Sałatka z tuńczykiem to błyskawiczne danie. Prosta i smaczna i co ważne można przyrządzić w kilka minut, wystarczy ugotować ryż i wymieszać z pozostałymi składnikami. Oczywiście można wykorzystać ryż, który został nam z dnia poprzedniego. Sałatka jest bardzo pożywna i może być podana jako lekkie danie obiadowe lub na kolację. Polecam dla zapracowanych.
📖 Przepis
Sałatka z tuńczykiem
Dodaj do kolekcji🥘 Składniki
- 1 puszka tuńczyka w oleju
- 1 puszka białej fasoli
- 1 puszka kukurydzy
- 100 g kolorowego ryżu
- 5 łyżek majonezu
- sól (do smaku)
- pieprz (do smaku)
- suszona bazylia
- ½ małej cebuli
- 1 duży ogórek kiszony
🔪 Instrukcje
- Wszystkie składniki z puszki odsączyć na sicie. Cebulę i ogórek posiekać na drobną kostkę.
- Ryż ugotować, pamiętając aby nie był zbyt rozgotowany.
- Wszystkie składniki wymieszać w misce. Dodać przyprawy i majonez.
- Sałatkę można przechowywać w lodówce do 4 dni.
- Smacznego!
Justyna Siewiera napisał
SAŁATKA Bardzoooo smaczna często ja robimy z Iwonka 😉
Anna napisał
U nas w domu zawsze jest wszystko co potrzebne, żeby przygotować taką sałatkę, to nasza sałatka "last minute" 🙂