Sprawdzona Kuchnia

  • Wszystkie przepisy
  • Twoje przepisy
  • Przelicznik foremek
  • O mnie
  • Newsletter
menu icon
go to homepage
  • Wszystkie przepisy
  • Twoje przepisy
  • Przelicznik foremek
  • O mnie
  • Newsletter
search icon
Homepage link
  • Wszystkie przepisy
  • Twoje przepisy
  • Przelicznik foremek
  • O mnie
  • Newsletter
×
  • kapsułki z olejem
    Dlaczego warto podawać tran dzieciom?
  • kobieta podpierające boki na brzuchu zestaw warzyw i owoców probiotycznych
    Jak zadbać o mikroflorę jelitową?
  • lasagne w ceramicznym naczyniu ze smakowicie przyrumienionym wierzchem
    Lasagne
  • ugotowany makaron udon
    Makaron udon domowy
  • dieta pudełkowa w szklanym naczyniu
    Jak działa dostawa diety pudełkowej?
  • dżem z gruszek na podpieczonym rogaliku w tle słoiki z dżemem
    Dżem z gruszek
  • klopsy z tofu podane na patelni w pysznym sosie korma
    Klopsy z tofu w sosie
  • na fioletowym obrusie słoiczki z dżemem w otoczeniu kwiatów
    Dżem z jeżyn
  • ogórki w zalewie curry na białej miseczce
    Ogórki z curry
  • piękna czerwona galaretka w słoiczku na stole
    Galaretka z czerwonej porzeczki
  • ciasto na patrze widok z góry na czerwonym obrusie udekorowanym zielonym świerkiem
    Piernikowe ciasto do góry nogami
  • maślane bułeczki z czekoladą w białej formie w tle słoik z dżemem
    Maślane bułeczki z czekoladą
Strona główna » Ciastka i ciasteczka

Ciastka czekoladowe z miękkim środkiem

Aktualizacja: 30 gru, 2024 · Opublikowany: 30 gru, 2024 · przez Anna · Zostaw komentarz

Skocz do przepisu

Świąteczne ciastka czekoladowe z miękkim środkiem w chrupiącej skórce to prawdziwa rozkosz dla podniebienia, która przenosi nas w magię Bożego Narodzenia. Zewnętrzna warstwa ciastek jest lekko chrupiąca, a w środku kryje się miękka, wilgotna tekstura, która delikatnie rozpływa się w ustach. Kawałki czekolady, które rozpływają się podczas pieczenia, nadają ciasteczkom intensywny, głęboki smak. W połączeniu z subtelną nutą wanilii ciasteczka nabierają świątecznego charakteru, otulając zapachem cały dom. Każdy kęs to jak mała chwila radości, idealna na zimowe popołudnia przy kominku. Ciastka czekoladowe z miękkim środkiem, to nie tylko wspaniały deser, ale też i prezent dla najbliższych!

pyszne czekoladowe ciastka wilgotne w środku
ciastkaczekoladowezmiekkimsrodkiem
Przejdź do:
  • 🍫 Składniki na ciastka
  • 🥣 Wykonanie
  • 🍪 Inne przepisy na pyszne ciastka
  • 📖 Przepis
  • 💬 Komentarze

🍫 Składniki na ciastka

składniki na ciastka odmierzone w miseczkach
ciastkaczekoladowezmiekkimsrodkiem
1

Piekarnik rozgrzej do 180 st C. Do miski miksera włóż miękkie masło i cukier, zmiksuj przez 3 minuty, następnie dodaj pozostałe składniki poza czekoladą, wymieszaj ciasto do połączenia.
Czekoladę pokrój na drobne kawałeczki, ¾ wsyp do miski z ciastem i wymieszaj

🥣 Wykonanie

1

Blachę do pieczenia wyłóż papierem. Przy pomocy łyżki do nakładania lodów nakładaj porcje z zachowaniem odstępów między ciastkami. Każdą kuleczkę ciasta lekko naciśnij dłonią i spłaszcz. W każde ciasteczko włóż pozostałą część kawałeczków czekolady.

ciastko na ciastka odmierzone łyżką do lodów
ciastkaczekoladowezmiekkimsrodkiem
2

Blachę z ciastkami wstaw do nagrzanego piekarnika, piecz ciastka przez 13-15 minut. Po upieczeniu ciastka przełóż na kratkę i wystudź.

3

Po całkowitym wystudzeniu ciastka przechowuj w szczelnie zamkniętym pojemniku.

🍪 Inne przepisy na pyszne ciastka

Do zjedzenia ciastek czekoladowych nie trzeba większości z Was namawiać i jeśli macie ochotę na więcej, to zapraszam na przepis na ciastka podwójnie czekoladowe. Skrywają one w swoim wnętrzu bakalie i dwa rodzaje czekolady, są obłędne. Pozostałe propozycje również powinny Wam posmakować, spróbujcie koniecznie.

  • Ciasteczka Red Velvet
    Ciasteczka Red Velvet
  • ciasteczka czekoladowe
    Ciasteczka czekoladowe
  • czekoladowe-ciastka
    Czekoladowe ciastka
  • ciastka z karmelem ułożone w stosik z wypływającym nadzieniem karmelowym
    Ciastka z karmelem

📖 Przepis

ciastka czekoladowe przełamane przez środek ukazujące wilgotne wnętrze
Print Pin
Bądź pierwszy!

Miękkie ciastka czekoladowe

Mocno czekoladowe miękkie w środku ciastka czekoladowe
Autor Anna
Kuchnia Międzynarodowa
Rodzaj Ciastka
Porcji 16
Autor Anna
Dodaj do kolekcji Idź do kolekcji

🥘 Składniki
 

  • 115 g miękkiego masła
  • 80 g białego cukru (może być puder lub drobny)
  • 90 g cukru trzcinowego
  • 130 g mąki pszennej (typ 450 lub 500)
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 50 g ciemnego kakao
  • 1 duże jajko
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
  • ⅛ łyżeczki soli
  • 1 łyżka mleka
  • 100 g mlecznej czekolady (lub gorzkiej)
Przelicznik foremek

🔪 Instrukcje
 

  • Piekarnik rozgrzej do temperatury 180 st C.
  • Do miski miksera włóż miękkie masło i cukier, zmiksuj przez 3 minuty, następnie dodaj pozostałe składniki poza czekoladą, wymieszaj ciasto do połączenia składników.
  • Czekoladę pokrój na drobne kawałeczki, ¾ wsyp do miski z ciastem i wymieszaj.
  • Blachę do pieczenia wyłóż papierem. Przy pomocy łyżki do nakładania lodów nakładaj porcje z zachowaniem odstępów między ciastkami. Każdą kuleczkę ciasta lekko naciśnij dłonią i spłaszcz. W każde ciasteczko włóż pozostałą część kawałeczków czekolady.
  • Blachę z ciastkami wstaw do nagrzanego piekarnika, piecz ciastka przez 13-15 minut. Po upieczeniu ciastka przełóż na kratkę i wystudź. Po całkowitym wystudzeniu ciastka przechowuj w szczelnie zamkniętym pojemniku.
ciastka czekoladowe przełamane przez środek ukazujące wilgotne wnętrze
ciastkaczekoladowezmiekkimsrodkiem

Więcej Przepisy na ciastka i ciasteczka

  • Ciasteczka Linzer
  • kruche rogaliki
    Kruche rogaliki
  • ciastka z biala czekolada
    Ciastka z białą czekoladą
  • maslane ciasteczka matcha
    Maślane ciasteczka Matcha

Comments

No Comments

Skomentuj Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Ocena przepisu




Mam na imię Ania. Gotuję dla swojej sporej rodziny i przyjaciół, i uwielbiam to. Moją pasją jest fotografia, tworzenie nowych i ulepszanie starych przepisów. Na blogu znajdziecie przepisy inspirowane kuchnią z całego świata, przepisy tradycyjne i najnowsze trendy kulinarne.
Więcej o mnie →

Wiosna

  • kawałek puszystego ciasta tiramisu na białymn talerzu
    Tiramisu
  • biszkopt idealny na paterze
    Biszkopt idealny na tort
  • Medaliki warzywne z sosem pomidorowym
    Medaliki warzywne z sosem pomidorowym
  • ciasto drozdzowe z truskawkami
    Ciasto drożdżowe z truskawkami

Więcej przepisów na wiosnę→

Footer

↑ Do góry

O stronie

  • O mnie
  • Polityka cookie
  • Regulamin i polityka prywatności

Newsletter

  • Zapisz się! na aktualności

Kontakt

  • Kontakt
DMCA.com Protection Status

Copyright © 2012 - 2024 Sprawdzona Kuchnia

Zarządzaj zgodami plików cookie
Używamy plików cookie w celu optymalizacji naszej witryny i usług.
Funkcjonalne Zawsze aktywne
Przechowywanie lub dostęp do danych technicznych jest ściśle konieczny do uzasadnionego celu umożliwienia korzystania z konkretnej usługi wyraźnie żądanej przez subskrybenta lub użytkownika, lub wyłącznie w celu przeprowadzenia transmisji komunikatu przez sieć łączności elektronicznej.
Preferencje
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest niezbędny do uzasadnionego celu przechowywania preferencji, o które nie prosi subskrybent lub użytkownik.
Statystyka
Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do celów statystycznych. Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do anonimowych celów statystycznych. Bez wezwania do sądu, dobrowolnego podporządkowania się dostawcy usług internetowych lub dodatkowych zapisów od strony trzeciej, informacje przechowywane lub pobierane wyłącznie w tym celu zwykle nie mogą być wykorzystywane do identyfikacji użytkownika.
Marketing
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest wymagany do tworzenia profili użytkowników w celu wysyłania reklam lub śledzenia użytkownika na stronie internetowej lub na kilku stronach internetowych w podobnych celach marketingowych.
Zarządzaj opcjami Zarządzaj serwisami Zarządzaj {vendor_count} dostawcami Przeczytaj więcej o tych celach
Preferencje
{title} {title} {title}

Rate This Recipe

Twój głos:




A rating is required
A name is required
An email is required