Sałatka z tuńczykiem to błyskawiczne danie. Prosta i smaczna i co ważne można przyrządzić w kilka minut, wystarczy ugotować ryż i wymieszać z pozostałymi składnikami. Oczywiście można wykorzystać ryż, który został nam z dnia poprzedniego. Sałatka jest bardzo pożywna i może być podana jako lekkie danie obiadowe lub na kolację. Polecam dla zapracowanych.

📖 Przepis
Sałatka z tuńczykiem
Składniki
- 1 puszka tuńczyka w oleju
- 1 puszka białej fasoli
- 1 puszka kukurydzy
- 100 g kolorowego ryżu
- 5 łyżek majonezu
- sól do smaku
- pieprz do smaku
- suszona bazylia
- ½ małej cebuli
- 1 duży ogórek kiszony
Instrukcje
- Wszystkie składniki z puszki odsączyć na sicie. Cebulę i ogórek posiekać na drobną kostkę.
- Ryż ugotować, pamiętając aby nie był zbyt rozgotowany.
- Wszystkie składniki wymieszać w misce. Dodać przyprawy i majonez.
- Sałatkę można przechowywać w lodówce do 4 dni.
- Smacznego!























































































































































