Przepisy na kruche ciasta
Bardzo lubimy kruche ciasta i to z wielu powodów. Po pierwsze są bardzo proste do przygotowania. Po drugie składają się tylko z kilku składników, po trzecie można wykorzystać je do wypieków słodkich i wytrawnych.
Kruche ciasto zawsze jest bazą do przygotowania pysznego deseru. Spód powinien być cieniutki, wtedy jest najsmaczniejszy. Na spodzie spoczywają różnego rodzaju owoce i kremy, czasami zapiekamy je pod bezą lub kruszonką/
Kruche ciasta są super wygodne, ponieważ możemy zagnieść je w większej ilość i zamrozić, a w dowolnej chwili przygotować pyszne ciasto. Możemy również sam spód upiec na kilka dni przed planowanym przygotowaniem ciasta.
Ciasto daje nam wiele możliwości, możemy przygotować z nich tarty tartaletki, kostki, mazurki i szarlotki.
-
Kruche ciasto z malinami i kokosem - bezglutenowe
-
Kruche ciasto z ptasim mleczkiem i malinami
-
Tarta ze śliwkami i krówką pod pierzynką bezową
-
Tartaletki z ganaszem i malinami
-
Kruche ciasto z wkładką czekoladowo - malinową
-
Truskawki zatopione w masie budyniowo - serowej
-
Kruche ciasto z czereśniami bezglutenowe
-
Tarta z borówkami
-
Placek wiśniowy
-
Kruche ciasto śliwkowe
-
Kruche ciasto z brzoskwiniami
-
Kruche ciasto ze śliwkami
-
Kruche ciasto owocowe
-
Ciasto z bezą i owocami
-
Kruche ciasto budyniowo-rabarbarowe
-
Pleśniak
-
Kruche ciasto ze śliwkami i bezą
-
Ciasto brzoskwiniowo-śliwkowe
-
Śliwki na kruchym spodzie
-
Kruche ciasto z rabarbarem i bezą
-
Truskawki pod kruszonką
-
Kruche ciasto bezglutenowe z truskawkami i rabarbarem