czy wszystkie składniki były dodane w odpowiedniej ilości, może jajka były zbyt małe? Oczywiście można dodać jedno jajko dodatkowo, ale nie więcej. Z olejem, to juz będzie eksperyment, jego dodatek sprawi, że biszkopt będzie cięższy i bardziej wilgotny. Osobiście nie próbowałam, więc nie wiem, jaki będzie efekt, na pewno z dodatkiem oleju nie będzie to już typowy biszkopt.
      Mam nadzieję, że kolejny wyjdzie taki, jak powinien, pozdrawiam serdecznie 🙂

      Odpowiedz
      • Karolina napisał

        10 maja, 2019 at 12:00 pm

        Zrobiłam ten biszkopt jeszcze kilka razy, dodaję więcej jajek i już mi się nie rozpada. Nie bardzo wychodzi mi przekrawanie, więc rozdzielam ciasto na 2 porcje. Chciałabym zrobić wersję czekoladową, jak to zrobić? Czy wystarczy dodać kakao do mąki? Pozdrawiam i przepraszam za literówki wcześniej.

        Odpowiedz
        • Anna napisał

          10 maja, 2019 at 12:22 pm

          Jeśli chodzi o wersję czekoladową, to osobiście nie robiłam, ale trzeba trzymać się zasad tak jak w przypadku biszkoptu klasycznego, czyli kakao dodajemy zamiast części mąki. W tym przypadku odjęłabym 1/3 szklanki maki kukurydzianej i dodała w tej samej ilości kakao. W klasycznej wersji zamieniamy co prawda mąkę ziemniaczaną, ale w tym przypadku kiedy mamy do czynienia z mąkami bezglutenowymi zamianę zrobiłabym z mąką kukurydzianą. Przekrawanie biszkoptu to zawsze trudna sprawa, ale powinno się to robić na całkowicie wystudzonym biszkopcie...

          Odpowiedz
          • Karolina napisał

            10 maja, 2019 at 1:14 pm

            Dziękuję 🙂

          • Karolina napisał

            14 czerwca, 2019 at 12:02 pm

            Wychodzi czekoladowy z tych proporcji, dziękuję!

          • Anna napisał

            14 czerwca, 2019 at 4:05 pm

            Trzeba odjąć 1/3 szklanki mąki kukurydzianej i w to miejsce dodać gorzkie kakao 🙂

  10. maja napisał

    21 marca, 2019 at 1:44 pm

    witam, do biszkoptu nie dodajemy proszku do pieczenia bezglutenowego ? Urośnie tak ładnie bez proszku ?

    pozdrawiam 🙂

    Odpowiedz
    • Anna napisał

      21 marca, 2019 at 7:26 pm

      Nie dodajemy proszku, tutaj całą robotę robią dobrze ubite białka, to one unoszą cały biszkopt! Urośnie piękny, puszysty proszę tylko ubić dobrze białka. Pozdawiam serdecznie:)

      Odpowiedz
  11. biszkopt napisał

    17 marca, 2019 at 10:47 pm

    czy to ma byc maka ziemniaczana czy skrobia?

    Odpowiedz
    • Anna napisał

      17 marca, 2019 at 11:06 pm

      W przepisie jest napisane - mąka ziemniaczana. Choć w Polsce jest to chyba błędna nazwa tego proszku, bo pod nazwą mąka ziemniaczana sprzedawany jest proszek śnieżnobiały o gładkiej fakturze (i o coś takiego chodzi w tym przepisie). Prawdziwa mąka ziemniaczana, czyli taka o fakturze przypominającej klasyczną mąkę pszenną jest bardzo trudna do zdobycia, ale nic nie szkodzi, bo w tym przypadku nie jest potrzebna 😉

      Odpowiedz
  12. Bb napisał

    16 marca, 2019 at 6:25 pm

    Piekarnik 160 stopni ale druga półka od dołu i grzanie góra dół?

    Odpowiedz
    • Anna napisał

      16 marca, 2019 at 7:49 pm

      To oczywiście zależy od piekarnika, niestety każdy piekarnik piecze inaczej... ale generalne ciasta wstawiamy na środkową półkę w piekarniku. Biszkopt pieczemy w temperaturze 160 st C i jeśli piekarni piecze równo można upiec z opcją górnej i dolnej grzałki. Jeśli ciasto miałoby być pieczone z opcją termoobiegu, to należy kontrolować temperaturę, czy ta nie wzrasta zbytnio. Życzę udanego wypieku i smacznego!

      Odpowiedz
  13. Bożenanoga napisał

    02 marca, 2019 at 8:12 am

    A czy zamiast mąki kukurydzianej można użyć jaglanej?

    Odpowiedz
    • Anna napisał

      02 marca, 2019 at 9:05 am

      Niestety nie robiłam takiej próby, więc nie pomogę. Może Pani spróbować upiec maleńki biszkopcik z tą mąką, tak na spróbowanie, żeby w razie niepowodzenia nie zmarnować większej ilości składników.

      Odpowiedz
      • Bożenanoga napisał

        02 marca, 2019 at 2:38 pm

        Z mąką jaglaną wyszedł piękny. Dziękuję za przepis

        Odpowiedz
        • Anna napisał

          02 marca, 2019 at 3:55 pm

          Wspaniale, bardzo dziękuję za podzielenie się tym cennym doświadczeniem z pewnością wiele osób skorzysta 🙂 Pozdrawiam serdecznie.

          Odpowiedz
  14. Grażyna napisał

    22 lutego, 2019 at 5:08 pm

    Czy biszkopt można zrobić bez żółtek?

    Odpowiedz
  15. Grażyna napisał

    22 lutego, 2019 at 5:02 pm

    A czy można zrobić biszkopt tylko z białkiem bez żółtek?

    Odpowiedz
    • Anna napisał

      22 lutego, 2019 at 5:38 pm

      Nie próbowałam, ale bez żółtek może się udać.
      Białka są najistotniejsze w tym przepisie, to one unoszą cały biszkopt i dzięki nim biszkopt rośnie. Zapytam tak z ciekawości dlaczego chce Pani pominąć żółtka?

      Odpowiedz
  16. Bozena napisał

    14 lutego, 2019 at 6:42 pm

    5 gwiazdek
    Biszkopt się udał i wszystkim bardzo smakował. Trochę się sypał ale to pewnie dlatego ze trzymałam go zbyt długo w piekarniku.
    Dziekuje za przepis

    Odpowiedz
    • Anna napisał

      14 lutego, 2019 at 10:22 pm

      Wspaniałe! Tak, jeśli troszkę przesuszy się biszkopt w piekarniku, to niestety może się kruszyć. Dlatego najlepiej przeprowadzić próbę tz. suchego patyczka. Ważne, że smakował! Pozdrawiam serdecznie 😁

      Odpowiedz
  17. Bozena napisał

    06 lutego, 2019 at 6:43 pm

    Czy tala sama temperatura na piekarnik z termoobiegiem?

    Na forme 26cm to bedzie 6 duzych jajek, szklanka cukru, szklanka mąki kukurydzianej I niecałe pol szklanki ziemniaczanej??

    Czy można czymś zastąpić cześć cukru dla tych co wola mało słodkie wypieki?

    Odpowiedz
    • Anna napisał

      06 lutego, 2019 at 7:22 pm

      Tak, mniej więcej takie proporcje będą dobre, na gramy to będzie: mąka kukurydziana - 130 g, mąka ziemniaczana 76 g, cukier 140 g, 6 dużych jajek. Jeśli chodzi o słodycz biszkoptu, to biszkopt ten nie jest przesłodzony, zawsze można zrobić bardziej wytrawny krem, niestety nie piekłam biszkoptu ze znacznie zmniejszoną ilością cukru i nie wiem, czy wyszedłby dobry... Choć myślę, że jeśli zmniejszy Pani o jakieś 30 g ilość cukru, to nie powinno mu zaszkodzić.

      Odpowiedz
  18. Kasia napisał

    13 grudnia, 2018 at 7:12 pm

    Witam,
    Mam pytanie co do maki kukurydzinej - czy jest to zupelnie biala maka przypominajaca make ziemniaczana czy zolta nieco grubsza?

    Odpowiedz
    • Anna napisał

      13 grudnia, 2018 at 10:35 pm

      Jest to mąka kukurydziana, czyli żółto-złota, biała to skrobia i w tym przypadku nie będzie dobra. Potrzebna jest zwykła mąka kukurydziana ona, jest gładka w swojej fakturze, przypomina zwykłą białą mąkę, grubsza to będzie już kaszka, więc ta też się nie nada.

      Odpowiedz
  19. Dorota napisał

    09 grudnia, 2018 at 11:08 am

    Chciałam zapytać czy do tego biszkopta nie ma proszku do pieczenia ?

    Odpowiedz
    • Anna napisał

      10 grudnia, 2018 at 11:12 am

      Nie, nie jest potrzebny, wystarczy bardzo dobrze ubić białka, które uniosą cały biszkopt podczas pieczenia.

      Odpowiedz
  20. Krysia napisał

    06 września, 2018 at 2:43 pm

    Proszę mi doradzić, o ile zwiększyć ilość składników na formę o średnicy 26cm?

    Odpowiedz
    • Anna napisał

      06 września, 2018 at 8:59 pm

      Proszę zwiększyć ilość o około 1/3, taka ilość ciasta wypełni formę o średnicy 26 cm.

      Odpowiedz
  21. Dorota napisał

    04 września, 2018 at 8:21 pm

    5 gwiazdek
    Dziękuję za przepis, biszkopt wyszedł piękny, nic nie opadł i do tego jest bardzo smaczny.

    Odpowiedz
    • Anna napisał

      04 września, 2018 at 10:28 pm

      Bardzo dziękuję za informację 🙂 Wspaniale, że biszkopt udał się i co najważniejsze, smakuje 🙂 Pozdrawiam serdecznie.

      Odpowiedz
  22. Ola napisał

    18 maja, 2018 at 7:32 pm

    Pięknie równiusieńko wyrósł…wszystko ubite jak trzeba…aż mi się słabo zrobiło gdy go upuściłam i zapadł się środek ?

    Odpowiedz
    • Anna napisał

      18 maja, 2018 at 11:19 pm

      Oj, bardzo mi przykro, to się zdarza bardzo rzadko. Zastanawiam się dlaczego tak się stało, być może środek ciasta nie był jeszcze dopieczony tak, jak należy, to mogło być przyczyną opadnięcia. Zapewniam, że rzucenie tego nie spowodowało, jeśli opadł po rzuceniu to z pewnością opadłby i bez rzucenia. Trzeba sprawdzać ciasto przed wyjęciem z piekarnika robiąc próbę tz. suchego patyczka. Mam nadzieję, że mimo to jest smaczny i da się go wykorzystać 🙂 Pozdrawiam serdecznie.

      Odpowiedz
« Starsze komentarze

Mam na imię Ania. Gotuję dla swojej sporej rodziny i przyjaciół, i uwielbiam to. Moją pasją jest fotografia, tworzenie nowych i ulepszanie starych przepisów. Na blogu znajdziecie przepisy inspirowane kuchnią z całego świata, przepisy tradycyjne i najnowsze trendy kulinarne.
Więcej o mnie →

Wiosna

  • kawałek puszystego ciasta tiramisu na białymn talerzu
    Tiramisu
  • biszkopt idealny na paterze
    Biszkopt idealny na tort
  • Medaliki warzywne z sosem pomidorowym
    Medaliki warzywne z sosem pomidorowym
  • ciasto drozdzowe z truskawkami
    Ciasto drożdżowe z truskawkami

Więcej przepisów na wiosnę→

Footer

↑ Do góry

O stronie

  • O mnie
  • Polityka cookie
  • Regulamin i polityka prywatności

Newsletter

  • Zapisz się! na aktualności

Kontakt

  • Kontakt
DMCA.com Protection Status

Copyright © 2012 - 2024 Sprawdzona Kuchnia

Zarządzaj zgodami plików cookie
Używamy plików cookie w celu optymalizacji naszej witryny i usług.
Funkcjonalne Zawsze aktywne
Przechowywanie lub dostęp do danych technicznych jest ściśle konieczny do uzasadnionego celu umożliwienia korzystania z konkretnej usługi wyraźnie żądanej przez subskrybenta lub użytkownika, lub wyłącznie w celu przeprowadzenia transmisji komunikatu przez sieć łączności elektronicznej.
Preferencje
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest niezbędny do uzasadnionego celu przechowywania preferencji, o które nie prosi subskrybent lub użytkownik.
Statystyka
Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do celów statystycznych. Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do anonimowych celów statystycznych. Bez wezwania do sądu, dobrowolnego podporządkowania się dostawcy usług internetowych lub dodatkowych zapisów od strony trzeciej, informacje przechowywane lub pobierane wyłącznie w tym celu zwykle nie mogą być wykorzystywane do identyfikacji użytkownika.
Marketing
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest wymagany do tworzenia profili użytkowników w celu wysyłania reklam lub śledzenia użytkownika na stronie internetowej lub na kilku stronach internetowych w podobnych celach marketingowych.
Zarządzaj opcjami Zarządzaj serwisami Zarządzaj {vendor_count} dostawcami Przeczytaj więcej o tych celach
Preferencje
{title} {title} {title}

Rate This Recipe

Twój głos:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.