Sprawdzona Kuchnia

  • Wszystkie przepisy
  • Twoje przepisy
  • Przelicznik foremek
  • O mnie
  • Newsletter
menu icon
go to homepage
  • Wszystkie przepisy
  • Twoje przepisy
  • Przelicznik foremek
  • O mnie
  • Newsletter
search icon
Homepage link
  • Wszystkie przepisy
  • Twoje przepisy
  • Przelicznik foremek
  • O mnie
  • Newsletter
×
  • kapsułki z olejem
    Dlaczego warto podawać tran dzieciom?
  • ciastka czekoladowe przełamane przez środek ukazujące wilgotne wnętrze
    Ciastka czekoladowe z miękkim środkiem
  • kobieta podpierające boki na brzuchu zestaw warzyw i owoców probiotycznych
    Jak zadbać o mikroflorę jelitową?
  • lasagne w ceramicznym naczyniu ze smakowicie przyrumienionym wierzchem
    Lasagne
  • ugotowany makaron udon
    Makaron udon domowy
  • dieta pudełkowa w szklanym naczyniu
    Jak działa dostawa diety pudełkowej?
  • dżem z gruszek na podpieczonym rogaliku w tle słoiki z dżemem
    Dżem z gruszek
  • klopsy z tofu podane na patelni w pysznym sosie korma
    Klopsy z tofu w sosie
  • na fioletowym obrusie słoiczki z dżemem w otoczeniu kwiatów
    Dżem z jeżyn
  • ogórki w zalewie curry na białej miseczce
    Ogórki z curry
  • piękna czerwona galaretka w słoiczku na stole
    Galaretka z czerwonej porzeczki
  • ciasto na patrze widok z góry na czerwonym obrusie udekorowanym zielonym świerkiem
    Piernikowe ciasto do góry nogami
Strona główna » Sosy, dipy i pasty

Pesto z rukoli

Aktualizacja: 7 lip, 2020 · Opublikowany: 1 lut, 2014 · przez Anna · 3 komentarze

Skocz do przepisu

Rukola, to jedna z moich ulubionych sałat, a używam jej do wszystkiego. Dziś przygotowałam z niej pyszne pesto. Orzechy piniowe, które dodaje się do klasycznej wersji pesto zastąpiłam orzechami włoskimi. Poza orzechami dodałam listki świeżej bazylii, oliwę, ser i oczywiście czosnek. Pesto z rukoli to fantastyczny, świeży dodatek do makaronu, kanapek, tostów, jajek, czy pizzy. Dziś moje pesto zostało wykorzystane do makaronu  i kanapek. Polecam, fantastyczny i bardzo prosty dodatek.

pesto z rukoli w słoiczku
Pesto z rukoli

📖 Przepis

pesto z rukoli
Print Pin
5 z 3 głosów

Pesto z rukoli

Wspaniałe pesto z rukoli to nietypowy bardzo smaczny przepis
Autor Anna
Kuchnia Polska
Rodzaj Dodatki
Porcji 1
Przygotowanie 5 minuty minuty
Całkowity czas 5 minuty minuty
Autor Anna
Dodaj do kolekcji Idź do kolekcji

🥘 Składniki
 

  • 50 g rukoli
  • 50 g orzechów włoskich
  • 50 g sera grana padano
  • 50 g oliwy z oliwek
  • 50 g liści bazylii
  • 1 duży ząbek czosnku
  • sól
  • pieprz
Przelicznik foremek

🔪 Instrukcje
 

  • Wszystkie składniki umieścić w misce malaksera, zmiksować.
  • Pesto dodać do makaronu w ilości takiej, aby smak Wam odpowiadał.
  • Niewykorzystane pesto przełożyć do słoika, a na jego wierzch nalać 2 łyżki oliwy, zakręcić słoik. Przechowywać w lodówce
  • Smacznego!

📋 Notatki

Doprawiając pesto pamiętajcie, że jego smak powinien być bardzo intensywny, ponieważ jest to swego rodzaju koncentrat smaku! 🙂
Zielone pesto z rukoli w słoiku
Pesto z rukoli

Więcej Przepisy na sosy dipy i pasty

  • dżem z zielonych pomidorów na desce wokoło sery, winogrona i bagietka
    Dżem z zielonych pomidorów
  • powidła śliwkowe w białej miseczce z drewniana łyżką ustawione na desce
    Powidła śliwkowe
  • Ser paneer w sosie w miedzianych miseczkach w tle miseczka z ryżem
    Paneer tikka masala
  • przecier pomidorowy
    Przecier pomidorowy

Komentarze

    5 from 3 votes (2 ratings without comment)

    Skomentuj Anuluj pisanie odpowiedzi

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

    Ocena przepisu




  1. Daria napisał

    02 lipca, 2014 at 12:59 pm

    5 gwiazdek
    Ciekawe! Jeszcze nigdy nie robiłam sama pesto, może dla tego, że tak łatwo kupić gotowe? Pesto z rukoli to bardzo inspirujący pomysł, wypróbuję! Pozdrawiam

    Odpowiedz
    • Anna napisał

      02 lipca, 2014 at 1:38 pm

      Zapewniam, że łatwiej zrobić własnoręcznie:) i szybciej! Gorąco zachęcam do wypróbowania:)

      Odpowiedz
  2. RobeRt Zerkowski napisał

    15 lutego, 2014 at 7:53 am

    pesto de besto 😉

    Odpowiedz

Mam na imię Ania. Gotuję dla swojej sporej rodziny i przyjaciół, i uwielbiam to. Moją pasją jest fotografia, tworzenie nowych i ulepszanie starych przepisów. Na blogu znajdziecie przepisy inspirowane kuchnią z całego świata, przepisy tradycyjne i najnowsze trendy kulinarne.
Więcej o mnie →

Wiosna

  • kawałek puszystego ciasta tiramisu na białymn talerzu
    Tiramisu
  • biszkopt idealny na paterze
    Biszkopt idealny na tort
  • Medaliki warzywne z sosem pomidorowym
    Medaliki warzywne z sosem pomidorowym
  • ciasto drozdzowe z truskawkami
    Ciasto drożdżowe z truskawkami

Więcej przepisów na wiosnę→

Footer

↑ Do góry

O stronie

  • O mnie
  • Polityka cookie
  • Regulamin i polityka prywatności

Newsletter

  • Zapisz się! na aktualności

Kontakt

  • Kontakt
DMCA.com Protection Status

Copyright © 2012 - 2024 Sprawdzona Kuchnia

Zarządzaj zgodami plików cookie
Używamy plików cookie w celu optymalizacji naszej witryny i usług.
Funkcjonalne Zawsze aktywne
Przechowywanie lub dostęp do danych technicznych jest ściśle konieczny do uzasadnionego celu umożliwienia korzystania z konkretnej usługi wyraźnie żądanej przez subskrybenta lub użytkownika, lub wyłącznie w celu przeprowadzenia transmisji komunikatu przez sieć łączności elektronicznej.
Preferencje
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest niezbędny do uzasadnionego celu przechowywania preferencji, o które nie prosi subskrybent lub użytkownik.
Statystyka
Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do celów statystycznych. Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do anonimowych celów statystycznych. Bez wezwania do sądu, dobrowolnego podporządkowania się dostawcy usług internetowych lub dodatkowych zapisów od strony trzeciej, informacje przechowywane lub pobierane wyłącznie w tym celu zwykle nie mogą być wykorzystywane do identyfikacji użytkownika.
Marketing
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest wymagany do tworzenia profili użytkowników w celu wysyłania reklam lub śledzenia użytkownika na stronie internetowej lub na kilku stronach internetowych w podobnych celach marketingowych.
Zarządzaj opcjami Zarządzaj serwisami Zarządzaj {vendor_count} dostawcami Przeczytaj więcej o tych celach
Preferencje
{title} {title} {title}

Rate This Recipe

Twój głos:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.