Przepisy na brownie
Brownie, to jedno z najpopularniejszych ciasta Ameryki. Brownie tak, prawdę mówiąc jest czekoladowym zakalcem. Wypiek ten powstał przez przypadek, a dokładniej przez roztargnienie niejakiej pani Brown, która zapomniała dodać do ciasta proszku do pieczenia. Zakalec okazał się bardzo smaczny i szybko zdobył popularność i to na całym świecie.
Brownie, można upiec z dodatkiem owoców, orzechów, na bazie czekolady białek i tłuszczu. Na stronie znajdziecie przepisy na wersje bezglutenowe, jak i te z dodatkiem mąki pszennej lub migdałowej.
Jedna zasada, o której nie wolno zapomnieć to taka, że browie nie wolno przepiec. Brownie, powinno być wilgotne w środku, a czasami wręcz półpłynne, natomiast wierzch lekko chrupiący. Całkowicie przepieczone ciasto będzie suche i już nie tak smaczne jakby mogło być. Pamiętajcie o tym!
Brownie to, oczywiście bomba kaloryczna, ale od czasu do czasu można sobie pozwolić na kawałeczek.