Sprawdzona Kuchnia

  • Wszystkie przepisy
  • Twoje przepisy
  • Przelicznik foremek
  • O mnie
  • Newsletter
menu icon
go to homepage
  • Wszystkie przepisy
  • Twoje przepisy
  • Przelicznik foremek
  • O mnie
  • Newsletter
search icon
Homepage link
  • Wszystkie przepisy
  • Twoje przepisy
  • Przelicznik foremek
  • O mnie
  • Newsletter
×
  • kapsułki z olejem
    Dlaczego warto podawać tran dzieciom?
  • ciastka czekoladowe przełamane przez środek ukazujące wilgotne wnętrze
    Ciastka czekoladowe z miękkim środkiem
  • kobieta podpierające boki na brzuchu zestaw warzyw i owoców probiotycznych
    Jak zadbać o mikroflorę jelitową?
  • lasagne w ceramicznym naczyniu ze smakowicie przyrumienionym wierzchem
    Lasagne
  • ugotowany makaron udon
    Makaron udon domowy
  • dieta pudełkowa w szklanym naczyniu
    Jak działa dostawa diety pudełkowej?
  • dżem z gruszek na podpieczonym rogaliku w tle słoiki z dżemem
    Dżem z gruszek
  • klopsy z tofu podane na patelni w pysznym sosie korma
    Klopsy z tofu w sosie
  • na fioletowym obrusie słoiczki z dżemem w otoczeniu kwiatów
    Dżem z jeżyn
  • ogórki w zalewie curry na białej miseczce
    Ogórki z curry
  • piękna czerwona galaretka w słoiczku na stole
    Galaretka z czerwonej porzeczki
  • ciasto na patrze widok z góry na czerwonym obrusie udekorowanym zielonym świerkiem
    Piernikowe ciasto do góry nogami
Strona główna » Ciastka i ciasteczka

Chrupiące ciasteczka kokosowe

Aktualizacja: 8 lip, 2020 · Opublikowany: 18 gru, 2013 · przez Anna · 7 komentarzy

Skocz do przepisu

Dziś zaproponuję Wam fantastyczne ciasteczka kokosowe, ale nie będą to kokosanki. Ciastka są rewelacyjne! Cieniutkie, bardzo chrupiące i niesamowicie smaczne i zupełnie inne od wcześniej wspomnianych kokosanek!  Ciasteczka kokosowe pięknie zapakowane mogą być wspaniałym prezentem gwiazdkowym. Ciasto przed formowaniem koniecznie musi spędzić godzinę w lodówce, ponieważ jest klejące i tłuste, a nieschłodzone może sprawić wiele problemów w końcowym etapie produkcji. Bardzo ważne jest, aby ciasteczka rozwałkować bardzo cieniutko, wtedy będą najlepsze. Koniecznie wypróbujcie, a z pewnością nie pożałujecie, bo ich smak i kruchość jest nie do opisania, zapraszam!

📖 Przepis

Print Pin
4,34 z 3 głosów

Chrupiące ciasteczka kokosowe

CIastka, których nie dostaniecie w najlepszej cukierni.
Autor Anna
Kuchnia Polska
Rodzaj Desery
Porcji 40
Przygotowanie 30 minuty minuty
Gotowanie 8 minuty minuty
Całkowity czas 38 minuty minuty
Autor Anna
Dodaj do kolekcji Idź do kolekcji

🥘 Składniki
 

  • 160 g mąki pszennej + do podsypania
  • 170 g masła
  • 90 g ciemnego cukru
  • 100 g cukru pudru
  • 1 duże jajko
  • 1 łyżka ekstraktu waniliowego
  • 75 g wiórków kokosowych
  • 1 szczypta soli
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
Przelicznik foremek

🔪 Instrukcje
 

  • Wymieszać mąkę, sodę i sól. Do miski miksera włożyć miękkie masło i cukier, miksować do uzyskania puszystej masy. Dodać jajko, miksować przez pół minuty, następnie dodać ekstrakt waniliowy i wiórki kokosowe i mąkę z dodatkami, wymieszać do całkowitego połączenia.
  • Ciasto zawinąć w folię spożywczą, odłożyć do lodówki na 1 godzinę. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 st C.
  • Wyjąć ciasto z lodówki, podzielić na porcję wielkości orzech włoskiego, każdą kuleczkę rozwałkować na cieniutkie ciasteczko podsypując mąką, układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Ciastka piec przez 5 - 8 minut, na złoty kolor.
  • Studzić na kratce. Po całkowitym wystudzeniu, ciastka schować do szczelnie zamkniętego słoika lub naczynia.
  • Smacznego!
Chrupiace ciasteczka kokosowe
Chrupiace ciasteczka kokosowe

Więcej Przepisy na ciastka i ciasteczka

  • Ciasteczka Linzer
  • kruche rogaliki
    Kruche rogaliki
  • ciastka z biala czekolada
    Ciastka z białą czekoladą
  • maslane ciasteczka matcha
    Maślane ciasteczka Matcha

Komentarze

    4,34 from 3 votes (2 ratings without comment)

    Skomentuj Anuluj pisanie odpowiedzi

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

    Ocena przepisu




  1. Mikro Zu napisał

    05 lipca, 2016 at 11:51 am

    5 gwiazdek
    exxtra, dokładnie taki smak za mną chodził od dłuższego czasu! 🙂

    Odpowiedz
    • Anna napisał

      05 lipca, 2016 at 3:23 pm

      Więc do dzieła 🙂 Ciasteczka są uzależniające ;)!

      Odpowiedz
  2. JUSTYNA napisał

    19 grudnia, 2013 at 3:08 pm

    Mmmmhhhyyy...ciasteczka w sam raz do schrupania,Aniu kusisz ,a waga nie ma litości 🙂

    Odpowiedz
    • Anna napisał

      19 grudnia, 2013 at 10:58 pm

      Tak, waga to przekleństwo!!! ale ciastka warte grzechu:)

      Odpowiedz
  3. Sprawdzona Kuchnia napisał

    18 grudnia, 2013 at 3:10 pm

    🙂

    Odpowiedz
  4. Magda Szewciów napisał

    18 grudnia, 2013 at 8:38 am

    Wrrr, a już miałam nie robić innych ciastek, a tu takie coś! ;))))

    Odpowiedz
    • Anna napisał

      18 grudnia, 2013 at 8:56 am

      Te ciasteczka koniecznie musisz spróbować!!! Cieniusieńkie i chrupiące... pyszności 🙂 Pozdrawiam

      Odpowiedz

Mam na imię Ania. Gotuję dla swojej sporej rodziny i przyjaciół, i uwielbiam to. Moją pasją jest fotografia, tworzenie nowych i ulepszanie starych przepisów. Na blogu znajdziecie przepisy inspirowane kuchnią z całego świata, przepisy tradycyjne i najnowsze trendy kulinarne.
Więcej o mnie →

Wiosna

  • kawałek puszystego ciasta tiramisu na białymn talerzu
    Tiramisu
  • biszkopt idealny na paterze
    Biszkopt idealny na tort
  • Medaliki warzywne z sosem pomidorowym
    Medaliki warzywne z sosem pomidorowym
  • ciasto drozdzowe z truskawkami
    Ciasto drożdżowe z truskawkami

Więcej przepisów na wiosnę→

Footer

↑ Do góry

O stronie

  • O mnie
  • Polityka cookie
  • Regulamin i polityka prywatności

Newsletter

  • Zapisz się! na aktualności

Kontakt

  • Kontakt
DMCA.com Protection Status

Copyright © 2012 - 2024 Sprawdzona Kuchnia

Zarządzaj zgodami plików cookie
Używamy plików cookie w celu optymalizacji naszej witryny i usług.
Funkcjonalne Zawsze aktywne
Przechowywanie lub dostęp do danych technicznych jest ściśle konieczny do uzasadnionego celu umożliwienia korzystania z konkretnej usługi wyraźnie żądanej przez subskrybenta lub użytkownika, lub wyłącznie w celu przeprowadzenia transmisji komunikatu przez sieć łączności elektronicznej.
Preferencje
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest niezbędny do uzasadnionego celu przechowywania preferencji, o które nie prosi subskrybent lub użytkownik.
Statystyka
Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do celów statystycznych. Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do anonimowych celów statystycznych. Bez wezwania do sądu, dobrowolnego podporządkowania się dostawcy usług internetowych lub dodatkowych zapisów od strony trzeciej, informacje przechowywane lub pobierane wyłącznie w tym celu zwykle nie mogą być wykorzystywane do identyfikacji użytkownika.
Marketing
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest wymagany do tworzenia profili użytkowników w celu wysyłania reklam lub śledzenia użytkownika na stronie internetowej lub na kilku stronach internetowych w podobnych celach marketingowych.
Zarządzaj opcjami Zarządzaj serwisami Zarządzaj {vendor_count} dostawcami Przeczytaj więcej o tych celach
Preferencje
{title} {title} {title}

Rate This Recipe

Twój głos:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.