• Przejdź do głównej nawigacji
  • Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego
Sprawdzona Kuchnia logo
  • Rodzaj dania
    • Zupy i kremy
    • Dania mięsne
    • Ryby i owoce morza
    • Dania mączne
    • Makarony
    • Naleśniki i placki
    • Zapiekanki i pizze
    • Sałatki i surówki
    • Pieczywo
      • Chleby na drożdżach
      • Chleb na zakwasie
      • Bułki
    • Sosy, dipy i pasty
    • Desery
      • Ciasta
      • Serniki
      • Torty
      • Ciastka i ciasteczka
      • Muffiny i babeczki
      • Tarty na słodko
      • Desery bez pieczenia
      • Lody i desery
    • Napoje i koktaile
    • Dodatki
  • Posiłki
    • Śniadanie
    • Do pracy
    • Obiad
      • Zupy i kremy
      • Dania mięsne
      • Ryby i owoce morza
      • Dania mączne
      • Zapiekanki i pizze
      • Makarony
      • Naleśniki i placki
      • Sałatki i surówki
    • Podwieczorek
    • Przekąski
    • Kolacja
  • Pory roku
    • Jesień
    • Zima
    • Wiosna
    • Lato
  • Okazje
    • Boże Narodzenie i Wigilia
    • Sylwester
    • Walentynki
    • Karnawał
    • Wielkanoc
    • Komunia Święta
    • Grill i piknik
    • Romantyczna kolacja
menu icon
go to homepage
search icon
Homepage link
  • Wszystkie przepisy
  • Newsletter
  • Twoje przepisy
  • Przelicznik foremek
  • O mnie
×

Strona główna » Ryby i owoce morza » Śledzie w sosie musztardowym

Śledzie w sosie musztardowym

Aktualizacja: 29 lis, 2018 · Opublikowany: 18 gru, 2016 · przez Anna · Zostaw komentarz

Skocz do przepisu

Pewnie w każdym domu jest jakiś przepis na śledzie, które pojawiają się na świątecznym stole. Może chcielibyście urozmaicić swoje menu pysznym przepisem na śledzie w sosie musztardowym. W przepisie użyłam musztardy sarepskiej oraz musztardy francuskiej z całymi ziarenkami gorczycy, które przyjemnie pękają w ustach. Taka różnorodna faktura wspaniale wzbogaca konsystencję sosu. Świeży imbir, cebulka i delikatna konsystencja sosu z dodatkiem majonezu i śmietany świetnie komponuje się ze śledzikiem. Przystawkę można przygotować na kilka dni przed podaniem, co korzystnie wpłynie na ich smak!

Co jeszcze pysznego serwujecie swoim świątecznym gościom? Proponuję pyszny pasztet wegetariański przygotowany na bazie kaszy jaglanej. Do pasztetu proponuję domową musztardę z pewnością najlepszą, jaką możecie sobie wyobrazić. Wybierzcie tę opcję z daktylami, ta wersja jest super! Jeżeli chodzi o ciasta, to proponuję klasyczny makowiec i sernik puszysty. Propozycji jest dużo więcej znajdziecie je pod tagiem "bozenarodzenie" wpisując go w wyszukiwarkę, częstujcie się i świętujcie! Smacznego!

sledzie w sosie musztardowym
Print Pin
5 z 1 głosu

Śledzie w sosie musztardowym

Śledzik w lekkim sosie musztardowym.
Autor Anna
Kuchnia Polska
Rodzaj Przystawka
Porcji 4
Przygotowanie 20 minutes
Autor Anna
Dodaj do kolekcji Idź do kolekcji

🥘 Składniki
 

  • 250 g solonych filetów śledziowych
  • 1 łyżka świeżego imbiru
  • 2 łyżki cebuli (posiekanej w drobniutka kosteczkę)
  • 2 łyżki musztardy francuskiej
  • 4 łyżki majonezu
  • 2 łyżki śmietany (18%)
  • 2 łyżeczki musztardy sarepskiej
  • pieprz (do smaku)
Przelicznik foremek

🔪 Instrukcje
 

  • Śledzie namoczyć w wodzie lub mleku, czas moczenia zależy od tego jak bardzo są słone śledzie, może trwać to godzinę lub kilka. Spróbujcie po jakimś czasie czy nie są zbyt słone.
  • Następnie wyjąć śledzie z wody i osuszyć, pokroić na kawałki 2 lub 5 cm, zróbcie takie kęsy jakie lubicie najbardziej.
  • Drobniutko posiekany imbir i cebulę włożyć do miseczki dodać pozostałe składniki i wymieszać dokładnie, doprawić pieprzem.
  • Świeże listki tymianku lub innego ulubionego zioła umyć i rozdrobnić, dodać do sosu, wymieszać ze śledziami, przełożyć do zamykanego pojemniczka. Odstawić na minimum 24 godziny przed spożyciem do lodówki. W tym czasie śledzie przejdą smakami.
  • Smaczneog!
sledzie w sosie musztardowym
« Tort makowo-pomarańczowy
Kotleciki z kalafiora »

Reader Interactions

Skomentuj Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Ocena przepisu




Pierwszy Sidebar

Mam na imię Ania. Gotuję dla swojej sporej rodziny i przyjaciół, i uwielbiam to. Moją pasją jest fotografia, tworzenie nowych i ulepszanie starych przepisów. Na blogu znajdziecie przepisy inspirowane kuchnią z całego świata, przepisy tradycyjne i najnowsze trendy kulinarne.
Więcej o mnie →

Zima

  • Uszka z grzybami
  • Pączki
  • Pączki na piwie
  • Piernikowe ciasto do góry nogami

Więcej przepisów na zima →

Footer

↑ Do góry

O stronie

  • O mnie
  • Polityka cookie
  • Regulamin i polityka prywatności

Newsletter

  • Zapisz się! na aktualności

Kontakt

  • Kontakt
DMCA.com Protection Status

Copyright © 2012 - 2021 Sprawdzona Kuchnia

  • Podziel się →
Zarządzaj zgodami plików cookie
Używamy plików cookie w celu optymalizacji naszej witryny i usług.
Funkcjonalne Zawsze aktywne
Przechowywanie lub dostęp do danych technicznych jest ściśle konieczny do uzasadnionego celu umożliwienia korzystania z konkretnej usługi wyraźnie żądanej przez subskrybenta lub użytkownika, lub wyłącznie w celu przeprowadzenia transmisji komunikatu przez sieć łączności elektronicznej.
Preferencje
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest niezbędny do uzasadnionego celu przechowywania preferencji, o które nie prosi subskrybent lub użytkownik.
Statystyka
Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do celów statystycznych. Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do anonimowych celów statystycznych. Bez wezwania do sądu, dobrowolnego podporządkowania się dostawcy usług internetowych lub dodatkowych zapisów od strony trzeciej, informacje przechowywane lub pobierane wyłącznie w tym celu zwykle nie mogą być wykorzystywane do identyfikacji użytkownika.
Marketing
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest wymagany do tworzenia profili użytkowników w celu wysyłania reklam lub śledzenia użytkownika na stronie internetowej lub na kilku stronach internetowych w podobnych celach marketingowych.
Zarządzaj opcjami Zarządzaj serwisami Zarządzaj dostawcami Przeczytaj więcej o tych celach
Preferencje
{title} {title} {title}