• Przejdź do głównej nawigacji
  • Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego
Sprawdzona Kuchnia logo
  • Rodzaj dania
    • Zupy i kremy
    • Dania mięsne
    • Ryby i owoce morza
    • Dania mączne
    • Makarony
    • Naleśniki i placki
    • Zapiekanki i pizze
    • Sałatki i surówki
    • Pieczywo
      • Chleby na drożdżach
      • Chleb na zakwasie
      • Bułki
    • Sosy, dipy i pasty
    • Desery
      • Ciasta
      • Serniki
      • Torty
      • Ciastka i ciasteczka
      • Muffiny i babeczki
      • Tarty na słodko
      • Desery bez pieczenia
      • Lody i desery
    • Napoje i koktaile
    • Dodatki
  • Posiłki
    • Śniadanie
    • Do pracy
    • Obiad
      • Zupy i kremy
      • Dania mięsne
      • Ryby i owoce morza
      • Dania mączne
      • Zapiekanki i pizze
      • Makarony
      • Naleśniki i placki
      • Sałatki i surówki
    • Podwieczorek
    • Przekąski
    • Kolacja
  • Pory roku
    • Jesień
    • Zima
    • Wiosna
    • Lato
  • Okazje
    • Boże Narodzenie i Wigilia
    • Sylwester
    • Walentynki
    • Karnawał
    • Wielkanoc
    • Komunia Święta
    • Grill i piknik
    • Romantyczna kolacja
menu icon
go to homepage
search icon
Homepage link
  • Wszystkie przepisy
  • Newsletter
  • Twoje przepisy
  • Przelicznik foremek
  • O mnie
×

Przepisy na ciasta ucierane

Ciasta ucierane, tutaj znajdziecie grupę ciast łatwych do przygotowania. Z zachowaniem zasady, że wszystkie składnik będą w temperaturze pokojowej, każde ciasto się uda! Przygotowanie tego typu wypieku zazwyczaj zaczynamy od utarcia masła z cukrem, kiedyś robiono to w misce zwanej makutrą przy pomocy pałki. Dziś robimy to trochę szybciej i sprawniej przy pomocy miksera.

Ciasta ucierane są ciastami wilgotnymi, często z różnego rodzaju owocami, kruszonką lub czekoladowymi polewami. Czekoladowe, maślane, migdałowe, szpinakowe, marchewkowe i cytrynowe mogą być z kremem lub z dodatkiem twarożku.

Ciasta ucierane fantastyczne wychodzą z zastosowaniem mąki migdałowej, choć najczęściej przygotowujemy je z mąki pszennej. Wybierzcie coś dla siebie!

  • ciasto na patrze widok z góry na czerwonym obrusie udekorowanym zielonym świerkiem
    Piernikowe ciasto do góry nogami
  • ciasto na talerzyku udekorowane maleńką marchewką
    Ciasto marchewkowe
  • Kawałek ciasta na różowym talerzu w tle ciasto na paterze i czerwona gwiazdka betlejemska
    Ciasto z burakami i imbirem
  • Ciasto w keksówce widziane z góry
    Ciasto cytrynowe z makiem
  • Orzechowe ciasto ucierane z malinami
    Orzechowe ciasto ucierane z malinami
  • ciasto z malinami
    Ciasto z malinami
  • karpatka
    Karpatka
  • kostka ajerkoniakowa
    Kostka ajerkoniakowa
  • ciasto marchewkowe z kremem czekoladowym
    Ciasto marchewkowe z kremem czekoladowym
  • chlebek dyniowy
    Chlebek dyniowy
  • ciasto ucierane z serem i malinami
    Ucierane ciasto z serem i malinami
  • lekkie ciasto rabarbarowe
    Lekkie ciasto rabarbarowe
  • tort marchewkowy
    Tort marchewkowy
  • chlebek-bananaowy-z-zurawina
    Chlebek bananowy z żurawiną
  • ciasto ucierane z rabarbarem
    Ciasto ucierane z rabarbarem i kruszonką
  • ciasto z rabarbarem i imbirem
    Ciasto z rabarbarem i imbirem
  • chleb bananowy
    Chleb bananowy
  • lepki chleb bananowy
    Lepki chleb bananowy
  • ciasto pomaranczowe
    Ciasto pomarańczowe
  • lesny mech
    Leśny mech

Nawigacja po wpisach

1 2 Next page

Pierwszy Sidebar

Mam na imię Ania. Gotuję dla swojej sporej rodziny i przyjaciół, i uwielbiam to. Moją pasją jest fotografia, tworzenie nowych i ulepszanie starych przepisów. Na blogu znajdziecie przepisy inspirowane kuchnią z całego świata, przepisy tradycyjne i najnowsze trendy kulinarne.
Więcej o mnie →

🌷 Wiosna

  • Syrop z pędów sosny II
  • Lemoniada rabarbarowa
  • Szaszłyki z łososia i ananasa
  • Kruche ciasto z malinami i kokosem - bezglutenowe

Więcej przepisów na wiosnę →

Footer

↑ Do góry

O stronie

  • O mnie
  • Polityka cookie
  • Regulamin i polityka prywatności

Newsletter

  • Zapisz się! na aktualności

Kontakt

  • Kontakt
DMCA.com Protection Status

Copyright © 2012 - 2021 Sprawdzona Kuchnia