Sprawdzona Kuchnia

  • Wszystkie przepisy
  • Twoje przepisy
  • Przelicznik foremek
  • O mnie
  • Newsletter
menu icon
go to homepage
  • Wszystkie przepisy
  • Twoje przepisy
  • Przelicznik foremek
  • O mnie
  • Newsletter
search icon
Homepage link
  • Wszystkie przepisy
  • Twoje przepisy
  • Przelicznik foremek
  • O mnie
  • Newsletter
×
  • kapsułki z olejem
    Dlaczego warto podawać tran dzieciom?
  • ciastka czekoladowe przełamane przez środek ukazujące wilgotne wnętrze
    Ciastka czekoladowe z miękkim środkiem
  • kobieta podpierające boki na brzuchu zestaw warzyw i owoców probiotycznych
    Jak zadbać o mikroflorę jelitową?
  • lasagne w ceramicznym naczyniu ze smakowicie przyrumienionym wierzchem
    Lasagne
  • ugotowany makaron udon
    Makaron udon domowy
  • dieta pudełkowa w szklanym naczyniu
    Jak działa dostawa diety pudełkowej?
  • dżem z gruszek na podpieczonym rogaliku w tle słoiki z dżemem
    Dżem z gruszek
  • klopsy z tofu podane na patelni w pysznym sosie korma
    Klopsy z tofu w sosie
  • na fioletowym obrusie słoiczki z dżemem w otoczeniu kwiatów
    Dżem z jeżyn
  • ogórki w zalewie curry na białej miseczce
    Ogórki z curry
  • piękna czerwona galaretka w słoiczku na stole
    Galaretka z czerwonej porzeczki
  • ciasto na patrze widok z góry na czerwonym obrusie udekorowanym zielonym świerkiem
    Piernikowe ciasto do góry nogami
Strona główna » Ciasta drożdżowe

Ciasto drożdżowe sypane

Aktualizacja: 23 maj, 2020 · Opublikowany: 5 kwi, 2013 · przez Anna · 43 komentarze

Skocz do przepisu

Ciasto drożdżowe - sypane, to szybka wersja i co ważne w zasadzie "bezobsługowa" idealne dla zapracowanych! Można przygotować je przed pójściem do pracy, wystarczy składniki na ciasto wsypać do miski według kolejności, pozostawić w ciepłym miejscu na kilka godzin, a po powrocie upiec bez oczekiwania na kolejne wyrastanie.

Przejdź do:
  • 🥘 Składniki
  • 🔪 Instrukcje
  • 🔄 Zamienniki
  • 🍰 Drożdżowe wariacje
  • 📖 Przepis
  • 💬 Komentarze

🥘 Składniki

  • 50 g świeżych drożdży
  • 220 g cukru
  • ¾ szklanki ciepłego mleka
  • 250 ml oleju słonecznikowego lub 200 g stopionego masła
  • 4 średnie jajka roztrzepane
  • 640 g mąki pszennej = 4 szklanki
  • 1 opakowanie cukru waniliowego = 16 g
  • 1 szczypta soli

Dodatkowo

  • 100 g rodzynek
  • rum do namoczenia rodzynek

Składniki na kruszonkę

  • 50 g masła
  • ½ szklanki mąki
  • ½ szklanki cukru
  • 2 łyżeczki cynamonu

🔪 Instrukcje

  • Rodzynki wsypać do małej miseczki i zalać je rumem lub wodą, odstawić.
  • Do dużej miski (ciasto musi mieć miejsce na rośnięcia) według kolejności podanej wyżej umieszczamy składniki. Rozkruszone drożdże, cukier, cukier waniliowy, wlewamy ciepłe mleko, olej lub masło, roztrzepane jajka, zasypujemy mąka, na koniec szczypta soli.
  • Nie mieszamy! Przykrywamy miskę ze składnikami na ciasto folią spożywcza i odstawiamy w ciepłe miejsce na przynajmniej 2 godziny.
  • Po tym czasie ciasto mieszamy na gładką, jednolitą masę, ja mieszałam łyżką. Dodajemy namoczone rodzynki (osuszone ręcznikiem papierowym).
  • Do przygotowanej formy, wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą przelewamy ciasto, na wierzchu posypujemy kruszonką.
  • Piekłam w piekarniku nagrzanym do 180 st C (z termoobiegiem) przez 20 minut następnie obniżyłam temperaturę do 160 st C (już bez termoobiegu tylko górna i dolna grzałka)i dopiekłam jeszcze przez 15 minut.
  • Jeśli chodzi o temperaturę piekarnika, to każdy piekarnik piecze, inaczej i trzeba go wyczuć , obserwujcie ciasto podczas pieczenia, niezawodnym sposobem na sprawdzenie, czy ciasto w środku jest upieczone, jest metoda tz. suchego patyczka. Czyli wbijamy patyczek drewniany w środek ciasta, wyjmujemy i sprawdzamy, czy nie ma na nim wilgotnego, surowego ciasta, jeśli patyczek jest suchy oznacza to, że ciasto jest upieczone!
  • Ciasto przed podaniem wystudzić.
  • ciasto drozdzowe - sypane
  • ciasto drozdzowe - sypane

🔄 Zamienniki

Drożdżówkę można przygotować z owocami sezonowymi, wtedy należy pominąć rodzynki, a na wierzch ciasta ułożyć śliwki, jabłka, maliny.... a następni posypać kruszonką. Proporcje podane są na 2 formy o wymiarach 26 x 11 cm lub jedną dużą blachę. Jeśli użyjecie jednej formy (tu wiele zależy od jej wielkości) pewnie zajdzie potrzeba wydłużenia czasu pieczenia, może to być nawet 50 minut (czas łączny).

Jak już mogliście przeczytać w komentarzach, spróbowałam zmniejszyć ilość drożdży w przepisie oryginalnym, który ma ich bardzo dużo. Zmniejszyłam ilość o połowę, czyli ze 100g na 50, a olej zastąpiłam stopionym masłem. Ciasto szczególnie polecam w odchudzonej wersji:).

🍰 Drożdżowe wariacje

  • ciasto drozdzowe z truskawkami
    Ciasto drożdżowe z truskawkami
  • ciasto drozdzowe mini
    Ciasto drożdżowe mini
  • drozdzowe ze sliwkami i kruszonka
    Drożdżowe ze śliwkami i kruszonką
  • ciasto drozdzowe-matcha
    Ciasto drożdżowe-matcha

Puszyste ciasto, idealne na śniadanie lub do popołudniowej kawy. Ciasto drożdżowe - sypane znika błyskawicznie! Przepis nadesłała jedna z czytelniczek Sprawdzonej Kuchni, dziękuję Ci Madziu, wspaniały przepis! Polecam!

📖 Przepis

Print Pin
5 z 4 głosów

Ciasto drożdżowe - sypane

Bezobsługowe ciasto drożdżowe, pyszne!
Autor Anna
Kuchnia Polska
Rodzaj Desery
Porcji 2
Przygotowanie 2 godziny godziny 30 minuty minuty
Gotowanie 35 minuty minuty
Całkowity czas 3 godziny godziny 5 minuty minuty
Autor Anna
Dodaj do kolekcji Idź do kolekcji

🥘 Składniki
 

  • 50 g świeżych drożdży
  • 220 g cukru (1 szklanka)
  • ¾ szklanki ciepłego mleka
  • 250 ml oleju słonecznikowego (lub 200 g stopionego masła)
  • 4 średnie jajka (roztrzepane)
  • 640 g mąki pszennej (= 4 szklanki)
  • 1 opakowanie cukru waniliowego (= 16 g)
  • 1 szczypta soli

Dodatkowo

  • 100 g rodzynek
  • rum (do namoczenia rodzynek)

Składniki na kruszonkę

  • 50 g masła
  • ½ szklanki mąki
  • ½ szklanki cukru
  • 2 łyżeczki cynamonu
Przelicznik foremek

🔪 Instrukcje
 

  • Rodzynki wsypać do małej miseczki i zalać je rumem lub wodą, odstawić.
  • Do dużej miski (ciasto musi mieć miejsce na rośnięcia) według kolejności podanej wyżej umieszczamy składniki. Rozkruszone drożdże, cukier, cukier waniliowy, wlewamy ciepłe mleko, olej lub masło, roztrzepane jajka, zasypujemy mąka, na koniec szczypta soli.
  • Nie mieszamy! Przykrywamy miskę ze składnikami na ciasto folią spożywcza i odstawiamy w ciepłe miejsce na przynajmniej 2 godziny.
  • Po tym czasie ciasto mieszamy na gładką, jednolitą masę, ja mieszałam łyżką. Dodajemy namoczone rodzynki (osuszone ręcznikiem papierowym).
  • Do przygotowanej formy, wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą przelewamy ciasto, na wierzchu posypujemy kruszonką.
  • Piekłam w piekarniku nagrzanym do 180 st C (z termoobiegiem) przez 20 minut następnie obniżyłam temperaturę do 160 st C (już bez termoobiegu tylko górna i dolna grzałka)i dopiekłam jeszcze przez 15 minut.
  • Jeśli chodzi o temperaturę piekarnika, to każdy piekarnik piecze, inaczej i trzeba go wyczuć , obserwujcie ciasto podczas pieczenia, niezawodnym sposobem na sprawdzenie, czy ciasto w środku jest upieczone, jest metoda tz. suchego patyczka. Czyli wbijamy patyczek drewniany w środek ciasta, wyjmujemy i sprawdzamy, czy nie ma na nim wilgotnego, surowego ciasta, jeśli patyczek jest suchy oznacza to, że ciasto jest upieczone!
  • Ciasto przed podaniem wystudzić.
  • Smacznego!

📋 Notatki

Drożdżówkę można przygotować z owocami sezonowymi, wtedy należy pominąć rodzynki, a na wierzch ciasta ułożyć śliwki, jabłka, maliny.... a następni posypać kruszonką, piec jak wyżej. Proporcje podane są na 2 formy o wymiarach 26 x 11 cm lub jedną dużą blachę
Jeśli użyjecie jednej formy (tu wiele zależy od jej wielkości) pewnie zajdzie potrzeba wydłużenia czasu pieczenia, może to być nawet 50 minut (czas łączny).
ciasto drozdzowe - sypane

Więcej Przepisy na ciasta drożdżowe

  • maślane bułeczki z czekoladą w białej formie w tle słoik z dżemem
    Maślane bułeczki z czekoladą
  • Patera z pączkami widziana z góry na tle czarnego obrusa w kolorowe kwiaty obok fioletowa chusta.
    Pączki z dżemem malinowym
  • babka drozdzowa z marcepanem i czekolada
    Babka drożdżowa z marcepanem i czekoladą
  • wieniec drozdzowy z marcepanem
    Wieniec drożdżowy z marcepanem

Komentarze

    5 from 4 votes (2 ratings without comment)

    Skomentuj Anuluj pisanie odpowiedzi

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

    Ocena przepisu




  1. Angelika napisał

    08 września, 2021 at 5:57 pm

    5 gwiazdek
    Drożdżówka wyszła pyszna, puszysta i wilgotna. Dałam masła zamiast oleju, z rodzynkami, jeszcze ciepłą zjedliśmy.

    Odpowiedz
    • Anna napisał

      09 września, 2021 at 2:34 pm

      Super! Bardzo się cieszę, że tak posmakowało 🙂

      Odpowiedz
  2. Laura napisał

    10 stycznia, 2021 at 4:45 pm

    5 gwiazdek
    Rewelacja ,czarodziejska sztuczka:))Zrobiłam zgodnie z przepisem i wyszło pyszne,puchate. Polecam

    Odpowiedz
    • Anna napisał

      11 stycznia, 2021 at 9:41 am

      Wspaniale, bardzo się cieszę, że ciasto smakuje 🙂 Również bardzo lubię tę wersję drożdżowego, jest super smaczne i bezobsługowe 🙂 Pozdrawiam serdecznie!

      Odpowiedz
  3. Bogusia napisał

    05 października, 2019 at 6:30 pm

    Czy bardzo ważna kolejność wkładania składników do miski ? Bo zapomniałam mleka i zalałam na końcu i teraz nie wiem czy jest sens czekać ..

    Odpowiedz
    • Anna napisał

      05 października, 2019 at 11:09 pm

      Bardzo przepraszam, że dopiero teraz odpowiadam, ale Pani komentarz dopiero teraz do mnie dotarł 🙁 Jeśli chodzi o dodawanie składników, to oczywiście ma to znaczenie, ale ciasto uda się, nawet kiedy pomylimy ich kolejność. Ciasto może dłużej wyrastać itp. w takiej sytuacji najlepiej od razu wymieszać ciasto i pozostawić do wyrośnięcia wtedy nie będzie w nim np. grudek z mąki. Mam nadzieję, że minio pomyłki ciasto się udało 🙂 Pozdrawiam serdecznie.

      Odpowiedz
  4. Monika napisał

    19 marca, 2017 at 5:14 pm

    Wygląda smakowicie i nie tak trudno do zrobienia. Uwielbiam ciasta drożdżowe, więc na pewno wkrótce je wypróbuje 😉 Takie proste ciacho z mleczkiem jest najlepsze 😉

    Odpowiedz
    • Anna napisał

      19 marca, 2017 at 10:24 pm

      Proszę spróbować, ciasto jest prawie bezobsługowe i bardzo smaczne 🙂

      Odpowiedz
  5. Magda napisał

    14 grudnia, 2015 at 1:43 pm

    Tym razem sukces :D, ciasto urosło wysokie i puszyste. Odstawiłam, je na dosłownie 10 minut i już ruszyło do góry. Cos musiałam jednak i tym razem spusć bo jakżeby inaczej i wsadziłam je do keksówki w związku z czym wylało się w piekarniku :P:P:P ale nic to ważne że się upiekło i nie moge sie doczekać az wystygnie ;). Myślę ze po prostu nie wolno go robić na mrozonych drożdżach zwłaszcza jeżeli sie nie wie ile w tej zamrażarce juz leżały. Na pewno zagości w menu moich wypieków na stałę ;), a Tobie dzięki za wsparcie ;D

    Odpowiedz
    • Magda napisał

      14 grudnia, 2015 at 3:32 pm

      p.s. jedną mam tylko taką malutką uwagę, następnym razem zrobie wg twojej sugestii z 50g drożdży nie 100g bo jednak jak dla mnie smak drożdży jest za bardzo wyczuwalny, ale to juz jak kto lubi, ja wolę jak je czuć mniej niż bardziej 🙂

      Odpowiedz
    • Anna napisał

      14 grudnia, 2015 at 5:07 pm

      Bardzo się cieszę, że się udało :))) Często powodem zakalca bywają właśnie drożdże, najlepiej używać świeżych lub suszonych. Gratuluję wytrwałości i zapraszam do wypróbowania innych przepisów. Pozdrawiam 🙂

      Odpowiedz
  6. Magda napisał

    13 grudnia, 2015 at 10:17 am

    witaj. musze wszystkich zaskoczyc bo robiłam wczoraj dwa razy to ciasto i dwa razy wyszedł mi zakalec 🙁 nie mam pojecia co zle robie wszystko według przepisu itd.....

    Odpowiedz
    • Anna napisał

      13 grudnia, 2015 at 5:06 pm

      To rzeczywiście zaskoczenie! niestety nie wiem co poszło nie tak 🙁 Przyczyną mogły być nieaktywne drożdże lub jeśli czekałaś tylko dwie godziny (czyli minimalny czas) to mogła być zbyt niska temperatura otoczenia i drożdże nie miały odpowiedniej temperatury do rośnięcia. Jeśli ciasto w misce jednak Ci wyrosło, (przed wyrobieniem) przyczyną zakalca mogła być też wina piekarnika i jego temperatury. Z piekarnikami to trudna sprawa, każdy piecze inaczej i często jest tak, że temperatura, którą pokazuje nam wskaźnik jest inna od rzeczywiście panującej w środku piekarnika 🙁 W moim piekarniku miałam z tym wielki problem, ale problemy skończyły się kiedy kupiłam mały termometr przenośmy:) Innych pomysłów nie mam 🙁 Mam nadzieję, że jeśli zdecydujesz się jeszcze spróbować upiec to ciasto, to się uda 🙂 POzdrawiam.

      Odpowiedz
      • Magda napisał

        13 grudnia, 2015 at 7:25 pm

        za pierwszym razem winę zwaliłam na zimne jajka lub drożdże, pomyślałam, że może były nieaktywne, spróbowałam więc jeszcze raz. Tym razem wszystko miało temperaturę pokojową i drożdże choć mrożone to ładnie się uaktywniły i urosły w misce. Za każdym razem czekałam 3 godziny ale kiedy dochodziło do pieczenia - klapa - wogóle mi nie rosło. piekarnik mam gazowy i piecze tylko od dołu. piekłam juz w nim nieraz ciasta drożdżowe i nigdy nie było zakalca ale tym razem może coś nie tak z temperatura faktycznie było - może za wysoka?... Nie wiem, sama jestem w kropce ale ciasto jest na tyle dobre w smaku ze chyba zdecyduje sie zrobic jeszcze jedno podejście

        Odpowiedz
        • Anna napisał

          13 grudnia, 2015 at 8:31 pm

          To w takim razie proponuję Ci zakupić termometr, to zawsze pomaga przy każdych wypiekach, a szczególne w tak trudnym piekarniku jak piekarnik gazowy z dolnym grzaniem 😉 Następnym razem użyj świeżych drożdży, a nie mrożonych jednak mrożone mogą być mocno osłabione. Do upieczenia naprawdę zachęcam bo jest pyszne i łatwe. Pozdrawiam

          Odpowiedz
          • Magda napisał

            14 grudnia, 2015 at 7:41 am

            Postanowiłam zrobić dzisiaj jeszcze jedno podejście ze świeżymi drożdżami) jednak spróbuję zostawić je do podrośnięcia przed pieczeniem i zobaczymy co z tego wyjdzie 🙂 pozdrawiam

          • Anna napisał

            14 grudnia, 2015 at 9:35 am

            To mi się podoba, że się nie poddajesz! Dziś na pewno się uda, oczywiście możesz spróbować klasycznej metody i odstawić ciasto do wyrośnięcia, choć ten przepis tego nie potrzebuje, ale rozumiem Twoje obawy 🙂 Życzę powodzenia 🙂

  7. jasinaa napisał

    12 czerwca, 2014 at 2:27 pm

    Super, wreszcie mi się udało zrobić ciasto drożdżowe!!!!; Dzięki

    Odpowiedz
    • Anna napisał

      12 czerwca, 2014 at 8:19 pm

      Bardzo proszę i smacznego 🙂

      Odpowiedz
  8. Monika napisał

    02 września, 2013 at 1:11 pm

    I made this today, but in Australia there is no wet yeast so I had to use a dry yeast in a packet. Either way it came out delicious and it looks just like your photo. I will try the Coconut and Mango cake next. Great website, I love the English translation option as well since my Polish is a little rusty. Dziękuje 😉

    Odpowiedz
    • Anna napisał

      02 września, 2013 at 1:20 pm

      Thanks for your comment! I'm glad you like it. When you use dry yeast you need half amount of wet yeast. I'll keep fingers crossed for your future baking works 🙂

      Odpowiedz
  9. Mi. napisał

    27 sierpnia, 2013 at 1:57 pm

    Mój pierwszy drożdżowiec i sukces:)Dziękuje za przepis.

    Odpowiedz
    • Anna napisał

      28 sierpnia, 2013 at 8:12 am

      Super! Bardzo się cieszę, że przepis się sprawdził:) zapraszam do wypróbowania innych przepisów. Pozdrawiam :)))

      Odpowiedz
  10. Ula napisał

    11 czerwca, 2013 at 2:41 pm

    Ciasto kapitalne, wypróbowałam i polecam

    Odpowiedz
    • Anna napisał

      11 czerwca, 2013 at 2:45 pm

      Dziękuję:) pozdrawiam gorąco:)

      Odpowiedz
  11. Aga napisał

    01 czerwca, 2013 at 6:35 pm

    dzisiaj upiekłam pierwszy raz, ciasto jest przepyszne!!! a jakie pulchniutkie 😉 za niedługo będą truskawki więc spróbuje z nimi zrobić. Przepis godny polecenia!

    Odpowiedz
    • Anna napisał

      01 czerwca, 2013 at 6:50 pm

      Ciasto drożdżowe lubi płatać figle, a to zawsze ładnie wyrasta i jest smaczne:) pozdrawiam

      Odpowiedz
  12. Ewa napisał

    31 maja, 2013 at 10:40 pm

    Ciasto super!!! Nareszcie udało mi się upiec pysznego drożdżowca. Trochę za bardzo zrumieniła się kruszonka , ale następnym razem podczas pieczenia przykryję folią aluminiową. Ja często piekę róże ciasta i mało kiedy używam termoobiegu, bo wydaje mi się , że za mocno i za szybko przypieka się wierzch ciasta.
    Bardzo polecam ten przepis!!!!!

    Odpowiedz
    • Anna napisał

      31 maja, 2013 at 10:55 pm

      Bardzo się cieszę:) Przepis jest niezawodny i w zasadzie bezobsługowy. Z pieczeniem z termoobiegiem rzeczywiście jest różnie:) ja też wolę pieczenie bez termoobiegu, choć to ciasto jest w wersji "kombinowanej" ale można spróbować od początku upiec z opcją górnej i dolnej grzałki lub użyć folii aluminiowej, która zawsze uratuje każdy wypiek:))) Pozdrawiam

      Odpowiedz
  13. Słodkigrymas napisał

    07 kwietnia, 2013 at 5:24 pm

    Zrobiłam, bardzo fajny pomysł oraz idealna alternatywa dla zapracowanych ! Dziękuję za przepis 😉

    Odpowiedz
    • Anna napisał

      07 kwietnia, 2013 at 5:30 pm

      Super! Polecam się:)

      Odpowiedz
  14. Magda napisał

    06 kwietnia, 2013 at 9:58 am

    Cześć Aniu. I jak eksperyment ze zmniejszoną ilością drożdży i masłem zamiast oleju?
    Dziewczyny polecam zrobić drożdżówkę z budyniem (niektórzy nazywają taką drożdżówkę "pszczółką", jest obłędna), szczegóły u Anki. Smaczności

    Odpowiedz
    • Anna napisał

      06 kwietnia, 2013 at 10:40 am

      Madziu, eksperyment udany!!! Zmniejszyłam ilość drożdży, a olej zastąpiłam stopionym masłem, efekt: ciasto rośnie tak samo jak z dużą ilością drożdży myślę więc, że spokojnie można zmniejszyć ich porcję. Smakowo, nie ma wyraźnych różnic:) równie pyszne! Następnym razem wypróbuje wersje z budyniem:) Jeszcze raz dziękuję za przepis! Pozdrawiam Ania

      Odpowiedz
      • Edytka napisał

        06 kwietnia, 2013 at 4:24 pm

        A ile dałaś drożdży? Ja w swoim przepisie też mam 100g a to według mnie stanowczo za dużo, jednak nie odważyłam się nigdy tego zmniejszyć 🙂

        Odpowiedz
        • Anna napisał

          06 kwietnia, 2013 at 7:20 pm

          Dałam dokładnie połowę, czyli 50 g drożdży i 120 g stopionego masła:) pozdrawiam Ania

          Odpowiedz
  15. Edytka napisał

    05 kwietnia, 2013 at 4:58 pm

    Robiłam to ciasto pierwszy raz jakieś dwa lata temu. Udaje się zawsze. Jest pyszne. Polecam 🙂

    Odpowiedz
    • Anna napisał

      05 kwietnia, 2013 at 8:20 pm

      Dziś zrobiłam po raz drugi, zmniejszyłam ilość drożdży, zamieniłam olej na masło... jeszcze stygnie:) dam znać jak wychodzi w tej wersji:)

      Odpowiedz
  16. Justyna Siewiera napisał

    05 kwietnia, 2013 at 11:55 am

    Uwielbiam takie ciasta,szybkie 😉 i proste...coś dla mnie ,na pewno wypróbuję!!!

    Odpowiedz
    • Anna napisał

      05 kwietnia, 2013 at 12:12 pm

      Polecam:) idealne dla leniuszków:))) pozdrawiam

      Odpowiedz
  17. ewelina napisał

    05 kwietnia, 2013 at 7:00 am

    250 ml słonecznikowego oleju i na pewno 100g drożdży?

    Odpowiedz
    • Anna napisał

      05 kwietnia, 2013 at 7:08 am

      Tak, szklanka oleju i jedna paczuszka drożdży - 100 g, byłam zdziwiona ilością drożdży! ale Magda, która piekła wielokrotnie tę drożdżówkę zapewniła mnie, że tak ma być:) Ciasto wyszło rewelacjyjne:))) pozdrawiam Ania

      Odpowiedz
  18. aga napisał

    05 kwietnia, 2013 at 4:39 am

    OMG czy to naprawde sie uda ? Musze koniecznie wyprobowac ! Uwielbiam takie nieskaplikowane i nie zajmujace duzo czasu przepisy 🙂

    Odpowiedz
    • Anna napisał

      05 kwietnia, 2013 at 7:15 am

      Aga, wczoraj upiekłam ją pierwszy raz, wdeług wskazówek przepisu i wyszła fantastyczna! Słyszałam kiedyś o tym przepisie od mamy mojej przyjaciółki, która piecze z tego przepisu od lat i zawsze jej wychdzi w przeciwieństwie do klasycznych, bardziej wymagających przepisów:) z czystym sercem, polecam 🙂

      Odpowiedz

Mam na imię Ania. Gotuję dla swojej sporej rodziny i przyjaciół, i uwielbiam to. Moją pasją jest fotografia, tworzenie nowych i ulepszanie starych przepisów. Na blogu znajdziecie przepisy inspirowane kuchnią z całego świata, przepisy tradycyjne i najnowsze trendy kulinarne.
Więcej o mnie →

Wiosna

  • kawałek puszystego ciasta tiramisu na białymn talerzu
    Tiramisu
  • biszkopt idealny na paterze
    Biszkopt idealny na tort
  • Medaliki warzywne z sosem pomidorowym
    Medaliki warzywne z sosem pomidorowym
  • syrop z pedow sosny II
    Syrop z pędów sosny II

Więcej przepisów na wiosnę→

Footer

↑ Do góry

O stronie

  • O mnie
  • Polityka cookie
  • Regulamin i polityka prywatności

Newsletter

  • Zapisz się! na aktualności

Kontakt

  • Kontakt
DMCA.com Protection Status

Copyright © 2012 - 2024 Sprawdzona Kuchnia

Zarządzaj zgodami plików cookie
Używamy plików cookie w celu optymalizacji naszej witryny i usług.
Funkcjonalne Zawsze aktywne
Przechowywanie lub dostęp do danych technicznych jest ściśle konieczny do uzasadnionego celu umożliwienia korzystania z konkretnej usługi wyraźnie żądanej przez subskrybenta lub użytkownika, lub wyłącznie w celu przeprowadzenia transmisji komunikatu przez sieć łączności elektronicznej.
Preferencje
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest niezbędny do uzasadnionego celu przechowywania preferencji, o które nie prosi subskrybent lub użytkownik.
Statystyka
Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do celów statystycznych. Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do anonimowych celów statystycznych. Bez wezwania do sądu, dobrowolnego podporządkowania się dostawcy usług internetowych lub dodatkowych zapisów od strony trzeciej, informacje przechowywane lub pobierane wyłącznie w tym celu zwykle nie mogą być wykorzystywane do identyfikacji użytkownika.
Marketing
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest wymagany do tworzenia profili użytkowników w celu wysyłania reklam lub śledzenia użytkownika na stronie internetowej lub na kilku stronach internetowych w podobnych celach marketingowych.
Zarządzaj opcjami Zarządzaj serwisami Zarządzaj {vendor_count} dostawcami Przeczytaj więcej o tych celach
Preferencje
{title} {title} {title}

Rate This Recipe

Twój głos:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.