Sprawdzona Kuchnia

  • Wszystkie przepisy
  • Twoje przepisy
  • Przelicznik foremek
  • O mnie
  • Newsletter
menu icon
go to homepage
  • Wszystkie przepisy
  • Twoje przepisy
  • Przelicznik foremek
  • O mnie
  • Newsletter
search icon
Homepage link
  • Wszystkie przepisy
  • Twoje przepisy
  • Przelicznik foremek
  • O mnie
  • Newsletter
×
  • kapsułki z olejem
    Dlaczego warto podawać tran dzieciom?
  • ciastka czekoladowe przełamane przez środek ukazujące wilgotne wnętrze
    Ciastka czekoladowe z miękkim środkiem
  • kobieta podpierające boki na brzuchu zestaw warzyw i owoców probiotycznych
    Jak zadbać o mikroflorę jelitową?
  • lasagne w ceramicznym naczyniu ze smakowicie przyrumienionym wierzchem
    Lasagne
  • ugotowany makaron udon
    Makaron udon domowy
  • dieta pudełkowa w szklanym naczyniu
    Jak działa dostawa diety pudełkowej?
  • dżem z gruszek na podpieczonym rogaliku w tle słoiki z dżemem
    Dżem z gruszek
  • klopsy z tofu podane na patelni w pysznym sosie korma
    Klopsy z tofu w sosie
  • na fioletowym obrusie słoiczki z dżemem w otoczeniu kwiatów
    Dżem z jeżyn
  • ogórki w zalewie curry na białej miseczce
    Ogórki z curry
  • piękna czerwona galaretka w słoiczku na stole
    Galaretka z czerwonej porzeczki
  • ciasto na patrze widok z góry na czerwonym obrusie udekorowanym zielonym świerkiem
    Piernikowe ciasto do góry nogami
Strona główna » Bułki

Bułki pszenne

Aktualizacja: 24 kwi, 2021 · Opublikowany: 25 paź, 2012 · przez Anna · 65 komentarzy

Skocz do przepisu

Bułki pszenne jedne z lepszych, jakie jadłam. Miękkie, puszyste, delikatnie i wilgotne po prostu pyszne. Niezwykle proste w przygotowaniu ciasto, ciasto, które pięknie się formuje i szybko wyrasta. Wierzch bułek możecie posypać ulubionymi nasionkami. Mogą to być pestki dyni nasionka słonecznika, sezamu lub mak panuje tutaj pełna dowolność. Bułeczki pasują do wszelkiego rodzaju dodatków, słodkich i słonych, a i bez nich smakują wyśmienicie, polecam!

bułki pszenne z ziarenkami
Bułki pszenne

📖 Przepis

bulki pszenne
Print Pin
4,69 z 16 głosów

Bułki pszenne

Pyszne, puszyste łatwe bułeczki na śniadanie.
Autor Anna
Kuchnia Polska
Rodzaj Pieczywo
Porcji 9
Przygotowanie 20 minuty minuty
Gotowanie 13 minuty minuty
Całkowity czas 33 minuty minuty
Autor Anna
Dodaj do kolekcji Idź do kolekcji

🥘 Składniki
 

  • 100 ml wody (letnie)
  • 110 ml mleka (letnie)
  • 1 łyżeczka soli
  • 10 g drożdży świeżych (lub 5 g suchych)
  • 1 łyżeczka cukru
  • 10 g masła (bardzo miękkie lub roztopione)
  • 350 g mąki pszennej

Do posmarowania bułek

  • 1 średnie jajko
  • 1 łyżka wody
  • mak (sezam lub inne ulubione ziarenka)
Przelicznik foremek

🔪 Instrukcje
 

  • Wszystkie składniki na ciasto umieścić w misce (kolejność dowolna), ciasto wyrobić przy pomocy miksera lub ręcznie, ciasto powinno być gładkie i elastyczne. Miskę z ciastem przykryć folią spożywczą, odstawić do wyrośnięcia na około 1 do 2 godzin w ciepłe miejsce.
  • Nagrzać piekarnik do 230 st C. Przygotować dużą blachę do pieczenia, wyłożyć ją papierem.
  • Dłonie nasmarować olejem, podzielić ciasto na 9 części i uformować z nich okrągłe bułeczki, układać na blachę zachowując odstępy między bułkami.
  • Bułeczki odstawić na 30 minut w ciepłe miejsce, w czasie wyrastania bułki powinny być przykryte folią spożywczą. Folię z jednej strony posmarować olejem, naoliwioną stroną przykryć bułki.
  • Wyrośnięte bułki przed wstawieniem do piekarnika posmarować jajkiem, posypać ulubionym dodatkami.
  • Piec przez 5 minut w temperaturze 230 st C, a następnie zmniejszyć temperaturę do 200 st C, dopiec przez około 8 minut.
  • Bułki po upieczeniu wyjmujemy z piekarnika i studzimy na kratce.
  • Smacznego!
bułki pszenne w koszyczku
Bułki pszenne

Więcej Przepisy na bułki

  • maślane bułeczki z czekoladą w białej formie w tle słoik z dżemem
    Maślane bułeczki z czekoladą
  • Rumiane bajgle z sezamem ułożone jeden na drugim w tle biała kurka.
    Bajgle Greckie Simiti
  • Bułki codzienne rumiane z wgłębieniem w połowie ułożone jedna na drugiej.
    Bułki codzienne
  • bułki pszenne z ziarnami widok z góry na 12 bułek
    Bułki pszenne z ziarnami

Komentarze

    4,69 from 16 votes (8 ratings without comment)

    Skomentuj Anuluj pisanie odpowiedzi

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

    Ocena przepisu




  1. Jola napisał

    01 maja, 2019 at 10:33 am

    Witam, czy mleko i wodę dodajemy zimne?

    Odpowiedz
    • Anna napisał

      01 maja, 2019 at 10:59 am

      Może być zimne, ale oczywiście lepiej dodać lekko podgrzane, wtedy szybciej ciasto wyrośnie.

      Odpowiedz
  2. hum napisał

    15 kwietnia, 2019 at 12:31 pm

    napisane przy bulkach ze gotowanie 13 minut -moze wyjasnisz o co chodzi

    Odpowiedz
    • Anna napisał

      15 kwietnia, 2019 at 12:48 pm

      W "formularzu" gdzie wpisuję składniki i kolejne kroki wykonania jest miejsce na wpisanie czasu przygotowania i "gotowania" (lub pieczenia, chodzi tutaj o obróbkę termiczną) w tym przypadku chodzi o pieczenie. Jest to informacja orientacyjna (takie wymogi googla...), wszystkie szczegółowe kroki i czasy są podane poniżej 🙂

      Odpowiedz
  3. Ola napisał

    13 kwietnia, 2019 at 6:29 pm

    Bułeczki BARDZO dobre! Robiłam je dzisiaj po raz pierwszy i wszystkim w domu bardzo smakują 🙂 mięciutkie i pyszne 🙂
    Dziękuję za przepis!

    Odpowiedz
    • Anna napisał

      13 kwietnia, 2019 at 8:30 pm

      Wspaniale, bardzo się cieszę, że Wam smakują 🙂 Polecam również inne wypieki i przepisy mam nadzieję, że wybierzecie coś pysznego jeszcze dla siebie, Pozdrawiam serdecznie 🙂

      Odpowiedz
  4. Nati napisał

    21 marca, 2019 at 9:57 am

    Witam ponownie 🙂 Czy wie Pani jak zorganizować pracę żeby móc zrobić więcej bułeczek. Chodzi mi o to że jak włożę bułki do piekarnika i będę miała dalej ciasto to jak to zrobić żeby mi nie przerosło ?

    Odpowiedz
    • Anna napisał

      21 marca, 2019 at 12:24 pm

      Bardzo się cieszę, że bułeczki tak bardzo Wam posmakowały. Jeśli chodzi o pracę, to proponowałabym po wyrobieniu ciasta (np. z podwójnej porcji) i wyrośnięciu, podzielić ciasto na dwie części. Z pierwszej porcji uformować bułeczki, ułożyć na blaszce i odstawić do wyrośnięcia, ta praca zajmuje około 10 minut - zależy od wprawy;) Teraz można zabrać się za drugą porcję ciasta, również uformować i odstawić do wyrośnięcia. Wystarczy różnica 10-15 minut w formowaniu bułeczek między porcjami, w ten sposób druga porcja nie przerośnie podczas pieczenia pierwszej, ponieważ będzie odrobinę później przygotowana. To powinno wystarczyć. Można też uformować bułki, odstawić do wyrośnięcia i w chwili, kiedy się już ładnie napuszą, a nie możemy wstawić ich do pieca, to trzeba spowolnić drożdże i wstawić bułeczki np. do lodówki lub w tej chwili wystarczy wystawić je na balkon. Oczywiście bułki powinny być przykryte. Pozdrawiam serdecznie i życzę smacznego!

      Odpowiedz
  5. Nati napisał

    21 marca, 2019 at 9:39 am

    Witam 🙂 Bułeczki są rewelacyjne, przepyszne, wilgotne. Robiłam je w foremkach z dinozaurami i motylami i moje dzieci są zachwycone. Zamroziłam też dwie na próbę i są takie jak świeżo pieczone. Bardzo dziękuję za ten przepis. Pozdrawiamy 🙂

    Odpowiedz
  6. Marysia napisał

    24 lutego, 2019 at 10:06 pm

    5 gwiazdek
    Jak uformować takie krąglutkie bułeczki? Wyszły mi jakieś mutanty, ale pyszne 😀 Dziękuję za przepis! Pozdrawiam!

    Odpowiedz
    • Anna napisał

      24 lutego, 2019 at 10:54 pm

      Bardzo proszę 🙂 Marysiu, po podzieleniu ciasta na równe części i naoliwieniu dłoni. Bierzemy porcję ciasta, kładziemy na dłoń (lewą, dla praworęcznych), a palcami prawej, zbieramy ciasto z boków i sklejamy je na górze. Wygładzamy w ten sposób boki bułeczki, następnie toczymy przez chwilę kulkę w dłoniach, a następnie układamy sklejoną częścią do dołu na blachę i odkładamy do wyrośnięcia. Kuleczki można troszkę spłaszczyć. Jest jeszcze jeden sposób na prostsze i szybsze formowane bułeczek. Z ciasta uformować zgrabny, równy wałek, solidnie obsypać mąką, a następnie pociąć go nożem na 9 lu 10 równych części. Następnie wystarczy przenieść bułeczki na blachę, zachowując odstępy, tutaj możesz zobaczyć jak wyglądają takie bułki, zresztą przepyszne. Pozdrawiam serdecznie i życzę smacznych wypieków 🙂

      Odpowiedz
  7. Ala napisał

    02 lutego, 2019 at 9:28 am

    Dzien dobry,
    Mam piekarnik elektryczny i nie wiem za bardzo jaka funkcje mam ustawić, tremoobieg, wentylator? Już raz piekłam bułki i wyszły twarde jak skala:(:(

    Odpowiedz
    • Anna napisał

      02 lutego, 2019 at 10:58 am

      To, że bułki wyszły twarde, to raczej nie jest wina użytej funkcji w piekarniku. Bułki przy tej temperaturze najlepiej piec z funkcją górnej i dolnej grzałki, a jeśli z termoobiegiem to proszę zmniejszyć początkową temperaturę z 230 do 210 temperaturę, a po 5 minutach jeszcze obniżyć do 200 st C. i dopiec około 8 minut. Twarde bułki? Może bułki przed pieczeniem niewyrosły odpowiednio. Jeśli wstawimy słabo wyrośnięte bułki do piekarnika to one, mogą już nie wyrosnąć podczas pieczenia. To może być również problem słabych drożdży, jeśli nie jesteśmy pewni jakości drożdży najlepiej zrobić rozczyn przed przystąpieniem do wymieszania ciasta właściwego. Bułki z tego przepisu zazwyczaj wychodzą wspaniałe, mięciutkie i pulchne, mam nadzieję, że kolejnym razem wyjdą pyszne 🙂

      Odpowiedz
  8. Aneta napisał

    09 listopada, 2018 at 5:09 pm

    Właśnie upiekłam i wyszły rewelacyjnie! Nie miałam folii pod ręką i użyłam czysty ręcznik kuchenny. Pięknie wyrosły i są przepyszne!

    Odpowiedz
    • Anna napisał

      09 listopada, 2018 at 6:03 pm

      Wspaniale! Bardzo się cieszę, że bułki wyszły i smakują 🙂 Pozdrawiam serdecznie.

      Odpowiedz
  9. Anna Kemeny napisał

    07 listopada, 2018 at 11:05 pm

    Buleczki rewelacja!
    Zrobilam po raz pierwszy i nie ostatni!
    Nam bardzo smakuja! Pychota!
    Dziekuje za przepis!

    Odpowiedz
    • Anna napisał

      07 listopada, 2018 at 11:28 pm

      Fantastycznie, polecam się na przyszłość i zapraszam do spróbowania innych przepisów ?

      Odpowiedz
  10. Dominik napisał

    04 lutego, 2018 at 8:41 am

    Mam pytanie co zrobic zeby bułki bardziej wyrosły ponieważ zrobiłem wszystko jak w przepisie i trochę płaskie mi wyszły. Ale smak rewelacyjny

    Odpowiedz
    • Anna napisał

      04 lutego, 2018 at 8:55 am

      Jeśli bułki nie wyrosły tak jak należy, to być może drożdżowe były słabe lub temperatura otoczenia zbyt niska przy wyrastaniu.
      Czy ciasto na bułki wyrosło i podwoiło swoją objętość? Jesli tak to znaczy , że drożdżowe były ok.
      Bułki po uformowaniu powinny wyrosnąć ale nie przerosnąć. Przerośnięte bułki opadną w piekarniku, zrobią się płaskie. Przerośnięte bułki na swojej powierzchni mają popękane pęcherzyki powietrza to znak, że zbyt długo były pozostawione w ciepłym miejscu do wyrastania.
      Mam nadzieje, że następnym razem wyjdą takie jak należy.
      Pozdrawiam serdecznie 🙂

      Odpowiedz
      • Dominik napisał

        04 lutego, 2018 at 3:18 pm

        Dziękuję za odpowiedz. Napisze jak wyszły kolejne pozdrawiam

        Odpowiedz
        • Anna napisał

          04 lutego, 2018 at 3:23 pm

          Super, pozdrawiam 🙂

          Odpowiedz
  11. Asia napisał

    15 czerwca, 2017 at 6:12 pm

    5 gwiazdek
    Robię podwójną porcję i wychodzi 9 szt. normalnej wielkości to te z przepisu muszą być malutkie...uwielbiam je są pyszne, właśnie są w piekarnku...dziękuję ponownie za przepis Asia

    Odpowiedz
    • Anna napisał

      17 czerwca, 2017 at 10:56 am

      Wspaniale, bardzo się cieszę, że tak bardzo smakują te bułeczki ja również je uwielbiam. Bułeczki są średniej wielkości waga ciasta surowego na jedną bułeczkę to około 60 g. Pozdrawiam serdecznie i życzę smacznego!

      Odpowiedz
  12. Asia napisał

    30 maja, 2017 at 4:25 pm

    Właśnie robię je po raz pierwszy, zobaczymy jak wyjdą..ale przepis genialny...prosty takie jak lubię 🙂

    Odpowiedz
    • Anna napisał

      30 maja, 2017 at 11:28 pm

      Proszę o informacje jak wyszły 🙂 mam nadzieję, że Wam posmakują tak bardzo jak nam! Pozdrawiam serdecznie.

      Odpowiedz
  13. Antek napisał

    16 kwietnia, 2017 at 8:55 pm

    5 gwiazdek
    Wyjątkowo udany przepis. Próbowałem wcześniej innych, ale ten jest najlepszy.

    Odpowiedz
    • Anna napisał

      16 kwietnia, 2017 at 9:01 pm

      Wspaniale, bardzo cieszę się, że bułeczki posmakowały 🙂 Pozdrawiam gorąco!

      Odpowiedz
  14. Lechoo80 napisał

    21 marca, 2017 at 8:47 pm

    Upieczone, wyszły przepyszne! Super przepis!

    Odpowiedz
    • Anna napisał

      21 marca, 2017 at 8:54 pm

      Bardzo się cieszę 🙂 Pozdrawiam serdecznie!

      Odpowiedz
  15. Jolanta napisał

    09 lutego, 2017 at 9:21 am

    5 gwiazdek
    Wyszły wspaniałe, dziękuję za przepis, chyba będę je piec regularnie

    Odpowiedz
    • Anna napisał

      09 lutego, 2017 at 9:51 pm

      Bardzo proszę, cieszę się, że smakują 🙂 Zapraszam do wypróbowania innych przepisów na pieczywo, pozdrawiam serdecznie 🙂

      Odpowiedz
  16. Agata napisał

    01 stycznia, 2016 at 10:37 pm

    *wyszły miało byc

    Odpowiedz
  17. Agata napisał

    01 stycznia, 2016 at 10:34 pm

    5 gwiazdek
    Dzisiaj zrobiłam te bułeczki, wprawdzie wysi mi 7 ale są bardzo dobre. Mam nadzieję, że jutro rano też będą takue fajne mięciutkie. To drugi przepis z pani strony, który wypróbowałam i mi wyszedł za pierwszym razem. Uwielbiam takie idealne przepisy. Super, dziękuję☺

    Odpowiedz
    • Anna napisał

      01 stycznia, 2016 at 10:39 pm

      Bardzo mi miło, że bułki przypadły Pani do gustu no i że wyszły takie jak należy 🙂 Bułki (po całkowitym wystudzeniu) proszę zamknąć w woreczku foliowym lub szczelnym pojemniku, a będą również smaczne na śniadanie 🙂 Zapraszam do wypróbowania i innych przepisów, pozdrawiam gorąco!

      Odpowiedz
  18. Gosia napisał

    21 października, 2015 at 8:32 pm

    Cudowne ,najlepsze buki jakie robilam do tej pory .Dziekuje 😉

    Odpowiedz
    • Anna napisał

      22 października, 2015 at 9:34 am

      Bardzo się cieszę, że bułeczki smakowały 🙂

      Odpowiedz
  19. Sylwia napisał

    16 września, 2014 at 5:40 pm

    Witam ponownie. Biorą pod uwagę fakt, że wszystkie Twoje przepisy są REWELACYJNE i ZAWSZE WCHODZĄ ten od razu trochę zmodyfikuję: dam 200 g mąki pszennej i 150 g mąki żytniej 720 i wmieszam trochę dyni, słonecznika i siemienia lnianego i zobaczymy co mi się wczaruje. Trzymaj kciuki.

    Odpowiedz
    • sylwia napisał

      16 września, 2014 at 10:02 pm

      5 gwiazdek
      Zamiast mąki zytniej dodałam mąkę pszenna pelnoziarnista i więcej mleka i wyszło mi 7 oblednych bułek. Pozdrawiam

      Odpowiedz
      • Anna napisał

        16 września, 2014 at 10:30 pm

        Bardzo się cieszę, że bułki smakowały 🙂 Mąkę można zamieniać, czyli zamiast pszennej zwykłej można dać pełnoziarnistą lub pomieszać pół na pół pszenną z żytnią, zawsze wychodzą pyszne, moje ulubione, pozdrawiam 🙂

        Odpowiedz
    • Anna napisał

      16 września, 2014 at 10:38 pm

      Sylwia, to bardzo miłe co piszesz, dziękuję 🙂 Jeszcze bardziej cieszę się z tego, że bawisz się przepisami, to wspaniałe, kiedy sami tworzymy coś nowego, smacznego i zdrowego! Dziękuję za przepis 🙂 na pewno wypróbuję!

      Odpowiedz
  20. Kasia napisał

    06 listopada, 2013 at 3:27 pm

    Wyglądają pięknie:) Jak długo zachowują świeżość? Gdybym je zrobiła wieczorem, to czy rano będą jeszcze swieże? Ja to mam takiego pecha, że pieczywo domowej roboty mi nie wychodzi, stąd moje pytanie.

    Odpowiedz
    • Anna napisał

      06 listopada, 2013 at 4:41 pm

      Kasiu, wybrałaś jedne ze smaczniejszych bułek 🙂 Jeśli upieczesz je wieczorem, wystudzisz i schować w szczelnym pojemniku lub w woreczku foliowym, z pewnością będą świeże 🙂 Najtrudniejsze jest powstrzymanie domowników przed zjedzeniem wszystkich bułek zaraz po upieczeniu, ale jeśli Ci się to uda, to będziecie mieć smaczne śniadanie 🙂 Powodzenia, pozdrawiam 🙂

      Odpowiedz
      • Kasia napisał

        07 listopada, 2013 at 11:41 am

        Aniu, jest w takim razie szansa na to, że mi się uda 🙂 Dziecko położę spać i zrobię. Będzie miała do szkoły, a ja nie będę musiała o 7 rano biec do sklepu 🙂
        Natomiast co do tego, że Denat daje więcej mąki to rzeczywiście lepiej jest posmarować dłonie olejem/oliwą - popieram 🙂 Robię tak przy cieście do pizzy. Jest wtedy bardziej puszyste.
        Rany... Chyba dzisiaj zrobię te bułki! 🙂

        Odpowiedz
        • Anna napisał

          07 listopada, 2013 at 11:57 am

          Na pewno się uda 🙂 Nadmiar ciasta powoduje, że bułki twardnieją 🙁 Ja też mam dziś zamówienie na bułki do hamburgerów, więc upiekę te, będą świetne do tego:)

          Odpowiedz
          • Kasia napisał

            08 listopada, 2013 at 11:34 am

            Wyszły!!! Nadstępnym razem będę musiała popracować nad kształtem, ale dla mnie - pycha! Za mało ich było 🙂 Nie chodzi już o to, że miałam 8 sztuk 🙂 ale o to, że były smaczne.
            Jeśli nie masz nic przeciwko, to umieszczę na swoim blogu Twój przepis i podlinkuję. Mogę? Zdjęcia będą moje, przepis Twój 🙂

          • Anna napisał

            08 listopada, 2013 at 11:45 am

            Super!!! Bardzo cieszy mnie, kiedy zaczyna wychodzić coś co do tej pory sprawiało kłopot! Tym bardziej jest to miłe, że zaczęło wychodzić z przepisem ode mnie:) Gratulacje!!! Doskonała forma bułek przyjdzie z czasem... tak jak napisałaś, najważniejszy jest smak! Będzie mi badzo miło i oczywiście zgadzam się na linki... Pozdrawiam gorąco, ach! to jak zasmakowałaś w domowych bułkach, to koniecznie wypróbuj z czosnkiem 🙂

          • Kasia napisał

            13 listopada, 2013 at 9:33 am

            Umieściłam bułeczki u siebie 🙂 Bardzo dziękuję za możliwość skopiowania przepisu. Na pewno będe te bułeczki robić jeszcze nie raz. Pozdrawiam serdecznie 🙂

          • Anna napisał

            13 listopada, 2013 at 9:40 am

            Bardzo proszę:) Ja kolejny raz zabieram się za bułki... może coś do nich dodam, urozmaicę;) dam znać co wyjdzie:)

          • Kasia napisał

            13 listopada, 2013 at 12:34 pm

            5 gwiazdek
            Ja z kolei spróbuję zrobić z mąka orkiszową... Jestem ciekawa jak wyjdą 🙂

          • Anna napisał

            13 listopada, 2013 at 1:24 pm

            Orkiszowe pieczywo mniam, pyszne i zdrowe, mogą byś super!

  21. Denat napisał

    26 kwietnia, 2013 at 11:43 am

    Super jest ten przepis! Pieczemy te bułeczki regularnie 🙂 Tylko zamiast 350g dajemy 400g mąki żeby ciasto się tak nie lepiło.

    Odpowiedz
    • Anna napisał

      26 kwietnia, 2013 at 11:56 am

      Bardzo się cieszę, że Wam rownież smakują:) można oczywiście dosypać odrobinę więcej mąki albo tak jak jest w przepisie, dłonie i blat posmarować olejem:) też działa:))) Pozdrawiam gorąco, Ania

      Odpowiedz
  22. Justyna Siewiera napisał

    29 października, 2012 at 3:47 pm

    Chętnie wypróbuję przepis ... :)ostatnio robiłam bułeczki również z Twojego przepisu ,wyszły pachnące i pyszne!!!

    Odpowiedz
    • Anna napisał

      29 października, 2012 at 5:25 pm

      Justynko, te są równie pyszne:)))

      Odpowiedz
  23. Eliza napisał

    25 października, 2012 at 9:21 am

    jak malowane 🙂

    Odpowiedz
  24. Basia napisał

    25 października, 2012 at 9:04 am

    Jakie śliczne bułeczki!
    Pozdrawiam serdecznie!
    Basia

    Odpowiedz
  25. inka napisał

    25 października, 2012 at 5:36 am

    Bułki idealne. Gratulacje!

    Odpowiedz
    • Anna napisał

      25 października, 2012 at 8:52 am

      🙂 Dzięki, piekę je już trzeci dzień z kolei:) są pyszne! Pozdrawiam Ania

      Odpowiedz
Nowsze komentarze »

Mam na imię Ania. Gotuję dla swojej sporej rodziny i przyjaciół, i uwielbiam to. Moją pasją jest fotografia, tworzenie nowych i ulepszanie starych przepisów. Na blogu znajdziecie przepisy inspirowane kuchnią z całego świata, przepisy tradycyjne i najnowsze trendy kulinarne.
Więcej o mnie →

Wiosna

  • kawałek puszystego ciasta tiramisu na białymn talerzu
    Tiramisu
  • biszkopt idealny na paterze
    Biszkopt idealny na tort
  • Medaliki warzywne z sosem pomidorowym
    Medaliki warzywne z sosem pomidorowym
  • ciasto drozdzowe z truskawkami
    Ciasto drożdżowe z truskawkami

Więcej przepisów na wiosnę→

Footer

↑ Do góry

O stronie

  • O mnie
  • Polityka cookie
  • Regulamin i polityka prywatności

Newsletter

  • Zapisz się! na aktualności

Kontakt

  • Kontakt
DMCA.com Protection Status

Copyright © 2012 - 2024 Sprawdzona Kuchnia

Zarządzaj zgodami plików cookie
Używamy plików cookie w celu optymalizacji naszej witryny i usług.
Funkcjonalne Zawsze aktywne
Przechowywanie lub dostęp do danych technicznych jest ściśle konieczny do uzasadnionego celu umożliwienia korzystania z konkretnej usługi wyraźnie żądanej przez subskrybenta lub użytkownika, lub wyłącznie w celu przeprowadzenia transmisji komunikatu przez sieć łączności elektronicznej.
Preferencje
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest niezbędny do uzasadnionego celu przechowywania preferencji, o które nie prosi subskrybent lub użytkownik.
Statystyka
Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do celów statystycznych. Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do anonimowych celów statystycznych. Bez wezwania do sądu, dobrowolnego podporządkowania się dostawcy usług internetowych lub dodatkowych zapisów od strony trzeciej, informacje przechowywane lub pobierane wyłącznie w tym celu zwykle nie mogą być wykorzystywane do identyfikacji użytkownika.
Marketing
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest wymagany do tworzenia profili użytkowników w celu wysyłania reklam lub śledzenia użytkownika na stronie internetowej lub na kilku stronach internetowych w podobnych celach marketingowych.
Zarządzaj opcjami Zarządzaj serwisami Zarządzaj {vendor_count} dostawcami Przeczytaj więcej o tych celach
Preferencje
{title} {title} {title}

Rate This Recipe

Twój głos:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.